Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از یکسال پیش بود که زمزمه های شیوع یک بیمای عجیب و غریب در ووهان چین پیچید، همه اخبار دنیا حول کشور سرخ چین می چرخید، هر روز خبرهای جدیدی از شیوع بیماری واگیردار و کشنده ای در شهرهای مختلف این کشور مخابره می شد، خیلی ها فکر را هم نمی کردند که یک مهمان ناخوانده بدون پاسپورت و بی سر و صدا از ووهان چین به ایران سفر کند و بدون در زدن وارد خانه ها شود، یکسال پیش و در روزهای پایانی بهمن ماه شایعات خبر ابتلای دو نفر به کرونا در قم داغ د، ان زمان خیای از ما در سفر بودیم، مهمان و دورهمی می گرفتیم و با هم دست می دادیم و رو بوسی می کردیم اما در ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ گویی به یکباره گویی دنیا بر سرمان خراب شد و دلهره به جانمان افتاد و تیتر اول تمام رسانه ها شد، کرونا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۰ بهمن ۱۳۹۸ (۱۹ فوریه ۲۰۲۰) بود که نخستین موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایران به صورت رسمی از سوی وزارت بهداشت تائید شد، حقیقتی که دوست داشتیم دروغ باشد. آن روز کیانوش جهانپور مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت در توییتی خبر داد: به دنبال پیک بیماری‌های حاد تنفسی ظرف روزهای اخیر در قم، دو مورد در آزمایشات اولیه از نظر کروناویروس مثبت گزارش شدند، متاسفانه هر دو بیمار با توجه به کهولت سن و نقص سیستم ایمنی در بخش مراقبت‌های ویژه فوت کردند.

از آن روز به بعد یکسال پر قصه و غصه را تجربه کردیم، چه عزیزانی پر کشیدن و چه زخم‌ها که بر پیکر همکارانمان نقش بست، یکسال گذشت و ماسک شد  عضو جدا نشدنی صورتهایمان.

طی یک سال اخیر وزارت بهداشت بارها متهم شد که در شناسایی و کنترل موارد اولیه ابتلا به کرونا در ایران تاخیر داشته و وزارت بهداشت هم هر بار این اتهام را رد کرده است.

از ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ تاکنون یک میلیون و ۵۵۰ هزار و ۱۴۲ نفر در ایران به کرونا مبتلا شده‌اند و ۵۹ هزار و ۲۶۴ نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

ریچارد برنان رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت پس از شیوع کرونا سفری به ایران داشت و ان زمان اعلام کرد که نخستین مورد ویروس کرونا در ایران، ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) ثابت شد.

هر چند که پیش از آن کرونا بی سر و صدا و بدون پاسپورت از چین به قم و گیلان آمده و شمار بسیاری را مبتلا کرده بود، اما به دلیل امکانات کم و نبود کیت های تخیص کرونا به ویژه در سایه تحریم های آمریکا تخیص کرونا دیرتر اتفاق افتاد و شاهد موج سنگینی در قم و گیلان بودیم.

با اعلام خبر ورود کرونا به کشور گویی آخرالزمان شده باشد، همه چیز به یکباره رنگ عوض  کرد و بیمارستان ها پر از بیماران کرونایی شد، کادر درمان لباس های عجیب و غریب و ترسناک به تن کردند و حتی اعضای خانواده مبتلایان از آنها فراری بودند و بیماران تنها روی تخت بیمارستان با یک موجود ناشناخته دست و پنجه نرم می کردند.

در روزهای نخست شیوع کرونا در ایران کادر درمان بدون ماسک و لباس های محافظتی همچون سربازان جان بر کف دل به طوفان و آتش کرونا زدند و جان دادند تا ایران و ایرانی بماند.

درست است که این روزها، کرونا، رقیب قدری به اسم واکسن دارد، اما چه بسیار عزیزانی که از بین رفتند، چه بسیار شهدایی که فداکارانه در جبهه مقدم مبارزه با این ویروس جان دادند اما تا آخرین نفس برای نجات جان دیگران جنگیدند، کرونا هر چقدر هم بد، به ما آموخت که هیچ گنجی بالاتر از همدلی و سلامتی نیست و هیچ سرمایه‌ای ارزشمندتر از حفظ جان عزیزانمان، نبوده و نخواهد بود، آموختیم برای نجات جان دیگران باید از جان خودمان هم محافظت کنیم، آموختیم با همدلی در کنار هم به مبارزه با سختی‌ها بریم، آموختیم ورق زندگی میتواند به چشم بر هم زدنی برگردد، باید لحظه لحظه های زندگی را به درست‌ترین شکل ممکن قدر دانست.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا در ایران کرونا ویروس کرونا در ایران وزارت بهداشت ۳۰ بهمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۰۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • مطیعی: دو و میدانی را با کمترین تنش به رئیس جدید تحویل می‌دهیم
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است