Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - امروز همه نگاه‌ها به سیاره سرخ دوخته شده است. فرود امروز مریخ‌نورد استقامت، حاصل یک دهه آماده‌سازی توسط تیم‌های متخصص در سراسر جهان است. مریخ‌نورد «استقامت» هفت ماه در راه بوده تا با طی کردن مسافتی نزدیک به ۲۰۲ میلیون کیلومتر، بتواند نشانه‌هایی از زندگی باستانی در سطح مریخ پیدا کند. حال، امروز اگر همه چیز خوب پیش برود، قدرتمندترین مریخ‌نورد خواهد توانست پرسهٔ خود در سطح مریخ را آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از Space، گفته می‌شود مریخ‌نورد استقامت، اطلاعات را با کیفیت 4K پخش خواهد کرد، نمونه‌هایی امیدوارکننده از سنگ‌ها را گردآوری خواهد نمود و نخستین بالگرد بین‌سیاره‌ای را هم پرتاب خواهد کرد. جالب آنکه همه این کارها را در هنگام عکس‌برداری، هدفگیری لیزر و تحقیق بر روی دلتای باستانی دهانه جزرو (Jezero) انجام خواهد داد.

گفتنی است این مأموریت یک دهه در دست انجام بوده و به مقامات مختلف ناسا نیز در یک همایش مطبوعاتی در روز چهارشنبه ۲۹ بهمن، هیجان و دلهره زیادی را در این زمینه ابراز داشتند.

فرود بر سطح مریخ، نخستین اولین چالش سیاره‌ای است که مریخ‌نورد استقامت در هنگام غوطه‌وری در جوّ مریخ، با آن روبه‌رو خواهد شد. بیشتر مکان‌های فرود مریخ در طی مأموریت‌های گذشته، دشت‌های وسیع‌تری بودند، اما دهانه جزرو دارای مناطق جالب‌توجه‌تری است؛ از جمله، صخره، تپه‌های شنی، و مکان‌های دیدنی دیگر.

از سوی دیگر، مت والاس (معاون مدیر پایداری در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در پاسادنا واقع در ایالت کالیفرنیا) هشدار می‌دهد: «همه این موارد حاکی از خطرات فرود فضاپیما هستند. ما یک قابلیت جدید برای جلوگیری از بروز حوادث داریم که برای نخستین بار از آن استفاده خواهیم کرد».

 

«استقامت»، در واپسین دقایق قبل از فرود خود، با استفاده از هوش مصنوعی، به جست‌وجوی ایمن‌ترین مکان برای فرود خواهد پرداخت و سپس تنظیمات نهایی را برای لمس نرم سطح سیاره سرخ، انجام خواهد داد. فرود از طریق رایانه امری ضروری است؛ زیرا سرعت نور بین زمین و مریخ برای کسی که بخواهد مریخ‌نورد را از راه دور و بصورت دستی هدایت کند، یک مانع بزرگ است.

در طی چند ماه گذشته کنترلگرها بیکار ننشسته‌اند؛ بلکه وقت صرف کرده‌اند تا مطمئن شوند که «استقامت» به‌مقصد مهم خود می‌رسد. آقای والاس می‌گوید که آنها نزدیک به ۹ سال قبل از شروع کار بر روی این مریخ‌نورد، در حال بحث در مورد چگونگی چند دقیقه آخر مأموریت بوده‌اند. در هفته‌های اخیر نیز، تمرین‌های زیادی برای تهیه سامانه‌های مختلف انجام شده است.

او می‌گوید: «سامانه‌های ما مسلح و آماده اجرای استقرارهای لازم برای اجرای ورود، کاهش ارتفاع و نهایتاً فرود هستند. ما موتورها و حسگرهای راهنمای خود را آزمایش کرده‌ایم و کاملاً آماده کار هستند. اما در صورت لزوم، «استقامت» می‌تواند بدون گرفتن کمک بیشتر، خودش را به زمین بنشاند».

مرحله بعدی پس از فرود، آغاز ارتباط با زمین است. گفته می‌شود «استقامت» می‌تواند بدون آنکه داده‌ها به آن اتصال داشته باشند، آنها را به زمین مخابره کند.

البته چند هفته نخست پس از فرود «استقامت»، هفته‌های بسیار پرکاری خواهند بود، زیرا تیم مربوطه به‌طور موقت روی «زمان مریخ» کار می‌کند تا از اولین هفته‌های پرتحرک بیشترین استفاده را به‌عمل بیاورد (یک روز مریخی معادل است با ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه). داده‌ها به‌طور مداوم از مریخ‌نورد به تیم علمی ناسا مستقر در زمین ارسال می‌شوند. آنها باید هر روز آنچه را که می‌بینند تفسیر کند و سپس مشخص کنند که «استقامت» روز بعد چه کاری باید انجام دهد. سپس، این اطلاعات در مریخ‌نورد کدگذاری و برای اجرا به مریخ ارسال می‌گردند.

 

کن فارلی، (دانشمند پروژه «استقامت» در انستیتوی فناوری کالیفرنیا) می‌گوید: «این مریخ‌نورد به بررسی مکانهایی خواهد پرداخت که ما بر این باور هستیم ممکن است شواهدی مبنی بر زندگی باستانی در مریخ در آنها وجود داشته باشد».

او می‌افزاید: «من می‌توانم به شما بگویم که تیم علمی ما بسیار هیجان‌زده است و خود من شخصاً بی‌صبرانه منتظر دیدن نخستین تصاویری هستم که قرار است استقامت برای مخابره کند. این تصاویر از نظر علمی تاریخ‌ساز خواهند بود و پس از سال‌ها تلاش برای این مأموریت، نشانگر نقطه عطف بزرگی خواهند بود».

منبع: ايتنا

کلیدواژه: مریخ نورد فضا سیاره سرخ ناسا مریخ نورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۸۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمساح سرگردان در فرودگاه/ عکس

نادیا زکالوند: چندی پیش تمساحی که از محل زندگی خود دور شده بود در باند فرود نیروی هوایی مک‌دیل سرگردان شده و سپس جلوی ارابه فرود یکی از هواپیماها جا خوش کرده بود.

کارکنان این فرودگاه، عکس این تمساح ۳ متری را که جلوی پرواز هواپیما را گرفته بود در صفحه «فیس‌بوک» خود منتشر کردند و سپس تلاش خود را برای جابه‌جا کردن تمساح از باند فرود و سپس انتقال آن به بیرون از فرودگاه نشان دادند. این تمساح از رودخانه «هیلس‌باروف» که نزدیک فرودگاه قرار دارد به فرودگاه آمده بود.

کارکنان این فرودگاه گفتند، «با تلاش و جهد بسیار سرانجام توانستیم جدیدترین پرسنل دندان‌تیزمان را از جلوی ارابه فرود هواپیما کنار بزنیم.»

آنها این تمساح را که روی آن نام «الویس» گذاشته بودند از فرودگاه به محل زندگی خود منتقل کردند.

منبع:

upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900711

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • ساخت پد فرود بالگرد اورژانس پیش بیمارستانی نیشابور آغاز شد
  • غریق‌نجاتی که به سمت شما پرواز می‌کند
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تمساح سرگردان در فرودگاه/ عکس
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • حملات نظامیان صهیونیست و استقامت مردم جنوب لبنان