Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@14:41:57 GMT

الزام شهرداری به ساخت المان‌های دائمی

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۴۱۶۱

الزام شهرداری به ساخت المان‌های دائمی

شهرسازی و متناسب‌سازی فضاهای شهری با روح حاکم بر شهرها سال‌هاست به یک اولویت و تخصص خاص در حوزه مدیریت شهر تبدیل شده است و بر همین اساس در ساده‌ترین مثال می‌توان به تفاوت آشکار طراحی شهرهای ساحلی با دیگر شهرها اشاره کرد.

به بیان دیگر ابتدایی‌ترین توقع این است که شهرها به تناسب کارکرد و نقشی که در میان شهرها دارند طراحی و ساخته ‌شوند آنچنان که نوع معماری و مبلمان شهری یک شهر صنعتی صرف با شهر مذهبی تفاوت معناداری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس از سال‌ها پیش که شهر مشهد شروع به پوست‌اندازی از سنت به مدرنیته کرد همواره این دغدغه وجود داشت که باید معماری و مبلمان شهر برگرفته از روح مذهبی حاکم بر شهرمقدس مشهد باشد، اما آنچه در عمل رخ داد و همیشه مورد انتقاد مذهبیون بوده و هست اینکه جنبه تجارت و اقتصاد بر جنبه دینی سایه افکنده است.

مسئله معماری و ساختمان‌هایی که با الگوهای غربی قدعلم کرده‌اند مختص به مشهد نبوده و از جنبه‌های مختلفی قابل تحلیل و بحث هستند که باید در فرصت دیگری به آن پرداخت، اما در این نوشته به نمادسازی یا طراحی مبلمان شهری مناسب با شهر مذهبی که به طور مشخص یک متولی به نام مدیریت شهری دارد، خواهیم پرداخت.

گنبد طلایی؛ نماد جهانی مشهد

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای شهر مشهد می‌گوید: اولویت بی‌قید و شرط که شاید بتوان گفت در حد یک وظیفه ملی است، جهانی کردن گنبد طلایی حرم مطهر به عنوان نماد شهر مشهد است.

احسان اصولی می‌افزاید: فضاسازی معنوی مشهد به گونه‌ای که القاکننده یک شهر مذهبی باشد هم در دستور کار شورای پنجم بوده و هست و در بخش‌های مختلف اقداماتی صورت گرفته و اقداماتی هم در دستور کار است که به دلیل شیوع کرونا اندکی روند اجرایی آن‌ها کند شده است.

وی ادامه می‌دهد: نام‌گذاری بزرگراه ورودی به مشهد از سمت قوچان به نام پیامبر اعظم(ص) یکی از نخستین اقدام‌ها در این بخش بود و به دنبال آن مقرر شد تا یک نماد یا دروازه ورودی متناسب هم طراحی و ساخته شود که از هنرمندان بسیاری دعوت شد تا طرح‌های خود را ارائه نمایند.

وی اظهار می‌دارد: در ورودی مشهد از سمت نیشابور نیز تصمیم بر این بود که ایستگاه‌های استقبال از زائر به نحوی طراحی و ساخته شوند که کاربرد دائمی داشته باشند، اما زمین مورد نظر معارض داشته که در مرحله حل وفصل شدن است و به زودی وارد مرحله اجرایی خواهد شد.

اصولی ساخت تندیس شهدا را یکی‌دیگر از اقدام‌های صورت گرفته در این راستا می‌داند و می‌گوید: شهر مشهد زادگاه فرماندهان بزرگی مانند شهید کاوه، برونسی، چراغچی و بابانظر و بسیاری دیگر است که ساخت و نصب تندیس و سردیس آن‌ها از مدتی پیش آغاز شده وعلاوه بر این، تندیس شهدای خاص از قبیل سردارسلیمانی هم در مشهد ساخته و نصب شده است.

الزام شهرداری به کاهش المان‌های موقت

وی می‌افزاید: براساس بودجه سال ۹۷ شهرداری مشهد مکلف شده است تا از آمار المان‌های موقت کاسته و به ساخت المان‌های دائمی توجه بیشتری نماید و بر همین اساس در چند بخش اقداماتی صورت گرفته است. به طور مثال استفاده از فضاهای خالی سازه‌های شهری مانند جداره پل‌ها و دیوارها برای خلق آثار هنری حجمی و نقاشی از آن جمله است.

وی اظهار می‌دارد: طراحی مسیر باغ مشاهیر هم از اقدام‌های دیگری است که در دستورکار بوده که اولویت تمامی این اقدامات تبدیل فضای شهر مشهد به یک شهر با روح مذهبی است و برپایی گردهمایی مجسمه‌سازی هم با هدف اجرای همین ایده‌ها بوده که البته به دلیل شیوع کرونا اندکی از برنامه‌ها عقب هستیم و امیدواریم با عادی شدن شرایط سرعت بیشتری بگیرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: المانهای نوروزی مشهد شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۴۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید

به گزارش همشهری آنلاین، کشور مبتنی بر مبانی انقلاب نیاز پیشرفته همه جانبه دارد و ما هنوز در ابتدای راه نظام‌سازی نوین هستیم در این مسیر نقش تعلیم و تربیت بر کسی پوشیده نیست. علیرضا زاکانی در مراسم دیدار با فرهنگیان این مطلب را بیان و از خبرهای خوش رونمایی کرد و گفت: «جزیره‌ای بودن دانشکده‌های فرهنگیان تهران یکی از چالش‌های پیش روی دانشجویان طی سالیان گذشته بوده است و شهرداری تهران آمادگی دارد در این زمینه کمک کند تا تمامی دانشکده‌های این مجموعه در یک منطقه تجمیع شوند.»

او در ادامه به ارائه خدمات ویژه هم اشاره و عنوان کرد: «همچنین در شهرداری تهران این آمادگی وجود دارد که مجموعه‌های فرهنگی-ورزشی زیر نظر شهرداری را در اختیار دانشجو معلمان قرار دهیم و می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن شهرزاد، مجموعه ها را رزرو کنید.»

به گفته شهردار تهران پیوستگی میان خانواده، مسجد و مدرسه نقش مهمی در حوزه تعلیم و تربیت و اهداف فرهنگی ما دارد و به همین جهت شهرداری تهران آمادگی کامل برای خدمت‌رسانی به معلمان دارد.

تعلیم و تربیت نقش اصلی در توسعه

برخلاف فرهنگ غرب که در آن مبنای توسعه اقتصاد است در اندیشه انقلاب اسلامی بخش تعلیم و تربیت نقش اصلی را در توسعه و پیشرفت کشور دارد. زاکانی این مطلب را گفت و تاکید کرد: «با این نگاه ما هم در شهرداری تهران وظایفی داریم که مبتنی بر آن حل دغدغه‌های معلمین نیز برای مجموعه مدیریت شهری جدی می‌شود.»

چالش های مدیریت شهری ششم

شهردار تهران در جریان این مراسم به چالش های مدیریت شهری ششم هم اشاره و عنوان کرد: «شهرداری تهران در دوره قبلی با تنش مالی مواجه بود به نحوی که در سال ۹۹ مدیران قبلی مجبور شدند برای پرداخت سه ماه از حقوق کارکنان وام بگیرند. امروز با انضباط مالی از آن شرایط سخت عبور کرده‌ایم به نحوی که سال گذشته بیش از بودجه ۷۵.۹ همتی مصوبه شورا تحقق درآمد داشتیم. بنابراین در شرایط کنونی شهرداری تهران برای تحقق اهداف خود مشکل ندارد و اکنون پروژه‌های متعددی در حال برنامه‌ریزی و ساخت است علاوه بر این رقم؛ به زودی نیز عملیات ساخت دو خط مترو تهران آغاز خواهد شد.»

تفاهم شهرداری با دانشگاهها

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهم‌نامه شهرداری با دانشگاه‌های مختلف تهران با محوریت ساخت مسکن اساتید، گفت: «در جلسه‌ای که با اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف داشتیم یک نفر از حاضران اظهار کرد؛ «اساتید از ایران مهاجرت می‌کنند چون مسکن ندارند.» در پاسخ گفتم وای به حال شهرداری که در شهر محل خدمتش استاد دانشگاه خانه ندارد. پس از آن تفاهم مسکن با دانشگاه مختلف از جمله تربیت مدرس، شهید بهشتی و... بستیم و به جز این دانشگاه‌ها در رابطه با مسکن فرهنگیان نیز چندین نوبت گفت‌وگوهایی با وزیر آموزش و پرورش انجام شد و امیدواریم بتوانیم خدمتی ارائه دهیم.

اداره ارزان شهری

در دوره پیشین مدیریت شهری مدیران معتقد بودند باید هزینه زندگی در پایتخت را بالا برد تا از این طریق بخشی از جمعیت تهران مهاجرت کنند و با کم شدن جمعیت چالش‌های شهر تهران نیز حل شود. شهردار تهران این موضوع را بیان و عنوان کرد: «ما معتقد به اداره ارزان شهر و ارائه خدمات به همه شهروندان هستیم. زیرا تهران الگوی سایر شهرها هست و ارزان شدن پایتخت به دیگر نقاط کشور نیز تسری پیدا می‌کند.»

تفاهم ساخت مسکن با دولت

زاکانی در ادامه به تفاهمات میان شهرداری تهران و دولت سیزدهم برای حل مشکلات معیشتی مردم اشاره کرد و گفت: «با همراهی دولت به دنبال ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکن در تهران هستیم و علاوه بر این میادین میوه تره بار و فروشگاه‌های شهروند ظرفیت خوبی برای تنظیم قیمت در بازار هستند که قرار است از ظرفیتشان استفاده بیشتری شود. همچنین با خریدهای صورت گرفته و واردات انجام شده، مشکلی در تامین اقلام نداریم. همین موضوع باعث شد ابتدای سال سودجویان نتوانند قیمت میوه را بالا ببرند.»

خدمت رسانی در سراهای محله

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: «در تهران ۳۴۷ سرای محله داریم که پیش از این اجاره داده می‌شد اما در دوره جدید آنها را بازپس گرفته‌ایم و قرار است. این سراها در اختیار هیئت امنای محله قرار گیرد. در هیئت امنای محله یک مدیر آموزش و پرورش و یک مدیر مدرسه حضور دارند. بنابراین از این طریق نیز می‌توانیم به معلمان خدمت رسانی کنیم.»

کد خبر 848711 برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهردارى تهران تهران فرهنگیان

دیگر خبرها

  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)
  • ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • نورپردازی المان‌های شهری شیراز با رنگ آبی در روز جهانی اتیسم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • توقف ساخت المان غواصان دریادل در زنجان