Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@03:37:20 GMT

سالمندی در ایران زنانه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۴۶۹۴

سالمندی در ایران زنانه می‌شود

رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اساس آمارهای موجود خاطرنشان کرد؛ نسبت زنان به مردان سالمند در کشور به تدریج در حال افزایش است؛ به این ترتیب سالمندی به سمت زنانه شدن، پیش می‌رود.

دکتر محمد شتی اظهار داشت: درصد جمعیت سالمندانی که تنها زندگی می کنند در کشور؛ حدود ۱۵ درصد است که این درصد در مردان کمتر و در زنان بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن که در سال ۱۳۹۵ انجام شد ۹.۲۸ درصد جمعیت کشور را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند که تعریف سازمان بهداشت جهانی از سالمندی است.

شتی ادامه داد: این جمعیت در استان های مختلف درصد متفاوتی دارد. استان گیلان با بالاترین درصد جمعیت سالمند و استان سیستان و بلوچستان با کمترین جمعیت سالمند مشاهده می شود. همچنین شهرستان هایی مانند طالقان دارای ۲۰ درصد جمعیت سالمند و بعضی شهرستان ها با مقدار خیلی کمتر هستند.

وی با اشاره به اینکه رشد جمعیت سالمندان در کشور، نرخ قابل توجهی دارد، افزود: در کشورهای اروپایی و کشورهای توسعه یافته روند سالخورده شدن و سالمندی جمعیت روندی طولانی بوده است؛ بعضی کشورها ۱۰۰ سال و بعضی کشورها حتی ۱۵۰ سال طول کشیده تا نسبت جمعیت سالمند در آنها دو برابر شود. این روند در کشور ما در مدت زمانی کوتاه تر از ۳۰ سال آینده اتفاق می افتد.

شتی با اشاره به اینکه ناتوانی و کاهش ظرفیت ارگان ها و سیستم های بدن در سنین سالمندی، اتفاق می افتد، گفت: در سالمندی، یک سری تغییرات فیزیولوژیک داریم. در این افراد، ارگان های مختلف کم کم ضعف پیدا می کنند. ضعف در بینایی تا حدی و ضعف در شنوایی و تغییر در قدرت عضلانی و کاهش توده عضلانی و مشکلات دیگری که به صورت عادی و تدریجی اتفاق می افتد. البته زمان شروع این تغییرات و میزان افت و سرعت آن در افراد متفاوت است اما بالاخره اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: مشکل دیگر، بیماری های مختلفی است که در سنین سالمندی شیوع بیشتری دارد. همه بیماری های غیرواگیر مثل دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی و اختلالات شناختی در سنین بالا بیشتر شایع هستند. یک سری مشکلات هم هستند تحت عنوان سندرم های سالمندی که مجموعه ای از نشانگان و مشکلاتی است مثل بی اختیاری ادرار و مدفوع، سقوط و اختلالات شناختی مثل دمانس و آلزایمر که در سالمندان دیده می شود.

وی ادامه داد: تغذیه ناسالم، سیگار، الکل، رفتارهای غیربهداشتی در سالمندی عوامل خطر بیماری های مختلف هستند که باید به آنها توجه کرد. البته مهمترین بحث در پیشگیری از بیماری های سنین سالمندی، داشتن کودکی، نوجوانی، جوانی و سالمندی سالم است.

شتی بیان داشت: مشکلات دیگر که در سالمندی مشاهده می شود، ناتوانی های فیزیکی و اختلالات حسی و حرکتی است که نیاز به توانبخشی در این سنین را خیلی بارزتر می کند و این فضا یعنی ناتوانی ها و نیاز به توانبخشی نکات مهم و بارز در سن سالمندی است.

وی بحث سلامت روان را یکی از مباحث بسیار مهم در سنین سالمندی اعلام کرد و گفت: در سالمندان ما به دلایل مختلف مثل از دست دادن همسر و از دست دادن و فوت دوستان و هم سن و همسالان بعضاً افسردگی و اضطراب را مشاهده می کنیم.

شتی بیان داشت: به خاطر اینکه فرزندان ازدواج می کنند و از خانه می روند، بحران آشیانه خالی و بحران تنهایی را داریم که یکی از مسائلی است که اکثر سالمندان در تمام دنیا با آن مواجه می شوند.

وی ادامه داد: مشکلات سلامت روان به خاطر افت و تغییراتی که در بحث فعالیت جسمی و فعالیت جنسی در سالمندان اتفاق می افتد ممکن است فرد را با استرس های روانی و روحی مواجه کند.

وی افزود: لازمه حل این مشکل این است که ما بتوانیم حمایت روانی درست انجام دهیم و روی دانش و نگرش افراد کار کنیم. این افراد باید بتوانند اطلاعات لازم برای مواجهه با بازنشستگی و تغییرات سالمندی را به موقع دریافت کنند. این انتقال به موقع اطلاعات تا حد زیادی از ایجاد استرس و اضطراب جلوگیری می کند. علاوه بر بحث افسردگی و اضطراب و استرس که گفته شد، اختلالات خواب و اختلالات شناختی نیز با شیوع قابل توجهی در سالمندی اتفاق می افتد./ ایرنا 

لزوم افزایش خدمات فیزیوتراپی با رشد جمعیت سالمندی نسخه کاربردی برای مراقبت از سالمندان سالمندان دیابتی ایران بیشتر می‌شوند شایع‌ترین بیماری‌های سالمندی  

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اتفاق می افتد جمعیت سالمند سنین سالمندی درصد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۴۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب

به گزارش قدس خراسان، علی شاهی، امروز در جمع نمازگزاران شهر "سلطان آباد"، مرکز این شهرستان اظهار کرد: رشد استاندارد جهانی برای جمعیت ۲. ۵ درصد است که در شهرستان خوشاب به حدود ۲ درصد رسیده است و این برای شهرستانی با محوریت کشاورزی، که به نیروی جوان و فعال نیاز دارد، یک زنگ خطر جدی است.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ سلامت مردم و مشارکت خیران در حوزه سلامت، گفت: جوانی جمعیت موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب در ۱۰ سال اخیر بر آن تأکید فراوانی داشته‌اند.
رییس شبکه بهداشت و درمان خوشاب با اشاره به تدوین برنامه پنج ساله حوزه بهداشت و درمان خوشاب و نیاز این شهرستان به مساعدت و همدلی مردم در بخش‌های مختلف، افزود: تشکیل مجمع خیران در این شهرستان، گام بلند و مؤثری برای مشارکت نیکوکاران در حوزه سلامت است که متأسفانه صدور مجوز آن کمی به طول انجامیده است.
وی با اشاره به مشکلات نبود بیمارستان در این شهرستان گفت: در این خصوص قصور و کم‌کاری متوجه مسوولان شبکه بهداشت و دیگر مسوولان شهرستان نیست و هم اینک منتظر صدور مجوز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای دریافت موافقت اصولی در تهران هستیم.
شاهی با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی به ۴۲ هزار نفر توسط خانه‌های بهداشت خوشاب، گفت: آمار دریافت‌کنندگان خدمات نشان می‌دهد که این رقم ۲۰ درصد بیش از جمعیت ۳۵ هزار نفری دارنده پرونده خدمات سلامت در این شهرستان است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه میزان ابتلا به بیماری سالک در شهرستان خوشاب به صفر رسیده و آمار تب مالت نیز که در سال‌های پیش تا ۱۳۶ نفر ثبت شده بود به ۳۵ نفر رسیده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز