Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@16:27:42 GMT

پیش‌بینی فارین‌پالیسی درباره جنگ داخلی در آمریکا

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۵۹۸۳

پیش‌بینی فارین‌پالیسی درباره جنگ داخلی در آمریکا

به گزارش تابناک به نقل از فارس، نشریه «فارین پالیسی» در یادداشتی به قلم «مونیکا تافت» آورده است، تا چندی پیش، جنگ داخلی برای مردم آمریکا مسئله‌ای مربوط به گذشته و نه آینده این کشور بود، اما حمله به کنگره و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز داخلی زنگ‌های هشدار درخصوص آغاز جنگ داخلی را به صدا درآورده‌اند.

در این یادداشت آمده است، جنگ‌های داخلی در سرتاسر جهان به دلایل مختلفی رخ می‌دهند، اما همه آن‌ها دستکم در سه ویژگی اشتراک دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول اینکه اکثر جنگ‌های داخلی به‌دنبال یک درگیری قبلی رخ می‌دهند. معمولاً یک رهبر کاریزماتیک روایاتی از افتخارات یا تحقیرشدگی‌های گذشته را که با جاه‌طلبی‌های سیاسی وی همخوانی داشته باشد بر سر زبان‌ها می‌اندازد.

تافت می‌نویسد، دومین نشانه ایجاد گسل در محور‌های حیاتی هویت ملی، از جمله نژاد، دین یا طبقه اجتماعی است. این شکاف‌ها در اکثر کشور‌ها وجود دارد، اما برخی عمیق‌تر هستند. گاهی یک عامل خارجی از شکاف‌های کوچک برای بهره‌برداری به نفع خود استفاده می‌کند. برای مثال اتحاد جماهیر شوروی منابعی قابل توجهی را برای ایجاد بی‌ثباتی در آمریکا و دیگر کشور‌های متحد آن از طریق تعمیق این شکاف‌ها، صرف کرد.

در ادامه این یادداشت آمده است، این دو ویژگی، برای جرقه زدن شروع جنگ داخلی کافی نیستند و به مولفه سومی نیاز است: تغییر مسیر از گروه‌گرایی به فرقه‌گرایی. در گروه‌گرایی، افراد به طور جدی این شک را پیدا می‌کنند که آیا دیگر گروه‌های موجود در کشورشان از منافع بهتری برخوردار هستند یا خیر. با این حال در فرقه‌گرایی، چهره‌های برجسته سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و دسته‌هایی که نمایندگی می‌کنند، بر این باور هستند که هرکس با آن‌ها مخالف باشد شرور بوده و در صدد نابود کردن جامعه است. محکوم شدن جمهوری‌خواهان مخالف «دونالد ترامپ» از سوی هم‌حزبی‌هایشان، یکی از نشانه‌های بارز این مولفه سوم است.

تافت می‌نویسد، در حال حاضر هر سه مولفه اصلی در ایالات متحده نمایان است و می‌تواند به جنگ داخلی مبدل شود. در حال حاضر گروه‌گرایی که به طور طبیعی دو حزب اصلی آمریکا را از هم جدا کرده است، در حال تبدیل به فرقه‌گرایی است. بن‌بست‌های مختلفی که در تمام دولت فدرال ایجاد شده بود، این بحث را به وجود آورد که نیاز به تغییر مسیر قدرت به سمت محافظه‌کاری بیشتر است. این مسئله بسیاری از آمریکایی‌ها را متقاعد کرد راه‌حل برون‌رفت از این بن‌بست‌ها یک رهبر پرقدرت و اقتدارگرا است. با این حال تشدید فرقه‌گرایی و روی کار آمدن افراد اقتداگرا بدون آسیب جدی به فضای اطلاع‌رسانی میسر نیست. تلاش فعالانه عوامل خارجی از زمان پایان جنگ سرد، روی کار آمدن رئیس جمهور ضد ناتو در آمریکا و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و تشکیل جنبش «کیواِنان» را موجب شد.

وی در ادامه می‌افزاید، بنابراین آیا آمریکا در آستانه جنگ داخلی قرار دارد؟ فضای اطلاع‌رسانی آسیب‌دیده و غیردموکراتیک مولفه تأثیرگذاری است. چهره‌های سرشناس برای کسب فضای رسانه‌ای و زمان قرار گرفتن در مقابل دوربین، بیشتر تلاش می‌کنند تا با امید افزایش قدرت انتخاباتی خود در برابر رقبا، رأی‌دهندگان را بیشتر دچار تفرقه کنند. در این فضاها، دانش به‌طور فزاینده‌ای از واقعیت یا تاریخ، فاصله می‌گیرد.

تافت در پایان می‌نویسد، در تقابل‌های این‌چنینی، هیچ‌کس برنده نخواهد بود. مورد غم‌انگیز یوگوسلاوی را در نظر بگیرید که در اواخر دهه ۱۹۸۰ رو به افول رفت و در دهه ۱۹۹۰ به خشونت سیاسی انجامید. راه واقعی «بازگرداندن عظمت به آمریکا»، پاکسازی فضای اطلاع‌رسانی و اشتراک‌گذاری آن است. زمانی که همه افراد بتوانند مجدداً بر سر حقایق به توافق برسند، مخالفت‌های سیاسی باعث نابودی آمریکا نمی‌شوند بلکه موجب تقویت دموکراسی می‌شوند، اما اگر فرقه‌گرایی تداوم یابد، بروز خشونت‌های بیشتر در آینده آمریکا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اسلام قلعه قیام مردم تبریز گادوین منشا لیله الرغائب سی سخت زلزله جنگ داخلی فارین پالیسی آمریکا اسلام قلعه قیام مردم تبریز گادوین منشا لیله الرغائب سی سخت زلزله فرقه گرایی جنگ داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۵۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی

امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفای خود از امامت جمعه این شهر توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام اصغر عسکری گفت: بنده ۱۵ آذر سال ۹۸ به عنوان امام جمعه رفسنجان معرفی شدم و بنا را بر این گذاشتم که سه سال بیشتر نمانم؛ لذا چند ماه قبل از پایان دوره سه‌ساله در ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ استعفا دادم.
وی افزود: از طریق روال اداری استعفای خود را به کرمان دادم و کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد؛ لذا در سمیناری که در تهران برگزار شده بود استعفایم را تقدیم آقای حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور کردم.
او اظهار داشت: همان‌جا جلسه‌ای با هم داشتیم و امر کردند که تا آخر ۱۴۰۱ بمانید.
وی افزود: در پایان سال ۱۴۰۱ گفتند ۱۴۰۲ انتخابات مجلس است بمانید تا انتخابات برگزار شود و باز هم اطاعت کردیم؛ لذا در ابتدای امسال استعفای من مورد پذیرش قرار گرفت.
امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که بنده به جز دو دولت بنی‌صدر و مرحوم شهید رجایی با همه دولت‌ها کار کردم، ادامه داد: با دو دولت قبلی و فعلی در رفسنجان کار کردم و هر دو دولت کمال صمیمیت و همراهی را با بنده انجام دادند.
عسکری افزود: دلیل استعفای خود را نوشته‌ام و این است که پاسخ عملی مثبتی به اندیشه متعالی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای مبنی بر جوان‌گرایی و واگذاری مسئولیت‌ها به جوان‌تر‌ها است.
وی گفت: من سال ۱۳۶۴ از طرف امام راحل (ره) امام جمعه کوهبنان شدم و تاکنون ۳۹ سال امام جمعه بودم.
او توضیح داد: هم در جهاد سازندگی و در آموزش و پرورش کار کرده‌ام؛ مردم چه گناهی کرده اند که فردی که ۴۰ سال کار کرده را تحمل کنند؟ گفتیم جوانی سرحال بیاید؛ یکی از مخاطبان حرف آقاخودمان هستیم.
عسکری ادامه داد: قرار بود قضیه محرمانه بماند و امروز آقای محی‌الدینی در مهریز از مردم این شهر خداحافظی و هفته آینده در رفسنجان معارفه شوند، اما قضیه لو رفت.
او گفت: پس از اصرار و پافشاری مردم، بنده پذیرفتم در خدمت شما باشم؛ از لطف و صمیمیت و بنده نوازی مردم رفسنجان تشکر می‌کنم.

دیگر خبرها

  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند
  • شیعه باید منطق و استدلال را فراگیرد
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند