Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرانزلی، گیاه مهاجم سنبل آبی اولین بار در سال ۹۴ در تالاب بین‌المللی انزلی مشاهده شد.

 این گیاه ازآنجاکه در اکوسیستم تالاب با رشد و تکثیر، تغییراتی را ایجاد می‌کند به‌عنوان یک تهاجم ناخوانده به شمار می‌رود.

چند سالی از پاک‌سازی تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی می‌گذرد و همچنان نیز این پاک‌سازی‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نیز چند روزی از پاک‌سازی تالاب بین‌المللی انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی با مشارکت فرمانداری، سپاه پاسداران، نیروهای بسیج، ذینفعان تالاب و یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان و استان از شنبه‌بازار روگا  آغاز شده و تا پاک‌سازی کامل ادامه خواهد داشت.

 

سید فرشید فلاح، سرپرست اداره حفاظت محیط‌زیست بندرانزلی در گفت‌‌وگو با فارس می‌گوید: پاک‌سازی تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی به‌صورت مکانیزه و با دستگاه شناور دروگر سنبل آبی انجام خواهد شد.

به گفته وی، گیاه مهاجم سنبل آبی تهدید جدی برای بوم‌سازگان‌های آبی استان به‌ویژه تالاب‌های گیلان به‌حساب می‌آید.

 آن‌طور که کارشناسان محیط‌زیست اذعان کرده‌اند، جمع‌آوری گیاه مهاجم سنبل آبی در بهبود شرایط زیستی تالاب انزلی مؤثر خواهد بود. 

رئیس اداره محیط‌زیست انزلی می‌گوید که سنبل آبی به علت رشد سریع در محیط‌های آبی و تهدیدهایی که می‌تواند بر اکوسیستم‌های آبی تحمیل کند، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهی مهاجم در دنیا است و از تهدیدهای جدی برای تنوع زیستی تالاب‌های دنیا به جزء برخی از تالاب‌های آمریکای جنوبی که بومی آن هست، به شمار می‌آید.

اکنون‌که چند سالی از گسترش گیاه مهاجم سنبل آبی می‌گذرد تلاش‌ها برای مقابله با این مهاجم والایی افزایش‌یافته و همگرایی‌ها نیز در این رابطه بیش‌ازپیش دیده می‌شود.

مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی که اکنون نیز با اهتمام بیش‌ازپیش در تالاب بندرانزلی در حال انجام است اگر استمرار داشته باشد می‌تواند نفس تالاب را از وضعیت کنونی به سطح پایدار برساند و چشم‌انداز آن را بهبود ببخشد.

 

 

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: سپاه پاسداران محیط زیست تالاب بندر انزلی گیاه مهاجم سنبل آبی پاک سازی تالاب محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۵۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟