Web Analytics Made Easy - Statcounter

از روز گذشته صدور دفترچه درمانی در تمامی شعب و کارگزاری‌های سازمان تأمین‌اجتماعی متوقف شد و از این پس تمامی افراد زیر پوشش این سازمان می‌توانند با ارائه کارت ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه درمانی خود، از خدمات تشخیصی و درمانی مورد تعهد سازمان بهره‌مند شوند.

این در حالی است که انجمن داروسازان ایران از این تصمیم‌گیری بدون درنظرگرفتن تمهیدات لازم اظهار نارضایتی می‌کند و رئیس این انجمن در گفت‌وگو با ما می‌گوید: موضوع مهمی که وجود دارد و متأسفانه از سوی سازمان‌های بیمه‌گر جدی گرفته نمی‌شود، فرایندهای مرتبط با الکترونیکی کردن اطلاعات درج شده روی نسخه‌ها و همچنین اطلاعات صاحب نسخه‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما پیش از این بارها و بارها در جلسات و مکاتبات بر این موضوع تأکید کرده بودیم، ولی متأسفانه مورد بی‌مهری قرار گرفت.

محمدباقر ضیا ادامه می‌دهد: ثبت آنلاین نسخه‌های عادی در سامانه بیمه مستلزم وارد کردن مشخصات فردی از قبیل نام و نام‌خانوادگی، شماره ملی، تاریخ ویزیت، استحقاق‌سنجی درمان، ثبت کد پیگیری و همچنین وارد کردن اسامی و شکل داروها و دستور مصرف هر دارو به صورت آنلاین در سامانه است که همه این‌ها نیازمند ایجاد امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و به‌ویژه نیروی‌انسانی است.

تعریف سازوکار جبران هزینه برای داروخانه‌ها

وی می‌افزاید: در حال حاضر خدمات به صورت الکترونیک در بیشتر سازمان‌ها و مراکز از قبیل دفاتر پیشخوان دولت و خدمات قضایی، در قبال دریافت وجه از خدمت‌گیرندگان ارائه می‌شود و بدیهی است ایجاد هر گونه تکلیف جدید از سوی سازمان‌های بیمه برای داروخانه‌ها باید همراه با تعریف سازوکار جبران هزینه‌ها براساس قانون باشد در غیر این صورت داروخانه‌ها از انجام آن‌ها معذور خواهند بود.

به گفته دکتر ضیا، اجرای این طرح به شکلی که داروخانه‌ها را به جای پزشکان مجبور به تولید آنلاین نسخه کند، علاوه بر پیامدهای حقوقی برای مسئول فنی و ایجاد ازدحام در داروخانه، هزینه‌های قابل‌توجهی را به مؤسسان داروخانه‌ها تحمیل می‌کند که باید محلی برای تأمین آن تعریف شود.

پاسکاری بیمه‌شدگان از داروخانه‌ها به دفاتر اسناد پزشکی

رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه می‌دهد: این موضوع در خصوص خدمات بیمه سلامت نیز صادق است و متأسفانه آن‌ها هم محلی برای تأمین هزینه‌های الکترونیکی شدن نسخه‌ها در نظر نگرفته‌اند و با وجود مکاتبه‌ها و جلسه‌های متعددی که در این خصوص با سازمان‌های بیمه‌گر انجام شده، متأسفانه  تاکنون اقدامی در خصوص این مهم  انجام نشده است. لازم است به صراحت اعلام کنیم چنانچه سازمان‌های بیمه اعم از بیمه تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت براساس قانون، هزینه‌های اجرای این طرح را جبران نکنند و داروخانه‌ها را به جای پزشکان مجبور به ثبت آنلاین نسخه‌ها کنند، داروخانه‌ها مجبور هستند نسخه‌های بیمه‌ای را به صورت آزاد پیچیده و بیمه‌شدگان را برای گرفتن مابه‌التفاوت، به دفاتر اسناد پزشکی هدایت کنند.

تغییرات، تدریجی است

اما مدیرکل درمان غیرمستقیم تأمین‌اجتماعی در خصوص جزئیات صدور نسخه به صورت الکترونیک برای بیماران صاحب دفترچه‌های درمانی تأمین اجتماعی به ما می‌گوید: از این پس اگر بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی به پزشک مراجعه کردند و پزشک برای آن‌ها نسخه‌نویسی الکترونیک انجام دهد، می‌توانند صرف‌نظر از اینکه دفترچه به همراه دارند یا نه، نسخه الکترونیکی از پزشک دریافت کنند. اگر بیماری به پزشک مراجعه کرد و پزشک نخواست نسخه‌نویسی الکترونیک کند، می‌تواند نسخه را در دفترچه بیمار بنویسد.

شهرام غفاری می‌افزاید: از روز گذشته (اول اسفند) دفترچه درمانی برای بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی صادر نمی‌شود، اما دفترچه‌های قبلی همچنان معتبر بوده و تا آخرین برگ دفترچه قابل استفاده است و به‌تدریج برگه‌های دفترچه تمام خواهد شد؛ بنابراین تغییرات ناشی از اجرای طرح توقف انتشار دفترچه درمانی به‌تدریج اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه می‌دهد: افرادی که از ابتدای اسفند بیمه می‌شوند نیازی نیست برای صدور دفترچه درمانی به شعب بیمه و کارگزاری‌ها مراجعه کنند و هنگام مراجعه به پزشک و مراکز درمانی دارا بودن کارت ملی (برای بزرگسالان) و شناسنامه (برای افراد زیر ۱۸ سال) کفایت می‌کند و بقیه فرایند درمان طبق روال گذشته انجام خواهد شد. 

تغییری در فرایند درمان ایجاد نمی شود

دکتر غفاری تصریح می‌کند: با اجرای طرح توقف انتشار دفترچه درمانی هیچ تغییری در فرایند درمان ایجاد نخواهد شد و تنها تفاوت با گذشته این است که پزشک با استفاده از کد ملی بیمار، نسخه را به صورت الکترونیک و یا روی سرنسخه مطب خودش همراه با کد ملی بیمار خواهد نوشت.

انجمن داروسازان ایران تهدید کرده «چنانچه سازمان‌های بیمه اعم از بیمه تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت، براساس قانون، هزینه‌های اجرای این طرح را جبران نکنند و داروخانه‌ها را به جای پزشکان مجبور به ثبت آنلاین نسخه‌ها کنند، داروخانه‌ها مجبور هستند نسخه‌های بیمه‌ای را به صورت آزاد پیچیده و بیمه‌شدگان را برای گرفتن مابه‌التفاوت، به دفاتر اسناد پزشکی هدایت کنند»؛ مدیرکل درمان غیرمستقیم تأمین‌اجتماعی در پاسخ به این تهدید می‌گوید: نسخه‌پیچی آنلاین اجباری نیست و می‌توانند آن را طبق روال گذشته انجام دهند. تنها تفاوت با گذشته، استحقاق‌سنجی کد ملی درج شده روی نسخه بیمار است و داروخانه‌ها می‌توانند نسخه‌ها را در سامانه‌های خود درج و به سازمان ارسال کنند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: داروخانه ها تامین اجتماعی انجمن داروسازان سازمان های بیمه تأمین اجتماعی دفترچه درمانی داروخانه ها آنلاین نسخه بیمه شدگان سازمان ها هزینه ها نسخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۰۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز شنبه - هشتم اردیبهشت ماه - طی نامه‌ای به حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی و قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری را ابلاغ کرد.

دو فوریت طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی در ۲۰ آذرماه سال گذشته به تصویب مجلس رسید که به این شرح است:

سوال ۱- آیا افرادی که در فاصله اعتبار قانون قبلی بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی و قانون جدید (از ۱۴۰۱/۱۱/۵ تا ۱۴۰۲/۸/۳) بدهی‌های آنها تقسیط شده باشد، اعم از اینکه چک و یا سفته داده باشند و یا تعهد کتبی سپرده باشند، درصد باقیمانده بدهی آنها مشمول قانون فعلی است؟ پاسخ: بله

سوال ۲- آیا سایر عوارضی که به همراه پروانه ساختمانی و یا پایان کار برای سایر دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش، قطار شهری و ... توسط مراجع صدور پروانه و یا پایان کار وصول می‌شود و همچنین سایر عوارضی که ارتباطی با موضوع پروانه و یا پایان کار ندارد از جمله عوارض تغییر کاربری زمین، بهای خدمات، عوارض حق مشرفیت و ...به عنوان پایه محاسبه حق بیمه کارگران ساختمانی منظور می‌شود؟ پاسخ: خیر

سوال ۳- آیا افرادی که قبل از وضع قانون مربوط به تعیین حق بیمه کارگران ساختمانی براساس تایید کمیسیون‌های مواد ۱۰۰ و ۹۹ قانون شهرداری مبادرت به ساخت و ساز کرده‌اند و بعد از اجرای این قانون، متقاضی پایان کار ساختمانی هستند، مشمول حق بیمه کارگران ساختمانی می‌شوند؟ پاسخ: خیر

همچنین طبق قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری، شرکت توانیر مجوز دارد ۲۶۳ میلیون دلار مطالبات خود از شرکت گنت ترکیه را از طریق معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود