Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@02:19:30 GMT

سرنوشت سهام عدالتتان را خود بدست بگیرید!

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۰۸۵۸

خبرگزاری ایسنا: اردیبهشت سال جاری بود که آزادسازی سهام عدالت اجرایی شد و مشمولان میتوانستند یکی از دو روش مستقیم یا غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند. بر این اساس از میان حدود ۴۹ میلیون سهام دار، تنها ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردند و حدود ۳۰ میلیون نفر دیگر روش غیرمستقیم را برگزیدند تا سهام دار شرکت های سرمایه گذاری استانی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که شاید کمتر از نیمی از این ۳۰ میلیون نفر درمورد تاریخچه شکل گیری و نحوه فعالیت این شرکت ها و تاثیر عملکرد آن ها بر سرمایه خود با خبر باشند.

سابقه تشکیل شرکت های سرمایه گذاری استانی به سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ برمیگردد، زمانی که نام نویسی برای سهام عدالت کلید خورد و این شرکت ها شکل گرفتند تا مسئول ثبت نام واجدین باشند. درواقع مهم ترین وظیفه این شرکت ها ثبت نام مردم برای سهام عدالت بوده است و  شرکت های تعاونی سهام عدالت شهرستان و استان مسئول ثبت نام، جمع آوری و ارسال مدارک برای سازمان خصوصی سازی بودند.

با گذشت سال ها و اتمام فرایند ثبت نام و اینترنتی شدن رسیدگی به امور مشمولان سهام عدالت، این شرکت ها فعالیتی برای انجام نداشتند اما همواره درخواست هایی مبنی بر استخدام، دریافت بیمه و مستمری و... را از سازمان خصوصی سازی مطالبه میکردند. طی این سال ها چالش هایی از این قبیل بین سازمان خصوصی سازی و این شرکت ها که عمدتا خانوادگی بودند وجود داشت. در نهایت شرکت های شهرستانی منحل شدند اما شرکت های استانی ها باقی ماندند و قرار شد مشمولانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند سهام دار این شرکت ها شوند. درحال حاضر میزان سرمایه این شرکت ها به تناسب تعداد افرادی  که در هر استان سهام عدالت دارند متفاوت است اما میتوان گفت هرکدام از این شرکت ها سرمایه هنگفتی در اختیار دارند.

 از انجایی که این شرکت ها از ابتدا برنامه و متولی مشخصی نداشتند و عمدتا خانوادگی بودند، در انتخاب اعضای هیات مدیره آن‌ها آنطور که باید و شاید حساسیت به خرج داده نشد و حالا و به جایی رسیده ایم که  شرکت های سرمایه گذاری استانی میخواهند از سهام افراد به عنوان سرمایه استفاده کنند. درحالی که ممکن است شایستگی لازم برای هدایت این سرمایه را نداشته باشند. این درحالی است که سهام عدالت متعلق به مردم است و احتمالا بسیاری از افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند از ارزش سهام و دارایی خود و اهمیت چگونگی مدیریت آن آگاه نیستند.

این درحالی است که بازار سرمایه طی این سال ها روندی رو به رشد داشته و پرتفوی سهام عدالت از ارزشمندترین سهم ها تشکیل شده است. بنابراین این شرکت ها باید سرمایه را به سمت پروژه های استانی هدایت کنند تا سهام داران از منافع آن بهره مند شوند. چه بسا که با مدیریت صحیح میزان سرمایه در سال آینده چند برابر و با مدیریت نادرست میزان سرمایه به نصف برسد.

بنابراین باید بر این نکته تاکید کرد که بهترین راه برای سهیم شدن در سرنوشت هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی برای مشمولان سهام عدالت، سجامی شدن و شرکت در مجامع الکترونیکی شرکت ها که برای انتخاب اعضای هیات مدیره انتخاب میشود است. تنها از این طریق است که مشمولان میتوانند در اینده سرمایه خود نقش ایفا کنند و سرنوشت سرمایه خود را تعیین کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: سهام عدالت سجام شرکت های سرمایه گذاری استانی شرکت های سرمایه گذاری استانی شرکت ها سهام عدالت ثبت نام سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت باشگاه پرسپولیس، در روزهای اخیر مطالب نادرستی درباره دخالت و اعمال نظر مدیران باشگاه پرسپولیس در تخصیص سهام ترجیحی به کارکنان و پیشکسوتان باشگاه منتشر شده است.

در این ارتباط به اطلاع می‌رساند؛ مطابق ماده یک آئین‌نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، حداکثر ۵ درصد از سهام شرکت می‌تواند در قالب فروش سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان شرکت واگذار شود.

مواد قانونی در این ارتباط وجود دارد و در دسترس عموم است. تاکنون ۹۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در قالب عرضه بلوکی و عرضه عمومی از محل افزایش سرمایه به بخش خصوصی واگذار شده است.

درخواست برای تخصیص سهام ترجیحی به اعضای باشگاه (حداقل دارای یک سال سابقه بیمه‌ای نزد باشگاه) نیز انجام شده است و سازمان خصوصی سازی سقف سهام اعطایی به هر فرد را مشخص می‌کند. در این ارتباط سازمان خصوصی‌سازی افراد شاغل در باشگاه با حکم مشاور را نیز اصلاً در زمره کارکنانی که به آن‌ها سهام تعلق می‌گیرد قرار نداد.

حسب اطلاع این باشگاه با توجه به حضور شرکت پیشکسوتان کهن و با تصمیم مقام‌های ذیربط، امور سهام مربوط به پیشکسوتان نیز از آن طریق در حال پیگیری است و تاکنون در خصوص اسامی و نحوه شناسایی پیشکسوتان، مکاتباتی با باشگاه صورت نگرفته است.

در نهایت تصمیم‌گیری درباره سهم بندی و نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان، سازمان خصوصی‌سازی و هیأت واگذاری است. باشگاه پرسپولیس نیز مانند تمام مراحل قبلی، مجری دستورالعمل ابلاغی در جهت انجام تکالیف مربوط به خود خواهد بود.

کد خبر 6092083

دیگر خبرها

  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور