Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هلث دِرِکت، واسکولیت (Vasculitis) یا رگ آماس به التهاب گسترده رگ‌های خونی اعم از سرخرگ، سیاهرگ و مویرگ اطلاق می‌شود. واسکولیت یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه اقدام به حمله به سلول ها، بافت‌ها و اندام‌های بدن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری باعث التهاب رگ‌ها شده و همین امر منجر به تنگ‌تر شدن عروق خون می‌شود. این امر می‌تواند منجر به توقف خون رسانی به برخی بخش‌های بدن شود. در برخی موارد رگ‌های تضعیف شده ممکن است دچار بیرون زدگی و در نتیجه پارگی شوند. واسکولیت می‌تواند باعث آسیب به اندام‌های مختلف مانند کلیه‌ها و ریه‌ها شود.

اصلی‌ترین علائم این بیماری شامل موارد ذیل می‌شود:
۱- خستگی
۲- سردرد
۳- تب
۴- درد عضلانی یا درد مفاصل
۵- درد شکم
۶- کاهش وزن
۷- تحریک پوستی و جوش
۸- بی حسی یا ضعیف شدن برخی بخش‌های بدن
۹- مشکلات کلیوی

در بیشتر موارد دلیل بروز بیماری واسکولیت ناشناخته است. با این حال، متخصصان می‌گویند مجموعه‌ای از عوامل می‌تواند باعث آغاز فرآیند این بیماری خودایمنی در بدن شود. واسکولیت خود دارای دو نوع متفاوت است: واسکولیت ابتدایی که به دلیل بیماری خودایمنی و حمله بی دلیل سیستم ایمنی به سلول‌های بدن ایجاد می‌شود، و واسکولیت ثانویه که به دلیل حمله سیستم ایمنی به سلول‌های بدن به دلیل واکنش به یک دارو، مواد مخدر، قرار گرفتن در معرض مواد آلوده و سمی، یا دیگر اختلالات و بیماری‌های عفونی ایجاد می‌شود.

واسکولیت جزو بیماری‌هایی نیست که به صورت خود به خود بهبود یابد. از این رو، فرد باید در اسرع وقت که پی به بیماری خود برد به پزشک مراجعه کند. تشخیص سریع و آغاز درمان می‌تواند باعث جلوگیری از آسیب‌های بلند مدت به عروق خونی شود.

از آنجا که علائم بیماری واسکولیت با بسیاری از بیماری‌های دیگر شباهت دارد، پزشکان معمولاً از آزمایش‌های تخصصی مانند سی تی اسکن، ایکس ری و یا ام آر آی برای تشخیص بیماری استفاده می‌کنند. به طور معمول برای تایید نهایی این بیماری تکه‌ای از بافت بدن را زیر میکروسکوپ مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است، اما روند‌های درمانی وجود دارد که می‌تواند باعث مدیریت بیماری و نیز کنترل علائم آن شوند. در برخی موارد این درمان‌ها منجر به کاهش علائم بیماری و یا از بین رفتن کامل آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید

روش‌های جالب برای نداشتن مو‌های سفید ۳ دسته دارویی که باعث ریزش مو می‌شوند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری خودایمنی التهاب پوست بیماری خودایمنی تواند باعث بیماری خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۳۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان

سازمان «افغانستان بدون پولیو» در افغانستان اعلام کرد از امروز 10 اردیبهشت در تمام ولایت‌ها، واکسیناسیون فلج اطفال آغاز شده است، همچنین هم‌زمان برای تقویت ایمنی کودکان در برابر بیماری به آنان ‌ویتامین E نیز داده می‌شود.

پیش‌تر وزارت بهداشت طالبان تأکید کرده بود: از آغاز سال 2024 تاکنون هیچ مورد مثبت ابتلا به فلج اطفال در افغانستان مشاهده نشده است.

گفتنی است افغانستان و پاکستان دو کشوری هستند که بیماری فلج اطفال هنوز کودکان آنها را تهدید می‌کند، این بیماری ویروسی درمان ندارد، دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند و فقط با واکسیناسیون قابل پیشگیری است.

رسانه‌های افغانستان نیز پیش‌تر به نقل از گزارش سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بودند دلیل اصلی گسترش این ویروس رفت‌ و آمدهای نامنظم مردم و بیماران از پاکستان به افغانستان در گسترش این ویروس تاثیرگذار بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟