Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری فارس: سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب  برگزار شد، گفت: امام خمینی اساسی‌ترین نقش را برای مردم و به ویژه مستضعفین قائل بوده است، اصل ماجرا نوع نگاه به مردم در بین حکمرانان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه  دو اندیشه در رابطه با نگاه به مردم وجود دارد گفت: نخست؛ اندیشه‌ مردم صغیر است. اندیشه مردم صغیر می‌گوید مردم غیرمتخصص و ناتوان هستند و فهم در سیاست، اقتصاد و دانش ندارند. براساس این اندیشه سهم مردم در مشارکت سیاسی تنها انتخاب قیم است یعنی اینکه مردم باید در بین افراد نخبه گروه‌های مختلف بگویند منتخب اصلاح طلب می‌خواهند یا اصولگرا و وقتی هم که قیم انتخاب می‌شود همه مسئولیت‌ها برعهده او خواهد بود. در اندیشه مردم صغیر همه اختیارات در اختیار مسئولان قرار می‌گیرد.

وی افزود: اندیشه دیگری که وجود دارد اندیشه مردم رشید است. بنابراین اندیشه مسئولین به صورت محدود وکلای مردم هستند چرا که آن‌ها باید مدام امور را با مردم چک کنند و در این اندیشه تصمیم گیر اصلی آحاد مردم هستند.

قاضی زاده هاشمی گفت: عده‌ای که دارای تفکرات لیبرالی هستند می‌گویند مردم باید مشارکت کنند، ولی نیاز به هدایت دارند به همین دلیل جریان رسانه‌ای انحصاری درست می‌کنند. خیلی از حرف‌ها مثل شفافیت و گفتگو در بین غربی‌ها هم مطرح می‌شود، اما وقتی کار به تقابل با انحصار می‌کشد آن‌ها با انحصار در نظام مالی و اندیشه‌ای مردم را کنترل می‌کنند. این در حالی است که ما معتقدیم حکومت اسلامی باید به دنبال رشد جامعه باشد.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: ما امروز در درون نیازمند یک انقلاب سوم هستیم. امت وظایفی نسبت به ولایت دارد با این وجود مجموعه امت باید بتواند وظیفه خود را نسبت به ولایت انجام دهد، اما برخی مسائل بین مردم و مسئولان فاصله انداخته به گونه‌ای که انگار مسئولان آمدند بین امام و جامعه قرار گیرند و نگذارند جامعه وظیفه خود را نسبت به امام انجام دهد.

قاضی‌زاده با اشاره به اینکه مسئولان در نظام ولایی باید تسهیل کننده ارتباط امت و امام باشند نه مانع، تصریح کرد: ما امروز به یک مدل قابل ارائه در نظام اداری، اقتصادی، فرهنگ، تعلیم و تربیت، بهداشت و سلامت، امینت و سیاست خارجی رسیدیم و این مدل را در موقع خود ارائه خواهیم کرد..

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر بخواهیم در بین منظومه اصلاح رویکردی فقط به شفافیت و آن هم تنها علنی شدن آرا بپردازیم ممکن است مشکلاتی پیش بیاید، اما اگر بگوییم شفافیت یک امر دینی است آنگاه می‌پذیریم که این مردم هستند که انقلاب را رقم زده و موجب رشد آن شدند و باید آن را حفظ کنند.  پس بنابراین مردم باید نسبت به مسائل آگاه شوند.

وی با بیان اینکه در کنار شفافیت باید گفت وگو هم شکل بگیرد، گفت: گفت و گو یعنی اینکه مردم، خواص و حاکمیت با هم حرف بزنند و دلیل بیاورند تا سره از ناسره و درست و غلط روشن شوند و قطعا تصمیم اکثریت تصمیم درستی خواهد بود.

قاضی‌زاده، اظهار داشت: اگر یک گفت وگوی صحیح به موضوع شفافیت پیوست شود و نگاه میان مدت و دراز مدت به شفافیت داشته باشیم می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا کسانی که به برجام رای دادند امروز خجالت زده بودند یا خوشحال؟ پس شفافیت می‌توانست در این زمینه یک تجربه تاریخی ایجاد کند.در واقع شفافیت موجب پاسخگویی می‌شود به همین دلیل هر کسی در مقابل شفافیت مجبور می‌شود که برای عملکرد خود دلیل بیاورد.

نایب رئیس مجلس، گفت: بنده جزو افرادی بودم که در دوره‌های گذشته مجلس طرح شفافیت آرا را ارائه کردیم، چون معقدم بودیم نماینده برای اقدامات خود باید دلیل داشته باشد و بگوید که چرا رای می‌دهد. نماینده برای اینکه دلیل بیاورد باید مطالعه کند و از دیگران مشورت بگیرد و بعد توضیح دهد که رای مخالف و یا موافق داده است. ممکن است مردم نسبت به شفافیت آرا آمادگی نداشته باشند و برخی مسائل درپی آن پیش بیاید. در واقع ما در حوزه شفافیت آرا خیلی عقب هستیم.

وی با بیان اینکه امروز نظریات انقلاب باید در روش اداره کشور سرایت پیدا کند، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب به منزله تغییر مسیر و تغییر روش حکمرانی است، چون با وجود این دولت، مجلس، نحوه قانون گذاری، نحوه توزیع بودجه، نظام برنامه ریزی، نحوه برقراری عدالت، مبارزه با فساد، نحوه مقابله با دیوان سالاری و نحوه شناخت و انتصاب مدیران که ساختار سیاسی و اداری کشور را شکل می‌دهد نمی‌توانیم به اهداف انقلاب برسیم.

قاضی‌زاده با تاکید بر اینکه باید نحوه اداره کشور را تغییر دهیم، تصریح کرد: کسانی می‌توانند موجب تغییر در رویه اداره کشور شوند که توانایی انجام انقلاب رویکردی و شجاعت به هم ریختن وضع موجود را داشته باشند به همین دلیل این عرصه نیازمند حضور جوانان است.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه انقلابی کسی است که از وضع موجود ناراضی است، ولی دارای یک نقطه آرمانی است و می‌داند که بعد از تغییر می‌خواهد به کدام سمت برود، اضافه کرد: ما امروز یک دولت رانتی - غارتی درست کردیم که تمام وجود آن رانت است و این رانت موجب غارت می‌شود.

وی اظهار کرد: امروز کسانی که به منشأ قدرت متصلند می‌توانند از فرصت‌هایی که این نظام رانتی - غارتی در اختیار آن‌ها گذاشته حداکثر سوء استفاده را کنند و البته این رانت هم به ضرر مستضعفین و محرومین جامعه است، چون اموال عده کثیری از مردم به نفع یک گروه خاص در یک نظام اقتصادی تورم زده طولانی غارت می‌شود. به هر روی چنین اوضاعی باعث یاس اجتماعی و کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود.

قاضی‌زاده با طرح این سوال که آیا با تغییر برخی از سیاست‌های اقتصادی و تغییر برخی افراد مسئله رانت حل می‌شود؟ اضافه کرد: حتی اگر یک جریان انقلابی هم روی کار بیاید، ولی ما نتوانیم سیستم‌ها را اصلاح کنیم تغییری اتفاق نمی‌افتد. به هر روی ارزش روی کار آمدن جریان انقلابی در این است که بتواند اصلاح سیستمی کند وگرنه فاصله‌ها همچنان باقی می‌ماند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، از شفافیت به عنوان یک انقلاب رویکردی نام برد و گفت: ما شفافیت را از مجلس شروع کردیم، اما واقعیت این است که شفافیت یک موضوع کلان‌تر است با این وجود باید تمام ساختار‌ها و رفتار‌ها اصلاح شوند.

وی افزود: انقلاب رویکردی یعنی اینکه مردم باید با برنامه ریزی مدیران را بپذیرند و در رابطه با برنامه ریزی مدیران نظر بدهند و البته در این راستا خواص، متخصصین و دانشگاهیان هم باید صحبت کنند و عموم مردم نیز نظر مثبت یا منفی خود را بدهند و این یعنی گفتگو، اما سوال این است که امروز گفتگو در نظام اداری ما چه جایگاهی دارد؟

قاضی‌زاده تصریح کرد: انقلاب رویکردی یعنی مقابله با انحصار مقابله با رانت، مقابله با تبعیض، ایجاد جامعه‌ای با رقابت سالم و برقراری عدالت. در جامعه‌ای که عدالت نباشد جامعه اسلامی نیست و دولتی هم که نتواند عدالت را برقرار کند این دولت هم اسلامی نخواهد بود.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: مجلس امیرحسین قاضی زاده هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۷۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»   به گزارش عصر ایران؛ احمد علیرضابیگی به روزنامه هم میهن گفت: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»   علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد.   وی افزود: رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها  عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.» کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمل و نقل فوری- چینی عصبانیت روزنامه شهرداری از افشای قرارداد پنهانی زاکانی قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟

دیگر خبرها

  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • ایجاد امید با روایت‌گری درست وظیفه همه مدیران است
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • ورامین مرکز استان تهران شرقی می‌شود
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی