Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@02:29:04 GMT

غفلت از سیاست های اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۹۸۱۵

غفلت از سیاست های اقتصاد مقاومتی

​هفت سال گذشته در چنین روزی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری تدوین و ابلاغ شد اما با گذشت هفت سال مفهوم واقعی این سیاستها درک نشده است.

به گزارش اکوناپرس؛ هفت سال گذشته در چنین روزی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری تدوین و ابلاغ شد با گذشت هفت سال یا مفهوم واقعی این سیاستها درک نشده است و یا اگرمسئولان فهم لازم نسبت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داشته باشند به خوبی آن را اجرایی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ذات اقتصاد مقاومتی مرکز بر داشته ها و مزیت ها است نکته ای که در تمام اقتصاد های موفق دنیا به آن توجه شده است به خصوص در یک سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا این درس به تمام کشورهای جهان داده شد که اگر الزامات کنترل با اپیدمی ها را نداشته باشند تا زمانی که کشور ثانی بخواهد واکسن ماسک و دارو بدهد بسیاری از مردم آن کشور تلف خواهند شد.

اما برخی بر این تصور هستند که سیاست های اقتصاد مقاومتی یعنی حصار کشیدن بر دور کشور و هر آنچه که در داخل وجود دارد به مصرف برسد. اما بند ۱۰ این سیاست ها اذعان دارد که حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و خالص ارزآوری مثبت باید در دستور کار قرار گیرد.

برای اجرایی شدن بند ۱۰ سیاست های اقتصاد مقاومتی زیرساخت‌هایی لازم است که از جمله آنها می‌توان به مقررات و گسترش مشوق‌های لازم گسترش خدمات تجاری و ترانزیتی، تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات، برنامه‌ریزی برای تولید ملی متناسب با نیاز صادراتی اشاره کرد.

ایران در منطقه ای قرار گرفته است که ۱۵ کشور در همسایگی آن قرار دارد که جمع تجارت این کشورها در سال حدود ۱۱۶۰ میلیارد دلار است اما سهم ایران از این تجارت تنها ۲ درصد است.همین هم این امر نشان می دهد که توجه لازم به تجارت منطقه‌ای متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی نشده است.

اما جالب است که بدانید ۱۵ کشور همسایه ایران در سال ۲۰۱۸ به تفکیک گروه های کالایی حدود ۲۲۶ میلیارد دلار قطعات خودرویی ۲۰۳ میلیارد دلار برق و الکترونیک ۱۶۹ میلیارد دلار مواد و صنایع معدنی ۱۱۱ میلیارد دلار محصولات شیمیایی ۸۵ میلیارد دلار صنایع نساجی و پوشاک ۸۳ میلیارد دلار پتروشیمی و پایه نفتی ۳۸ میلیارد دلار مواد و صنایع معدنی فلزی ۳۲ میلیارد دلار صنایع تبدیلی ۳۱ میلیارد دلار لوازم خانگی ۲۸ میلیارد دلار گل و گیاه دارویی ۲۲ میلیارد دلار در دام و طیور ۱۴ میلیارد دلار شیرینی و شکلات ۱۳ میلیارد دلار میعانات گازی ۱۳ میلیارد دلار میوه و تره بار ۹ میلیارد دلار محصولات لبنی ۸ میلیارد دلار خشکبار و یک میلیارد دلار طلا و جواهر نیاز داشتند.

این در حالی است که با توجه به وجود تمام کالاهای مورد نیاز کشورهای همسایه و توانایی ایران در تولید و صادرات آن به عنوان مثال از سهم تجارت ۲۸ میلیارد دلاری گل و گیاه ۳۲۰ میلیون دلار عاید کشورمان میشود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیاست های اقتصاد مقاومتی میلیارد دلار سیاست ها هفت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۹۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند.

به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از نیجریه، آفریقای جنوبی، غنا، سنگال، کامرون، الجزایر، مصر و عربستان سعودی که هر کدام نماینده مناطق حساس آفریقا و خاورمیانه هستند. اقدامات آنها سؤالاتی را در مورد آینده دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره اصلی جهان ایجاد می‌کند.

نویسندگان مقاله خاطرنشان می‌کنند که اقتصاد راکد آمریکا خود کشور‌ها را به خارج کردن ذخایر طلایشان که در بانک‌های آمریکا هستند، سوق داده است. سایر نگرانی‌ها شامل تورم مداوم، افزایش سطح بدهی و نگرانی در مورد توانایی فدرال رزرو برای حفظ ثبات سیاست پولی آمریکاست.

این کشور‌ها با بازگرداندن ذخایر طلای خود به دنبال محافظت از خود در برابر سرایت مالی احتمالی و حفظ ثروت خود در مرز‌های خود هستند.

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است