Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@08:29:33 GMT

درخواست کمک آمریکا از روسیه برای واردات واکسن

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۱۲۲۳

درخواست کمک آمریکا از روسیه برای واردات واکسن

یک روزنامه آمریکایی با اشاره به اسناد دولتی و اظهارنظرهای مقام‌های آمریکایی خبر داد، دیپلمات‌های واشنگتن برای دریافت واکسن کرونا از روسیه و برخی دیگر از کشورها کمک خواسته‌اند.

به گزارش مشرق؛ روزنامه واشنگتن پُست گزارش داد، کمبود واکسن کرونا در آمریکا باعث شده که دیپلمات‌های واشنگتن از کشورهای خارجی از قبیل روسیه برای دسترسی به واکسن درخواست کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در کشورهای دارای زیرساخت بهداشتی- پزشکی ضعیف و نرخ بالای شیوع ویروس کرونا از عملکرد مقام‌های آمریکایی مستقر در پایتخت این کشور در زمینه ارائه واکسن کرونا سرخورده شده‌اند.

واشنگتن پست این خبر را به نقل از اسناد و یادداشت‌ها درباره دیدارها و گفت‌وگوهای مقام‌های آمریکایی و مصاحبه‌های این روزنامه با مقام‌ها منتشر کرد.

طبق این گزارش، ارائه محدود دوزهای واکسن کرونا رهبران ارشد وزارت خارجه آمریکا را مجبور کرده که «تصمیم‌های سخت و نامطلوبی» بگیرند و از دیپلمات‌های خودشان بخواهند از دیگر کشورها درباره واکسن کرونا درخواست کمک کنند.

واشنگتن پست نوشت: «مدیریت کمبود (واکسن کرونا)، یک چالش ابتدایی و اولیه برای آنتونی بلینکن وزیر خارجه است؛ کسی که وعده داده که "اخلاقیات و اعتماد" به این وزارتخانه را احیا کند».

مقام‌های ارشد آمریکایی به این رسانه خبر دادند، حداقل ۱۳ کشور به واشنگتن پیشنهاد دادند که واکسن‌های «مدرنا» و «فایزر» را با تجهیزات خود این کشورها به دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در خارج تزریق کنند و وزارت خارجه آمریکا هم این پیشنهاد را پذیرفته است. این وزارتخانه همچنین در حال بررسی و ارزیابی پیشنهاد از حداقل هشت کشور دیگر هم هست که همین پیشنهاد را به واشنگتن داده‌اند.

مقام‌های آمریکایی به واشنگتن پست خبر دادند، «برخی از پرسنل وزارت خارجه آمریکا در روسیه از مسکو برای دریافت واکسن‌ «اسپوتنیک وی» درخواست کمک کردند. دیپلمات‌های آمریکایی در روسیه بعد از آنکه واشنگتن به آنها اعلام کرد امکان ارسال دوزهای واکسن‌های ساخت آمریکا در آینده نزدیک را ندارد، از مسکو درخواست کمک کردند».

طبق این گزارش، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا واکسن اسپوتنیک وی را تایید نکرده و وزارت خارجه آمریکا به کارکنان و پرسنل خود توصیه‌ نکرده که این واکسن را بزنند اما به آنها اجازه داده با توجه به روند افزایشی تلفات ویروس کرونا، درباره سلامتی‌شان، خودشان تصمیم بگیرند».

یک دیپلمات آمریکایی مستقر در منطقه غرب آسیا که خواست نامش فاش نشود، درباره وضعیت جاری بشدت انتقاد کرد. این دیپلمات به واشنگتن پست گفت: «شرم‌آور است که ثروتمندترین کشور جهان، به اعانه دیگر کشورها در خصوص واکسن نیاز دارد».

بنا بر گزارش این روزنامه آمریکایی، دیپلمات‌های این کشور مستقر در چین از جریحه دار شدن احساسات و شأن‌شان در خصوص درخواست کمک آنها از پکن درباره واکسن کرونا خبر دادند.

واشنگتن پست نوشت: «مقام‌های آمریکایی گفتند که برخی پرسنل این کشور در چین شکایت کرده‌اند که مقام‌های چینی از آنها خواستار تست مقعدی ابتلا به ویروس کرونا شده‌اند چرا که پزشکان چینی معتقد هستند این تست‌ها بسیار موثرتر از تست گرفتن از بینی است».

این روزنامه به سراغ وزارت خارجه آمریکا رفته و نظر این وزارتخانه را درباره شکایت دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در چین جویا شد.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که برای حفظ شان پرسنل واشنگتن و طبق اصول کنوانسیون ۱۹۶۱ وین درباره روابط دیپلماتیک، «در حال بررسی همه گزینه‌های منطقی است».

به گفته مقام‌های آمریکایی، به رغم درخواست وزارت خارجه این کشور برای دریافت ۳۱۵ هزار دوز واکسن کرونا، این وزارتخانه تنها به ۲۳ درصد از دوزهای درخواستی رسیده است.

«کارول پرز» سرپرست معاونت وزارت خارجه آمریکا در امور مدیریت طی یک یادداشت به کارکنان وزارت خارجه در ماه جاری اذعان کرد که مشکلاتی در خصووص توزیع واکسن کرونا وجود دارد.

آنتونی بلینکن در اولین سخنرانی برای کارکنان وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که ویروس کرونا جان پنج کارمندان آمریکایی و ۴۲ نفر از کارمندان غیر آمریکایی سفارتخانه‌های خارجی واشنگتن را گرفته و تعداد زیادی هم مریض شده‌اند.

دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در کشورهای خارجی از یک موضوع دیگر هم شکایت داشته‌اند و آن تبعیض قائل شدن وزارت خارجه آمریکا در زمینه واکسن کرونا برای کارمندان مستقر در خاک این کشور است.

یک دیپلمات آمریکایی مستقر در خارج از این کشور به این روزنامه گفت: «واحدهای پزشکی و بهداشتی ما در حمایت از واکسیناسیون در واشنگتن دی سی از درون تهی شده‌اند».

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا وزارت خارجه آنتونی بلینکن واشنگتن امریکا ویروس کرونا وزارت خارجه آمریکا مدرنا وزارت خارجه روسیه دیپلمات های آمریکایی مستقر وزارت خارجه آمریکا مقام های آمریکایی واشنگتن پست درخواست کمک واکسن کرونا ویروس کرونا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۱۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم

از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، شرایط منطقه ای و جهانی، شاهد تغییراتی بوده است که این تغییرات در امتداد تغییرات نظام جهانی قرار دارد.

سرویس جهان مشرق - مایکل پلیورت کارشناس مسائل اروپای شرقی، تحلیگر سیاسی، دیپلمات سابق اسرائیلی در مسکو، در گزارشی به مسئله نظم جدید جهانی و تغییرات قابل توجه در روابط اسرائیل با روسیه، همزمان با تغییرات روابط ایران و روسیه نسبت به سال‌های گذشته میپردازد. پلیورت در این گزارش می نویسد:

از زمان وقایع ۷ اکتبر، نه تنها اسرائیل، بلکه کل جهان به واقعیت جدیدی رسیده است. این واقعیت، تا حد زیادی، از فوریه ۲۰۲۲ - تقسیم جهان به بلوک های جدید - شروع به شکل گیری کرد. کشورهای غربی، اوکراین، اسرائیل، استرالیا و آرژانتین، در برابر روسیه، چین، ایران، برزیل، آفریقای جنوبی و کره شمالی. در ۱۳ اکتبر، رئیس جمهور روسیه، در جریان سفر خود به بیشکک، اولین سفر خارج از مرزهای روسیه پس از صدور حکم بازداشت بین المللی از سوی دادگاه کیفری لاهه، پوتین بیشتر سخنرانی خود را به درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان اختصاص داد.

پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود آمد

پوتین گفت: «اسرائیل یک حمله بی‌سابقه از سوی حماس را تجربه کرده است. غیرقابل قبول است که غزه مانند لنینگراد در جنگ جهانی دوم در محاصره باشد». وی افزود: «دلیل اصلی این رویدادها شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه» است. از ماه اکتبر، مقامات ارشد دولت روسیه و شخص پوتین اغلب به جنگ در خاورمیانه اشاره کرده و آن را به عنوان نمونه ای از شکست "نظم آمریکا"، "شکست جهان تک قطبی" ذکر کرده اند.»

در کلام، آنها از خشونت بین طرفین ابراز تاسف می کنند، اما در واقع تنش در مناطق ما به خوبی به نفع روسیه است. چرا؟ دولت های غربی را از هم جدا می کند، توجه و منابع عظیم آن را از جبهه اوکراین منحرف می کند و معضلات دشواری را در مورد اولویت بندی جبهه ها ایجاد می کند.

در واقع دو موضوع، روابط روسیه و اسرائیل را شکل می دهد - جنگ در اوکراین و اتحاد سیاسی با ایران. هر دو یک تهدید واقعی برای امنیت ملی ما هستند. دو سال پیش، اسرائیل از ترس واکنش روسیه، به بی طرفی عملی در رابطه با جنگ در اوکراین پایبند بود. اسرائیل کمک های بشردوستانه و غیرنظامی ارائه کرد، اما تا به امروز از ارائه سیستم هایی که توسط روس ها به عنوان عبور از خط قرمز تلقی شود، خودداری کرده است.

انتظار اسرائیل نیز این بود که روس ها نیز از انتقال سلاح های قدرتمند به دشمنان ما خودداری کنند. یک مقام ارشد اسرائیلی بسیار به من گفت: "بدیهی است که ما انتظار طرفداری از اسرائیل از سوی روس ها را نداریم، اما احتمال آسیب به ما از سوی آنها بی نهایت است."

از آن زمان این موقعیت به سختی تغییر کرده است - هیچ انتظاری برای بهبود روابط وجود ندارد، بلکه تلاشی برای جلوگیری از وخامت شرایط است. برای روس ها، اسرائیل پیوست نظامی و سیاسی ایالات متحده در خاورمیانه است. نگرش نسبت به ما برگرفته از رابطه بین ابرقدرت هاست. آنچه در دو سال گذشته تغییر کرده است، روابط ایران و روسیه است - و از آن زمان به بعد فقط عمیق تر شده است.

سکوت عمیق پوتین در مورد حمله ایران به اسرائیل، حمایت از حمله ایران به اسرائیل توسط سفیر روسیه در سازمان ملل متحد و بسیج کانال های تبلیغاتی دولت روسیه علیه اسرائیل که به ادعای آنها، اسرائیل "استانداردهای دوگانه" را اعمال میکند، همه نشان می دهد که اتحاد روسیه و ایران در حال تشدید است. بخش عمده همکاری ها در حوزه نظامی و سیاسی است، اما در سال های اخیر افزایش محسوسی در روابط اقتصادی بین کشورها مشاهده نشده است.

به عقیده من، تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، محتمل ترین سناریو این است که وخامت روابط اسرائیل با روسیه ادامه خواهد داشت. پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود می آید و بادهایی که در روابط بین الملل می وزد قوی‌تر از ماست. بهتر است به این ایده عادت کنیم که در آینده قابل پیش بینی هیچ نکته خوبی از بزرگترین کشور جهان برای ما وجود نخواهد داشت. تصادفی نیست که پهپادهای ایرانی هم به اوکراین و هم به اسرائیل حمله می کنند. شاید این فرصتی نیز باشد تا به خود یادآوری کنیم که می خواهیم به کدام بلوک تعلق داشته باشیم و از چه ارزش هایی نمی توانیم دست بکشیم.

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • مجری الجزیره از خجالت سیاستمدار آمریکایی درآمد؟!
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟