Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@10:00:40 GMT

کدام مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۴۰۷۰

کدام مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؟

مصرف بعضی مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات رنگارنگ، غذاهای سرشار از فولات، گوجه فرنگی، چای، انگور، توت فرنگی، زردچوبه و لوبیا، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند، مانع بروز بیماری سرطان شود، اما ترکیب صحیحی از مواد غذایی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهتر است دو سوم مواد غذایی در هر وعده، گیاهی باشد و یک سوم دیگر آن به پروتئین‌های حیوانی اختصاص داده شود. در ادامه به معرفی مواد غذایی که خطر ابتلاء به سرطان را کاهش می‌دهد، می‌پردازیم:

میوه و سبزیجات رنگارنگ

میوه‌ها و سبزیجات، سرشار از مواد مغذی مفید برای مقابله با سرطان است. هر چه رنگ این مواد غذایی بیشتر باشد، مواد مغذی موجود در آن نیز بیشتر است. بنابراین توصیه شده است که افراد انواع سبزیجات به ویژه سبزیجاتی را که رنگ آن‌ها سبز تیره، قرمز و نارنجی است، مصرف کنند. از آنجایی که این مواد غذایی به دستیابی و حفظ وزن سالم افراد کمک می‌کند، خطر ابتلاء به انواع سرطان را کاهش می‌دهد. نتایج مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که اضافه وزن، خطر ابتلاء به انواع سرطان‌ها مانند سرطان روده، سرطان مری و سرطان کلیه را افزایش می‌دهد.

غذاهای سرشار از فولات

فولات که یکی از ویتامین‌های گروه B است، از افراد در برابر ابتلاء به سرطان‌های روده، مقعد و سینه محافظت می‌کند. این ویتامین در بسیاری از مواد غذایی مانند غلات صبحانه، آب پرتقال، خربزه، توت فرنگی، مارچوبه، تخم مرغ، لوبیا، تخمه آفتابگردان، سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج یافت می‌شود. بهترین روش برای دریافت فولات، مصرف قرص نیست، بلکه فرد باید به مقدار کافی میوه، سبزیجات و غلات مصرف کند.

گوجه فرنگی

به نظر می‌رسد که "لیکوپن" موجود در گوجه فرنگی، مانع بروز سرطان می‌شود. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که مصرف گوجه فرنگی خطر ابتلاء به انواع سرطان‌ها مانند سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. محققان به این موضوع اشاره کرده‌اند که محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی مانند رب، سس و آب گوجه نیز به بدن برای مقابله با سرطان کمک می‌کند.

چای

پژوهشگران معتقد هستند که چای، به ویژه چای سبز، دارای خاصیت ضدسرطانی است. نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که چای سبز مانع بروز سرطان‌های روده، کبد، سینه و پروستات می‌شود. نتایج مطالعات طولانی‌تر نیز حاکی از این است که مصرف چای خطر ابتلاء به سرطان‌های مثانه، معده و پانکراس را کاهش می‌دهد. لازم است در این زمینه مطالعات بیشتری انجام شود تا بتوان چای را به عنوان یک ماده ضد سرطان در نظر گرفت.

انگور

انگور و آب انگور، به ویژه انگور بنفش و قرمز، حاوی مقدار زیادی "رسوراترول" است. بنابراین خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارد. نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که مصرف این میوه می‌تواند مانع تشکیل سلول‌های سرطانی و بروز انواع سرطان شود. البته هنوز شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد انگور یا آب انگور مانع بروز سرطان می‌شود یا به بهبود آن کمک می‌کند.

توت فرنگی

توت فرنگی و تمشک سرشار از "اسید آلاژیک" است که یک آنتی اکسیدان پلی فنول محسوب می‌شود و می‌تواند با سرطان مقابله کند. علاوه بر این اسید آلاژیک قادر است فعالیت بعضی سلول‌ها را باعث بروز سرطان می‌شود، غیرفعال کند و سرعت رشد سلول‌های سرطانی را کاهش دهد. هنوز شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد توت فرنگی و تمشک می‌تواند مانع بروز سرطان شود.

زردچوبه

"کورکومین"، ماده اصلی موجود در زردچوبه بوده که دارای خاصیت ضد سرطانی است. نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این ماده قادر است تکثیر و حمله سلول‌های سرطانی را سرکوب کند. البته مطالعات بیشتری در مورد تأثیر زردچوبه بر سلامت انسان باید انجام شود.

لوبیا

لوبیا حاوی نوعی ماده شیمیایی گیاهی که قادر است با سرطان مقابله کند. این ماده از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌هایی که ممکن است به سرطان منجر شود، محافظت می‌کند. در مطالعات آزمایشگاهی، این مواد شیمیایی گیاهی موجود در لوبیا، سرعت رشد تومور را کاهش داده است.

کد خبر 474132

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرطان مواد غذايي درمان سرطان ابتلا به سرطان ميوه سبزیجات گوجه فرنگي بیماران سرطانی رژیم غذایی سرطان سرطان رژیم غذایی پیشگیری از سرطان مبارزه با سرطان سرطان سینه سلول های سرطانی بیماری سرطان سرطان زنان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سرطان را کاهش می دهد مطالعات آزمایشگاهی مانع بروز سرطان نتایج مطالعات نشان می دهد خطر ابتلاء انواع سرطان گوجه فرنگی مواد غذایی توت فرنگی سرطان ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این مواد غذایی درد را فراموش کنید

آفتاب‌‌نیوز :

اگر شما هم در میان بزرگسالانی هستید که دارای دردهای مزمن مانند روماتیسم مفصلی ،میگرن یا کمردرد هستند، ممکن است غذا خوردن برایتان بیشتر شبیه به یک کار طاقت فرسا باشد تا لذت‌بخش و همیشه نگران باشید که برخی غذاها به طور ناخودآگاه ناراحتی شما را تشدید کنند.

اطلاعات آنلاین در گزارشی نوشت: تحقیقات نشان می دهد که کاهش نشانگرهای التهابی می تواند شدت درد مزمن را کاهش دهد.

رژیم غذایی برای کاهش التهاب

برخی از رژیم‌های غذایی ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.

آنتی اکسیدان ها را فراموش نکنید

این ترکیبات در میوه ها، سبزیجات، چای، ادویه جات و مکمل هایی مانند کورکومین یافت می شوند. آنها به خنثی کردن رادیکال های آزاد آسیب رسان به سلول کمک می کنند.

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳

این مواد در ماهی های چرب، گردو و کتان یافت می‌شوند.

کاهش کربوهیدرات های تصفیه شده، قندها و چربی های اشباع شده

اینها می توانند قند خون را بالا برده و التهاب را افزایش دهند.

مصرف محدود گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز

اینها حاوی چربی های اشباع التهابی هستند.

هیدراته بمانید

روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب مصرف کنید.

الکل نخورید

الکل می تواند پاسخ های التهابی را تحریک و تشدید کند.

مصرف میوه و سبزیجات

انواع میوه و سبزیجات مصرف کنید.

همچنین کمبود برخی مواد مغذی می تواند درد شما را افزایش دهد.

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی می تواند باعث شود که التهاب شما کنترل نشود.
- ویتامین D: این ویتامین برای سلامت استخوان و عضلات شما ضروری است. سطوح پایین ویتامین D با درد اسکلتی عضلانی مرتبط است.
- منیزیم: منیزیم برای ساخت بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم مورد نیاز است. کمبود منیزیم با میگرن، اسپاسم عضلانی و فیبرومیالژیا مرتبط است.
- ویتامین های گروه B: اینها به سلامت و عملکرد اعصاب شما کمک می کنند. کمبود این ویتامین ها با درد عصبی و نوروپاتی مرتبط است.
- ویتامین C: این آنتی اکسیدان قوی با رادیکال های آزاد مبارزه می  کند.

دیگر خبرها

  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟