Web Analytics Made Easy - Statcounter

به علت پایین بودن سرعت اینترنت در روستاهای کردستان دانش آموزان نمی‌توانند در شبکه شاد صوت، فیلم و کلیپ دریافت و ارسال کنند. این در حالی است که نقاط روستایی حتی از آنتن دهی تلفن همراه هم محروم هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کُردتودی، کردستان، استانی در غرب کشور، نامی عجین شده با واژه های محرومیت، مظلومیت و کم برخوردار است، استانی که مردم خونگرم آن سهم ویژه ای در پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند اما به لطف مسوُولان پشت میز نشین از داشتن حق خودشان محروم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا آمد همه چیز را فلج و زمین گیر کرد، آموزش دانش آموزان به فضای مجازی و بستر شاد کشیده شد، اما اینجا در روستاهای کردستان از داشتن کمترین امکانات رفاهی هم محروم هستند. دانش آموزان برای دریافت شبکه شاد باید سختی های زیادی را متحمل شوند.

روستای کهریز محصور میان کمبود امکانات و فقر و نا امیدی

در یک روز سرد زمستانی به درخواست مردم روستای کهریز راهی این روستا در ۴۰ کیلومتری شهر بیجار شدیم.

بعد از حدود یک ساعت پیچ و خم های وحشتناک جاده روستای کهریز را پشت سر گذاشتیم، جاده خاکی که مهمترین معضل اهالی این روستا است.

در بدو ورود شاهد استقبال مردم خونگرم این روستا بودیم، مشخص بود رنجدیده هستند و دلی پر از حرفهای نگفته که می خواهند از تریبون کردتودی به گوش مسوُولان برسد.

در کنار رودخانه آبی که به گفته اهالی چهار فصل سال جاری است ایستادیم و به حرف مردم روستا گوش دادیم.

محمدرضا کریمی کوشا یکی از جوانان این روستا در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه روستای کهریز ارای ۲۲۰ نفر جمعیت و ۸۰ خانوار است اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلاتی که بعد از آمدن کرونا خودنمایی کرد عدم آنتن دهی موبایل و نداشتن اینترنت جهت شرکت دانش آموزان این روستا در برنامه شاد است.

وی افزود: روستای کهریز با داشتن ۸۰ خانوار جمعیت از داشتن راه مناسب دسترسی به شهر محروم است و به همین دلیل تعداد زیادی از اهالی این روستا به شهر مهاجرت کردند.

به علت بی تدبیری مسوُولان از ادامه تحصیل محروم هستیم!

یکی دیگر از اهالی این روستا بیان داشت: در طول چند سال گذشته برای حل مشکل راه روستایمان چندین مرحله با مدیر کل راهداری استان کردستان و شهرستان بیجار مکاتبه کرده ایم اما تا کنون جوابی دریافت نکردیم.

وی عنوان کرد: با ساختن سد تالوار چندین هزار هکتار از زمین های زراعی این روستا زیر آب رفته است اما تا کنون یک ریال بابت خسارت به کشاورزان این منطقه داده نشده است.

علیرضا یکی از دانش آموزان این روستا با گلایه شدید ازمسوولان مخابرات شهرستان بیجار بیان داشت: چرا ما باید به علت بی تدبیری مسوُولان از ادامه تحصیل محروم بمانیم.

وی گفت: در طول یکسال گذشته بعد ازتعطیلی مدارس بخاطر ویروس کرونا ما متحمل سختی های زیادی شده ایم و برای دریافت آنتن موبایل باید با دوستانمان چند کیلومتر پیاده روی کنیم و به بالای کوه یا ارتفاعات روستا برویم.

این دانش آموزروستای کهریز ادامه داد: بعلت وضعیت افتضاح جاده روستا ما از تمامی امتیازها محروم هستیم.

روستای، که گذر هیچ مسوُولی به اینجا نیفتاده است!

محمدیان یکی دیگر از اهالی این روستا بیان داشت: دولت برای زمین های سه سال است که زمین های کشاورزی گندم و یونجه اهالی این روستا زیر آب سد رفته است و دولت برای سه هکتار از زمین ها 180 میلیون تومان قیمت گذاشته است که دو برابر این مبلغ را صرف کنیم نمی توانیم همین مقدار زمین را در جای دیگر خریداری کنیم.

وی تصریح کرد: ما از همینجا از مسوولان شهرستان بیجار می پرسیم آیا روستای ما در نقشه شهرستان هست؟ چون چندین سال است پای هیچ مسوُولی به این روستا نیفتاده و فقط چهار سال یکبار کاندیداها برای جمع کردن رای می آیند و دیگر ما را نمی شناسند.

وی عنوان کرد: مهمترین انتظار ما از مسوُولان رسیدگی به مشکلات روستاییان، داشتن راه دسترسی مناسب، بهبود وضعیت آنتن دهی موبایل و مشخص شدن وضعیت زمین های کشاورزی که زیر آب سد تالوار رفته است.

دولت برای این روستا هیچی خدمتی نکرده است!

وحید بداغی دهیار روستای کهریز در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: اهالی روستا دغدغه هایشان را بیان کردند و همانطور که خودتان هم دید وضعیت راه این روستا خیلی اسفناک است و در فصل پاییز و زمستان مشکلات ما بیشتر می شود.

وی افزود: تنها سهم روستای کهریز از امکانات رفاهی جدول کشی روستا در قالب طرح هادی است که توسط بنیاد مسکن روستایی انجام شده است.

دهیار کهریز ادامه داد: در عصر ارتباطات و در این وضعیت کرونایی که فضای مجازی حرف اول را می زند مردم روستای کهریز برای یک تماس تلفنی ساده باید به روی پشت بام یا کوه های اطراف بروند و این مشکل را چندین بار از طریق نامهنگاری به گوش مسوُولان شهرستان و استان رسانده ایم اما تا کنون اقدامی نکرده اند.

بداغی گفت: به قول مسوُولان روستاهای دروازه توسعه شهر هستند و خواستار ماندن مردم در روستاها شده اند، من از همینجا از مسوُولان شهرستان بیجار می خواهم برای یک شب هم شده مهمان این روستا شوند تا با مشکلات مردم این روستا آشنا شوند و ببینند مردم برای چه هزاران مشکل شهرنشینی را به جان می خرند.

چه کسی پاسخگو است؟!

با دیدن مشکلات اهالی این روستا این سوال در ذهن تداعی شد چه کسی پاسخگوی تمام این محرومیت ها و مسوُول برنامه ریزی برای مقابله با فقر و فرسودگی مردم در این روستاهای دور افتاده است؟ به راستی مسوُولان اداره راهسازی و مخابرات و آموزش و پرورش برای این مردم چه کرده اند؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اهالی این روستا شهرستان بیجار روستای کهریز دانش آموزان مردم روستا مسو ولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی در برنامه میز خبر صدا و سیمای استان گفت: در اوایل وقت دیشب با توجه به گزارش‌های واصله، استاندار دستور تخلیه روستای نوده شهرستان زیرکوه را داد، زیرا پیش بینی خطر داشتیم و بلافاصله این روستا تخلیه و اهالی روستا به مجتمع دانش‌آموزی روستای آبیز منتقل شدند.

او افزود: دانش آموزان کنکوری ساکن این روستا که می‌بایست صبح امروز آزمون نوبت اول کنکور داشتند به دلیل سیلاب نتوانستند به آزمون برسند و حتی از ماشین آلات خاص ارتش استفاده کردیم، اما رفت و آمد به دلیل امکان بروز خطر سخت بود و نمی‌توانستیم روی سلامتی افراد ریسک کنیم.

آخوندی بیان کرد: بند خاکی این روستا قدیمی بود و تخریب آن باعث شد روستا زیر آب برود؛ برای ۶۰ خانوار این روستا از نظر سلامتی مشکلی به وجود نیامد، اما خسارت‌های مالی زیادی به دام‌های آنها خورد که تاکنون حداقل ۳۰۰ رأس دام تلف شدند.

او ادامه داد: شدت سیلاب تقریباً فروکش کرده، اما در حالت آرام است و گروه‌های سپاه، ارتش، آب منطقه‌ای، هلال احمر راهداری، پلیس راه و سایر دستگاه‌ها با امکانات و ماشین آلات خود در این مناطق سیل زده حضور دارند و آب منازل کشیده شده و همچنین ۱۶ تیم هلال احمر با تمام تجهیزات خود و کمک از سمت ما، حضور کامل دارند.

لامعی رئیس دانشگاه بیرجند گفت: رایزنی‌های ما با سازمان از سنجش از ساعات ابتدایی صبح شروع شد و اعلام کردند که داوطلبین کنکور در این روستا را از طریق بالگرد منتقل کنیم، اما به دلیل شرایط جوی امکان جابجایی آنها با بالگرد نبود.

او افزود: داوطلبین کنکور ساکن روستای نوده و سایر مناطق سیل زده استان نگران نباشند، زیرا تمام هماهنگی‌ها و درخواست‌ها از سمت استان و دانشگاه با سازمان سنجش صورت گرفته است و به طور جد پیگیر این موضوع از سازمان سنجش هستیم و مقدمات حضور این داوطلبین با رعایت حال آنها در آزمون نوبت دوم فراهم خواهد شد.

دیشب، شیشه ۳۶ در استان بارید

نخعی سرپرست اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: در استان از ۶ تا ۱۲ اسفند بارش خوبی داشتیم و از ابتدای امسال هم شیشه ها که اصطلاحی مرسوم برای باران‌های ابتدایی سال در بین مردم است جواب داد و دیشب شیشه ۳۶ در استان بارید.

او افزود: برای آخر هفته آینده نیز انتظار بارش داریم که البته زمان آن ممکن است جابجا شود و این روند شرایط بارانی خوبی را برای فروردین و اردیبهشت در استان رقم زد؛ البته که بارش‌ها سیل آسا و رگباری بود و باعث خسارت به برخی روستا‌ها و مناطق شد.

بیشتر بخوانید

آماده باش ۴۸ تیم راهداری خراسان جنوبی برای سیلاب

نخعی بیان کرد: هشدار‌ها در استان بر اساس الگو‌ها و نقشه‌ها هست و امکانات و نیروی انسانی تأثیر زیادی در دقت پیش بینی‌ها دارد که البته در استان با کمبود تجهیزات و نیروی انسانی مواجه ایم.

سرپرست اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی ادامه داد: پایش جوی روزانه در ۴ مرحله می‌بایست صورت بگیرد که در استان به دلیل کمبود منابع مالی روزی یک مرتبه و در ساعت ۱۵ اتفاق می‌افتد در حالی که پایش‌های جو در طول روز باید تداوم داشته باشد، اما کمبود اعتبار این اجازه را به ما نمی‌دهد.

او عنوان کرد: افزایش ارزش افزوده خدمات هواشناسی با محوریت مدیریت خطر جزو اهداف ماست، زیرا هشدار‌ها و پیش‌بینی‌های دقیق تر، تأثیر زیادی در برنامه‌ریزی‌های مردم برای جلوگیری از خسارت به اموالشان دارد و همچنین کمکی به دستگاه‌های دولتی خدمات رسان برای جلوگیری و کاهش خطر و خسارت است.

اختصاص ۱۷ میلیارد تومان به توسعه ورزش استان

چهکندی رئیس گروه توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز در این برنامه گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته، امسال ۱۷ میلیارد تومان برای توسعه ورزش استان اختصاص داده شد که این اعتبار به صورت مرحله‌ای تزریق می‌شود.

او افزود: در استان ۳۹ هزار ورزشکار سازمان یافته داریم که بیش از ۲۲ هزار نفر از آنها ورزشکار آقا و بیش از ۱۶ هزار نفر ورزشکار خانم هستند.

چهکندی بیان کرد: هم اکنون طرح استعدادیابی در حوزه قهرمان یابی در استان در حال اجرا است و رویکرد آن توسعه ورزش قهرمانی برای تغییر جایگاه ورزش قهرمانی استان در کشور است.

رئیس گروه توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: ۱۵ ورزشکار عضو تیم ملی، ۴۲ ورزشکار دعوت شده به اردوی تیم ملی، کسب مدال جهانی و دو مدال آسیایی، کسب ۱۰ مدال بین المللی در مسابقات جهانی و دیگر افتخارات کسب شده به همت ورزشکاران استان نشان دهنده قهرمان پرور بودن استان است که می‌بایست در استعدادیابی و پرورش قهرمانان بیشتر از پیش عمل کنیم.

او عنوان کرد: مدارس رکن اصلی شناسایی استعداد‌ها هستند بنابراین هیئت‌های دانش‌آموزی و هیئت آموزش جسمانی نیز تشکیل شده که استعدادیابی کودکان و نوجوانان در ۳ تا ۱۰ رشته ورزشی را انجام می‌دهند و در ادامه برای پرورش آن‌ها اقدامات لازم انجام می‌شود.

چهکندی تصریح کرد: پیگیر اعتبار ویژه برای تجهیز پایگاه قهرمانی استان بودیم که این اتفاق رقم خورده و با پیش بردن این پایگاه به صورت حرفه‌ای می‌توانیم استعداد پروری خوبی در زمینه ورزش قهرمانی استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • بهره مندی روستای «سرپله» آبدانان از آب آشامیدنی سالم و پایدار
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • بارش بی سابقه باران در روستای قطرم بافق
  • بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟