Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-02@02:49:05 GMT

چین بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپا شد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۵۴۸۳

چین بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپا شد

چین در سال گذشته میلادی توانست از ایالات متحده به عنوان بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپا پیشی بگیرد و به عنوان اولین طرف معاملات فرامرزی این اتحادیه تبدیل شود.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، بنا بر اعلام یوروستات، مرکز آمار اتحادیه اروپا در حال حاضر پس از این کشور، به ترتیب ایالات متحده آمریکا و بریتانیا که این اتحادیه را ترک کرده، دومین و سومین طرف تجاری ۲۷ کشور عضو این بلوک قدرتمند محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برتری تجاری چین بر آمریکا پس از سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ میلادی آغاز شد؛ یعنی زمانی که پکن توانست با اجرا تدابیر سختگیرانه‌ای همه‌گیری ویروس کرونا را کنترل و اقتصاد خود را به سرعت بازسازی کند.

احیای اقتصاد چین باعث شد تا صادرات محصولات اروپایی بویژه در بخش خودرو و کالاهای لوکس به این کشور افزایش یابد و در مقابل نیز چین بتواند از فروش تجهیزات پزشکی و الکترونیکی به این قاره سود قابل توجهی به دست آورد.

کاهش رتبه آمریکا در معاملات تجاری با اتحادیه اروپا در حالی روی داده که بروکسل و پکن در تلاشند تا مذاکرات طولانی مدت خود برای سرمایه‌گذاری متقابل را به سرانجام رسانده و به توافقی برسند تا دسترسی شرکتهای اروپایی به بازارهای چین بیشتر شود.

بنا بر آمار یوروستات، حجم تجارت اتحادیه اروپا با چین در سال ۲۰۲۰ میلادی، رقم ۵۸۶ میلیارد یورو (۷۱۱ میلیارد دلار) و با ایالات متحده رقم ۵۵۵ میلیارد یورو (۶۷۳ میلیارد دلار) بوده است.

در این مدت صادرات اتحادیه اروپا به چین با ۲.۲ درصد افزایش، به رقم ۲۰۲.۵ میلیارد یورو و واردات اتحادیه از جمهوری خلق چین با ۵.۶ درصد افزایش به رقم ۳۸۳.۵ میلیارد یورو رسیده است.

در مقابل، در همین مدت، صادرات اتحادیه اروپا به ایالات متحده ۱۳.۲ درصد و واردات از آمریکا ۸.۲ درصد کاهش یافته است.

علاوه بر بحران همه گیری ویروس کرونا، اختلافات بوجود آمده میان دونالد ترامپ با شرکای آمریکا در پیمان ترانس آتلانتیک که باعث اعمال تعرفه بر فولاد و محصولاتی مانند شامپاین فرانسه یا موتورسیکلت‌های هارلی-دیویدسن شد نیز بر کاهش سطح داد و ستد میان دو طرف تاثیر داشته است.

تجارت اتحادیه اروپا با بریتانیا

گزارش‌های یوروستات حاکی از آن است که داد و ستد اتحادیه با بریتانیا در سال ۲۰۲۰ میلادی، یعنی سالی که این کشور رسما اتحادیه اروپا را ترک و دوره گذار را آغاز کرد نیز بطور قابل توجهی کم شده است.

در یکسال گذشته صادرات اتحادیه اروپا به بریتانیا ۱۳.۲ درصد و واردات از این کشور به میزان ۱۳.۹ درصد کاهش داشته است.

برچسب هااتحادیه اروپا (EU) ایالات متحده آمریکا بریتانیا چین صادرات کرونا

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اتحادیه اروپا EU ایالات متحده آمریکا بریتانیا چین صادرات کرونا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو اتحادیه اروپا میلیارد یورو ایالات متحده ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مفقود شدن بیش از ۵۰ هزار پناهنده خردسال در اروپا
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند