Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی‌اصغر زرگر» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل موج‌سواری آمریکا روی مسأله حملات راکتی اربیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: طی یک ماه اخیر که «جو بایدن» در کاخ‌سفید روی کار آمده است، ما شاهد وقوع اتفاقات جدید در دنیا و به خصوص در منطقه هستیم. به عنوان مثال در مورد چین ما شاهد نزاع لفظی میان واشنگتن و پکن هستیم و از سوی دیگر در مورد عربستان و برخی دیگر از کشورها مانند روسیه هم مواضع تقابلیِ همراه با تعدیلِ گفتمان را شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد منطقه خاورمیانه هم تقریباً همین موضوع را به وضوح می‌توانیم ببینیم. به عنوان مثال همین چند وقت پیش بود که بسیاری از رسانه‌ها در مورد نگاه دولت جدید آمریکا به سوریه و لبنان تحلیل‌هایی را منتشر کردند و در نهایت مشخص شد که این کشور قصد دارد در شمال و شمال شرق سوریه و بر سر منابع نفتی این کشور باقی بماند.

وی ادامه داد: حتی در مورد اسرائیل هم عده‌ای فکر می‌کردند که بایدن با نتانیاهو تلفنی حرف نخواهد زد ولی ما دیدیم که بعد از یک ماه این اتفاق افتاد اما به هر ترتیب تاخیر در برقراری این تماس به ما نشان داد که اختلاف‌ها همچنان پایدار است. یکی از کشورهایی که از زمان آمدن بایدن به نوعی دچار تحولات جدید شده است، عراق است. چندی پیش حملات راکتی به فرودگاه بین‌المللی اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق را شاهد بودیم که به نوعی می‌توان گفت که این اقدام‌ها مسبوق به سابقه است؛ چراکه چندین سال است به بهانه‌های غیرمنطقی و غیر عقلانی این حملات به سفارت آمریکا در بغداد انجام می‌شود و هنوز هم درگیری‌های داخلی و خارجی در عراق ادامه دارد. زمانی که ایالات متحده پایگاه‌های خود را در سراسر عراق تغییر داد و بخشی از نیروهای خود را به پایگاه الحریر واقع در اقلیم کردستان عراق انتقال داد، به صورت کلی همه فکر می‌کردند این اقدام فقط یک جابه‌جایی نیرو به حساب می‌آید.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: با انتقال این نیروها به پایگاه اربیل علناً ما شاهد بودیم که واشنگتن اقدام به گسست امنیت عراق کرد که البته این موضوع یک سناریوی مکمل به همراه خود داشت که محوریت آن تسلیح و تجهیز داعش و نقل و انتقال آنها از سوریه به عراق و بالعکس بود. بر این اساس حملات راکتی به فرودگاه بین‌المللی اربیل را باید سناریوی اصلی با چند هدف مشخص دانست؛ چراکه بر اساس مولفه‌های موجود، راکت‌های شلیک‌شده از داخل اقلیم کردستان به سوی فرودگاه اربیل شلیک شده که همین موضوع نشان دهنده یک پروژه چند ضلعی است. نکته اینجاست که فشار پارلمان و جریانات سیاسی عراق بر واشنگتن برای خروج از این کشور هم یکی از موضوعاتی است که باعث می‌شود آمریکایی‌ها برای ابقای خود در عراق دست به چنین کارهایی بزنند که بدون شک این وضعیت ادامه خواهد داشت. آنها می‌خواهند به افکار عمومی این پیام را مخابره کنند که اگر ما در عراق نباشیم بدون تردید این کشور با مشکلات امنیتی روبه‌رو می‌شود.

زرگر با اشاره به ارسال تجهیزات و تسلیحات ناتو و آمریکا برای داعش افزود: در این راستا منابع امنیتی عراق اعلام کرده‌اند که داده‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ناتو و آمریکا تجهیزات و تسلیحات پیشرفته‌ای را به داعش تحویل داده‌اند و این نشان می‌دهد که ایالات متحده باز هم در حال کلید زدن یک سناریوی خلق و مدیریت بحران جدید در منطقه و عراق است. این روند و اقدام‌های مخرب سیاسی و امنیتی که در اربیل یا بغداد انجام می‌شود به نوعی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در دولت بایدن قرار است در عراق بمانند و حتی ممکن است علاوه بر آنها، ناتو هم نیروهای خود در عراق را افزایش دهد یا اینکه مدت زمان ابقایشان در این کشور بالاتر برود. در دولت ترامپ هم او به دنبال آن بود که نیروهای خود را در عراق نگه دارد ولی قصد او رصد ایران و بازوهای اجرایی آن در منطقه و به خصوص در بغداد بود. بر این اساس بخشی از این سناریو هدف قرار دادن ایران خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی‌ معتقدند که آمریکایی‌ها قصد دارند از پرونده‌هایی مانند حملات اربیل علیه ایران استفاده کنند تا مثلاً در پرونده برجام یا مذاکرات منطقه‌ای بتوانند به تهران فشار بیاورند و امتیازات بیشتری کسب کنند. اینکه ایران گام اول را برای تنش‌زدایی برمی‌دارد یا آمریکا هنوز مشخص نیست ولی بحث این است که واشنگتن برای تغییر موضع ایران بر سر برجام و مسائل دیگر، دست به اقدام‌هایی خواهد زد. به عنوان مثال ما می‌شنویم که یک‌باره مدعی می‌شوند برخی افراد مرتبط با تهران قصد خرابکاری در اتیوپی علیه سفارت امارات را داشتند. یا مثلاً در یمن می‌بینیم که فشار علیه ایران بیشتر شده و واشنگتن خواهان پایان دادن به جنگ در این کشور است. اینها اقداماتی است که نشان می‌دهد اوضاع و احوال در بغداد پیچیده شده است و حتی معتقدم که آمدن وزیر خارجه قطر به تهران هم به نوعی حامل یک پیام از سوی آمریکا برای ایران بوده است. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عراق داعش آمریکا اربیل جو بایدن دونالد ترامپ اقلیم کردستان عراق نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۰۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضد تروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سوال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 6089698 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • شواهد جدید از به گلوله بستن مردم توسط آمریکایی‌ها در کابل
  • پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت