Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@05:12:36 GMT

هشدار برای خروج پزشکان از سازمان نظام پزشکی

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۲۶۸۳

هشدار برای خروج پزشکان از سازمان نظام پزشکی

به گزراش همشهری‌آنلاین و به نقل از ایلنا؛ عباس مسجدی آرانی، رییس سازمان پزشکی قانونی کشور درباره بودجه سازمان پزشکی قانونی گفت: یکی از بندهای چرخش تحول آفرین سند قضایی تعامل با دیگر سازمان‌ها و دستگاه‌ها است از همین رو ما نیز جلسات مختلفی را در این زمینه برگزار کرده ایم. 

وی ادامه داد: یکی از ابتکارات سازمان پزشکی قانونی این است که با رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون رییس جمهور، کمیسیون‌های مختلف مجلس و اعضای هیات رییسه مجلس جلسات مختلفی را برگزار کرده‌ایم و مشکلات خودمان را مطرح کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: از آنجا که پایه بودجه پزشکی قانونی پایه ضعیفی است و زیرساخت‌های لازم مانند ابنیه، نیروی انسانی را نداریم، همچنین دستگاه‌ها و موادی که ما استفاده می‌کنیم بسیار گران هستند با این رشد ۱۰ الی ۱۵ درصد به جایی نخواهیم رسید و باید سال‌ها تلاش کنیم تا حداقل‌هایی را ایجاد کنیم. 

مسجدی تصریح کرد: در عین حال از ابتدای سال جاری همکاران ما به صورت جدی چه در استان‌ها و چه در ستاد پیگیری‌های خوبی را با دولت، مجلس و کمیسیون تلفیق انجام داده‌اند و ما یک رشد مناسبی را نسبت به سال‌های گذشته نه نسبت به نیازها و احتیاجات‌مان داشته ایم و امیدواریم با اصلاح لایحه بودجه که در دولت اتفاق می‌افتد پیشنهادات ما در مجلس و دولت دستخوش تغییر نشود و بتوانیم بخشی از مشکلات‌مان را در سال ۱۴۰۰ برطرف کنیم. 

وی ادامه داد: ما محاسبه کرده‌ایم که اگر یک درصد از بودجه ما توسط سازمان مدیریت و برنامه و بودجه تامین نشود نزدیک به ۲۰ مرکز ما تعطیل خواهد شد. بنابراین ما درخواست داریم تا با ما همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم خدمات مناسب‌تری را به مردم بدهیم. 

رییس سازمان پزشکی قانونی تصریح کرد: ما مشکلاتی را در اجرای دستورالعمل تشکیل پرونده شخصیت متهمان داریم این کار یک کار فنی و هوشمندانه است و ضرورت دارد که اعتبار آن تامین شود و برای اجرای یک‌ساله آن مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. همچنین در بحث اعطا هویت ایرانی به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی اگر به ما کمک شود می‌توانیم در استان سیستان و بلوچستان و استان گلستان پرونده‌هایی را که به ما ارجاع می‌دهند زودتر پاسخگو باشیم. 

وی درباره خروج پزشکان از پزشکی قانونی به دلیل‌عدم حقوق مکفی ادامه داد: پزشکان جامعه باهوشی هستند و جزو یک درصد نخبگان کشور محسوب می‌شوند اما کار در پزشکی قانونی چه در حوزه تشریح و چه در حوزه معاینات کار سخت و طاقت فرسایی است و قاعدتا ما باید جذابیت‌های لازم که یکی از آن‌ها حقوق مکفی است برای این افراد فراهم کنیم و این یکی از دغدغه‌های جدی ما است و با تمام مراکز دولتی موثر در لایحه بودجه و مجلس نیز این موضوع را بیان و دنبال کرده‌ایم در حال تلاش هستیم تا یک حداقل‌هایی را از نظر حقوق و رفاهی برای همکاران ایجاد کنیم. 

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم گفت: در اجرای طرح تحول سلامت که چند سال پیش توسط دولت انجام شد ما یک مهاجرت معکوس را شاهد بودیم و همکاران با تجربه ما از پزشکی قانونی به نظام پزشک خانواده مراجعه کرده و در بحث طرح تحول خدمت کردند و سازمان ما دچار مشکلات جدی شد. 

مسجدی خاطرنشان کرد: این نگرانی در حال حاضر نیز برای ما وجود دارد که اگر نتوانیم حقوق حداقلی را برای همکاران‌مان فراهم کنیم قطعا دچار مشکل خواهیم شد.

کد خبر 585964 برچسب‌ها سازمان نظام پزشکی پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی پزشکی رییس سازمان پزشکی قانونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۲۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یاهو لایف یافته‌های این بررسی که در نشریه «سالنامه‌های پزشکی داخلی» منتشر شده است، نشان داد که هم بیماران مرد و هم بیماران زنی که پزشکان زن آنها را درمان کرده بودند، به طور کلی کمتر در معرض خطر مرگ قرار گرفته بودند و میزان بستری شدن دوباره ۳۰ روزه آنها کمتر بود.

نکته جالب این بود که این اثر مثبت درمان شدن به‌وسیله پزشکان زن در بیماران زن به خصوص آنهایی که دچار بیماری شدید بودند، بارزتر بود.

این بررسی در یک نمونه شامل بیش از ۷۰۰۰۰۰ بیمار ۶۵ ساله و بالاتر تحت پوشش بیمه سالمندان در آمریکا انجام شد که در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بستری شده بودند و به‌وسیله «پزشکان بیمارستانی»، پزشکانی که فقط در بیمارستان طبابت می‌کنند، درمان شده بودند.

آتسوشی میاواکی، یکی از نویسندگان مقاله این مطالعه و مدرس در دانشکده پزشکی دانشگاه توکیو دراین‌باره گفت: «به نظر ما، پزشکان زن ممکن است نسبت به پزشکان مرد در ایجاد ارتباط با بیماران زن و ارتباط مؤثر با کل بیماران بهتر عمل کنند که منجر به توافق بیشتر بیمارانشان با آنها در مورد توصیه‌های ارائه‌شده می‌شود.» به گفته او، همچنین، پزشکان زن ممکن است نسبت به پزشکان مرد در ارزیابی علائم و بیماری در بیماران زن «سوگیری» (bias) کمتری داشته باشند. این سوگیری کمتر این امکان را ایجاد می‌کند که پزشکان زن زودتر متوجه تغییر حال زنان دچار بیماری شدید شوند.

پژوهش‌های پیشین هم این یافته‌ها را تایید می‌کنند

این اولین بررسی نیست که نشان می‌دهد جنسیت پزشک می‌تواند بر کیفیت مراقبت از بیمار تأثیر بگذارد. یک بررسی دیگر که نتایج آن در دسامبر ۲۰۲۱ در نشریه «جراحی جاما» (JAMA Surgery) منتشر شد، نشان داد نتایج درمان بیماران زن هنگامی که پزشکان مرد مسئول مراقبت از آنها بودند، بدتر بود، اما برعکس هنگامی که مردان به‌وسیله پزشکان زن درمان می‌شدند، نتایج درمانی بدتر نبود.

یک بررسی دیگر در سال ۲۰۱۸ نشان داد که پزشکان مرد خطر سکته مغزی را در بیماران زن دست‌کم می‌گیرند، درحالی‌که پزشکان زن در ارزیابی خطر سکته مغزی در زنان به خوبی عمل می‌کنند. و یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در ژورنال «پزشکی داخلی جاما» (JAMA Internal Medicine ) منتشر شد نشان داد که پزشکان زن در مقایسه با پزشکان مرد بیشتر به راهنماهای بالینی و طبابت مبتنی بر شواهد علمی پایبند هستند.

رویکردهای پزشکان زن و مرد در مراقبت از بیماران چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

میاواکی می‌گوید که بر اساس تحقیقات قبلی در این زمینه، دلایل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود بیماران زن در مقایسه با پزشکان زن توسط پزشکان مرد متفاوت رفتار کنند، ازجمله چالش‌های ارتباطی و سوگیری‌های جنسیتی در ارزیابی شدت علائم یا یک بیماری.

یکی دیگر از عوامل ارجاعات میاواکی، آموزش پزشکی است: «آموزش پزشکی محدود در زمینه مسائل بهداشتی زنان در برنامه‌های درسی دوره پزشکی عمومی ممکن است این مشکلات را تشدید کند. با توجه به این الگوی سنتی در آموزش پزشکی، ممکن است به ویژه پزشکان مرد درک محدودی از مسائل خاص زنان داشته باشند.»

دکتر جنیفر ویدر، کارشناس سلامت زنان می‌گوید که از یافته‌های این بررسی تعجب نکرده است. او می‌گوید: «وجود سوگیری جنسیتی و نابرابری جنسیتی مدت‌هاست که در حوزه مراقبت‌های بهداشتی ثابت شده‌اند.»

او می‌گوید: «بررسی‌های گذشته نشان داده‌اند که نگرانی‌های بیماران زن با احتمال بیشتری به‌وسیله پزشکانشان نادیده گرفته می‌شوند، همچنین با احتمال بیشتری ممکن است درد آنها دست‌کم گرفته شود و علائم قلبی آنها به اندازه بیماران مرد جدی شمرده نشود. پزشکان زن به طور میانگین کمتر احتمال دارد که علائم بیماران زن را نادیده بگیرند و درنتیجه معاینه و آزمایش‌های بیشتری انجام می‌دهند.»

بر اساس بررسی که در سال ۲۰۲۰ در «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر شد، پزشکان زن مسئول مراقبت‌های اولیه (PCPs) در مقایسه با مردان همردیفشان زمان بیشتری را در هر ویزیت با بیماران مرد و زن صرف می‌کنند و این رویه به کاهش درآمد آنها هم می‌انجامد. پژوهشگران نوشتند: «مطالعات دیگر نشان داده‌اند که پزشکان زنان مسئول مراقبت‌های اولیه ممکن است از این زمان اضافی برای گرفتن تاریخچه کامل‌تر بیمار، مشارکت در تصمیم‌گیری مشترک با بیمار، ارائه توضیحات دقیق‌تر به بیمار و استفاده از رویکردهای ارتباطی مبتنی بر شواهد و بیمار-محور استفاده کنند.»

دکتر ارغوان سالس، دانشیار بالینی پزشکی در دانشگاه استنفورد می‌گوید که پژوهش‌های مربوط به دهه‌های قبل نشان می‌دهند که پزشکان زن بیشتر در مورد شرایط اجتماعی و سایر عواملی که ممکن است بر سلامت افراد تأثیر بگذارند، سؤال می‌کنند. همچنین آنها از بیماران می‌پرسند که آیا داروهای خود را مصرف می‌کنند یا نه.

او می‌گوید: «پزشکان زن به احتمال زیاد رویکردی مشارکتی نسبت به بیمارانشان دارند. آن‌ها به احتمال زیاد در مورد مراقبت از بیمار خود با متخصصان مشورت می‌کنند. این رفتارها حکایت از آن دارد که پزشکان زن طرحی برای بهینه سازی مراقبت از بیمارانشان دارند و اینکه آنها اعتقاد دارند که هر فردی همیشه همه چیز را نمی‌داند. پزشکان زن با انجام این کارها مراقبت‌های مناسبت‌تری را به بیماران ارائه می‌دهند.»

آیا بیماران با پزشکان زن راحت‌تر صحبت می‌کنند؟

خانم میاواکی، سرپرست این پژوهش، بر اساس تجربیات خود به عنوان یک پزشک معتقد است که چنین است. او می‌گوید: «برای برخی از بیماران زن ممکن است صحبت کردن در ارتباط با مسائل مربوط به سلامت زنان - مانند مشکلات کلیه و مجاری ادرای و بیماری‌های زنان و پستان - با یک یا انجام معاینات مربوط به بخش‌های خصوصی بدن را از یک به‌وسیله پزشک زن راحت‌تر باشد. همچنین مشخص است که پزشکان زن تمایل به داشتن الگوهای ارتباطی دارند که برای همدلی با بیماران ارزش قائل هستند.»

دکتر آلیسون هاینن، استادیار پزشکی بیمارستانی در کالج پزشکی بیلور در تگزاس با این نظر موافق است و می‌گوید: «به راحتی می‌توان دید که بیماران ممکن است احساس راحتی بیشتری در به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس با پزشکی داشته باشند که به نظر آنها بیشتر شبیه خودشان است و می‌تواند نگرانی‌هایشان را در سطحی شخصی‌تر درک کند.»

آیا زنان باید به دنبال پزشکان زن باشند؟

هاینن می‌گوید که بسیاری از بیماران زن در حال حاضر این کار را انجام می‌دهند زیرا به دلایل مختلف با پزشک زن احساس راحتی بیشتری می‌کنند. هاینن می‌گوید: «به نظر من مهم‌ترین ویژگی‌ای که باید هنگام انتخاب پزشک به دنبال آن باشید، این است که پزشک صرف نظر از جنسیت خودش یا جنسیت شما، به نگرانی‌هایتان گوش دهد و به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»

کد خبر 846773 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها جنسیت خبر مهم پزشکی

دیگر خبرها

  • رسیدگی پزشکی قانونی به ۲.۱ میلیون پرونده در سال گذشته
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • پزشکی به شرط کسب درآمد