Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر امروز (۳۰ بهمن‌ماه) به کار خود پایان می‌دهد. در این دوره، عداد کل آثاری که جشنواره رسیده ۷۷۵۳ اثر بود که ۷۰ درصد آثار راه‌یافته به نمایشگاه متعلق به هنرمندان استانی است و در این میان، سهم بانوان از آقایان بیشتر است. کمترین استقبال هم مربوط به رشته سرامیک (۱۲۷ اثر از ۷۶ هنرمند) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه پایان این دوره از جشنواره، با سه تن از داوران و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره گفت‌وگو کردیم.

* مشارکت بالای دانشجویان

بهمن شریفی هنرمند نگارگر و عضو شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره استقبال از جشنواره در شرایط کرونایی گفت: خوشبختانه آثار خوبی به جشنواره آمد و شاهد حضور چهره‌های جدید بودیم. بیشتر جوان‌ها و دانشجویانی که هنوز در حال تحصیل هستند کار فرستادند و بخش زیادی از شرکت کنند‌ه‌ها را تشکیل می‌دادند. در کل کمیت و کیفیت جشنواره نسبت به سالهای قبل بالاتر بود.

 

 

وی با بیان اینکه مسئله مهم در این رویداد دیده شدن هنرمند است افزود: در چنین رویدادهایی جوان‌ترها فرصت پیدا می کنند تا داشته های خود را رو کنند. در طول سال جشنواره‌های زیادی در رشته‌های مختلف تجسمی برگزار می شود اما چون زمان برگزاری آنها ثابت و مشخص نیست، خیلی قابل اعتنا نیستند. در صورتی که بازه زمانی برگزاری جشنواره فجر مشخص است و من در طول سال هنرمندانی را می‌بینم که خود را برای حضور چشمگیر در جشنواره آماده می کنند. از طرفی کارگاه های جدید که امسال برگزار شد، خیلی در استقبال هنرمندان جوان موثر بود. زیرا هم کارگاه های آموزشی هستند و هم می توانند سنجشی از ظرفیت آن هنر داشته باشند.

 

 

 

* حساسیت داوری آثار بالا بود

شریفی درباره داوری آثار اظهار کرد: فکر می‌کنم هرسال حساسیت داوری بیشتر می شود. به خصوص در رشته نگارگری و طبق آماری که من از سالهای قبل دارم میدانم که حساسیت خیلی بالا بود و امسال هم همینطور پیش رفت به طوری‌که شاید ۴۰ دقیقه روی دو تابلو بحث می‌شد. اما باید گفت تجربه خوب هیات داوران و سلامت اخلاقی آنها باعث شد که داوری خوبی روی آثار صورت بگیرد. مهمترین مورد سلامت اخلاقی داوران است که بدون غرض شخصی و با تخصص نظر دهند، زیرا باعث می‌شود که هنرمندان دلگرم تر شوند.

وی ادامه داد: متاسفانه مشکلی که در رشته نگارگری وجود دارد و ما همیشه آن را گوشزد می کنیم این است که از بین گرایش‌های مختلف فقط باید یک نفر برگزیده شود. این مسئله کمی باعث دلخوری بین شرکت‌کنندگان می‌شود.

این نگارگر درباره تمایل جوان‌ترها به فعالیت در رشته ای مانند نگارگری توضیح داد: در چند سال اخیر گرایش جوانان به این رشته هنری خیلی بیشتر شده زیرا هم در دانشگاه ها به آن می پردازند و هم اساتیدی در جامعه داریم که بسیار شاگردمحور هستند و سعی می کنند هنرجو پرورش دهند. همچنین یکی دیگر از دلایل این رشد، وجود انتشارات تخصصی است که بیشتر کارهای قدمایی را چاپ می‌کند.

* دانشگاه‌های داریم که به نگارگری آسیب می‌زنند

وی در خصوص مشکلات هنرمندان نگارگر افزود: اساتید دانشگاه‌هایی مانند الزهرا و سوره در رشته نگارگری خیلی خوب کار می‌کنند اما در مقابل، دانشگاه‌هایی هم داریم که بسیار ضعیف پیش می‌روند و به این رشته آسیب می‌زنند. یکی دیگر از مشکلات این است هنرمندان اول از همه با بی پولی و گرانی مواد اولیه مواجه می شوند. در صورتی که هنرمند نباید دغدغه مالی داشته باشد اما حتی اساتید پیشکسوت هم برای خلق یک اثر باید هزینه‌های سنگین بپردازند.

 

 

شریفی ایجاد گفتگو بین هنرها را منوط به شناخت دانست و گفت: جشنواره در این راستا گام بزرگی برداشته است. کارگاه هایی که امسال برگزار می شود زمینه آشنایی هنرمندان رشته های مختلف را فراهم می‌کند. هرچه از رشته‌های دیگر آگاهی بیشتری کسب کنیم موجب دوستی و نزدیکی و در نتیجه هنر به نگاه نو و نگرش جدید تبدیل می‌شود.

* هنرمندان نگارگر خوبی در شهرستان‌ها داریم

عبدالله محرمی هنرمند نگارگر و از اعضای هیأت داوری بخش نگارگری سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره روند برگزاری جشنواره و کیفیت و کمیت آثار بخش نگارگری گفت: کلا سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خوب است نه این جشنواره بلکه همه جشنواره ها معمولا خوب هستند، همین که عده‌ای به بهانه کار کردن دور هم جمع می شوند، اتفاق خوبی است؛ ولی من شخصاً در بخش نگارگری توقع دارم که آثار خوبی  در جشنواره باشد.

 

 

وی افزود: ما هنرمندان نگارگر خوبی به خصوص در شهرستان‌ها داریم و توقع دارم کارها، کارهای بهتری باشد، ولی در مجموع آثار خوب بود هم تعداد آثاری که به جشنواره  آمده هم آثاری که در نمایشگاه ارایه شده است به لحاظ کیفی آثار قابل قبولی است.

* حال نگارگری‌مان خوب نیست

محرمی درباره داوری آثار بخش نگارگری سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: داوران داوری آثار سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را خیلی سخت و دقیق انجام دادند؛ به همین دلیل خیلی از آثار حذف شد اگر به طور معمولی داوری می‌شدند خیلی از آثار می‌توانستند در نمایشگاه حضور داشته باشد.

 

 

 عضو هیات داوری بخش نگارگری درباره انتخاب آثار این بخش گفت: در این اتفاق ما به سبک، کاری نداشتیم؛ ما کار قوی و خوب را انتخاب می‌کردیم ،حالا هر سبکی که بود اگر قدما بود یا مستندسازی شده بود، ما کار خوب را انتخاب کردیم آنچه برای ما مهم بود، قدرت کار بود.

 محرمی درباره حضور جوانان نگارگر در جشنواره هنرهای تجسمی فجر و آینده‌نگری نگارگری اظهار کرد: حال نگارگری‌مان کلا خوب نیست اما ما امیدواریم؛ بچه های نگارگر فقط با امیدواری کار می‌کنند، همین که در این شرایط بد کرونایی و وضعیت اقتصادی دشوار، عده‌ای جوان کار می‌کنند، باید دست آنها را بوسید!

 

 

* رشد تعداد آثار با وجود محدودیت‌های کرونایی

علی قلم‌سیاه عضو شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره  کیفیت آثار سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و به ویژه آثار بخش عکس گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر به نسبت سال های گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است، آثار به لحاظ کمی بیش از ۲۰ درصد در همه بخش ها به رغم محدودیت های کرونایی رشد دارد؛ البته کیفیت آثار سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در همه بخش‌ها رشد ملموسی دارد.

وی با اشاره به شرکت قابل توجه جوانان در این جشنواره اظهار کرد: در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آثار جوانان رشد قابل توجهی داشته است، جشنواره سیزدهم فجر کمابیش راه خود را پیدا کرده است و وضعیت مطلوب تری خواهد داشت.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بهمن شریفی نگارگری هنرمند نگارگر عضو شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بخش نگارگری دانشگاه ها داوری آثار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۴۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال

با تمدید مهلت ثبت نام، دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.

 دانشجویان تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

 براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت‌نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متن زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده‌اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده‌اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.
براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. همچنین در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

بخش ویژه جشنواره نیز به موضوعات اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، ادبیات پیشرفت و مطالعات جمعیت اختصاص دارد.

گفتنی است علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس حاصل نمایند.

مهلت ارسال آثار به بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال تمدید شد.

همچنین بر اساس فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در سه بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دانشجویان و طلابی که در بازه زمانی ۷/ ۷/ ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲/۶/۳۱ از پایان‌نامه خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دفاع کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی به نشانی isba.ir در جشنواره شرکت کنند. آخرین مهلت ثبت نام بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

بر اساس اعلام کمیته علمی بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، بخش اصلی این جشنواره شامل حوزه‌هایی در شش گروه علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی است. بر این اساس، در هریک از گروه‌ها دانشجویانی که صرفاً در موضوعات زیر از پایان‌نامه خود دفاع کرده باشند، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

منبع: سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد‌دانشگاهی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی