Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@23:24:37 GMT

کدام واکسن‌های کرونا بی‌خطر هستند؟

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۷۰۶۸۶

کدام واکسن‌های کرونا بی‌خطر هستند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان مسائل مربوط به بی‌خطر بودن واکسن را در مرحله کارآزمایی بالینی آن بررسی می‌کنند و هنگامی که واکسن پس از کسب مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنان عوارض جانبی و خطرات احتمالی آن را زیر نظر دارند. تا به حال تنها عارضه جدی هشداردهنده‌ای که با این واکسن‌ها مشاهده شده است، خطر نادر بروز واکنش‌های شدید آلرژی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع متفاوتی از واکسن‌های کرونا تایید شده‌اند و عوارض جانبی احتمالی هر کدام آن‌ها متفاوت است - البته داده‌های عمومی بیشتری درباره واکسن‌های مورد استفاده از کشور‌های غربی انتشار یافته است.

کشور‌ها از لحاظ استاندارد‌های واکسن‌شان هم با هم تفاوت دارند و برخی از آن‌ها اجازه استفاده از واکسن‌ها را پیش از آزمایش‌های مرحله نهایی بر روی شمار بزرگی از داوطلبان انجا می‌شود، داده‌اند.

اما در آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا سازمان‌های ناظر تنها هنگامی اجازه استفاده از هر واکسنی برای مردم را می‌دهند که واکسن در کارآزمایی‌های بالینی در ده‌ها هزار نفر داوطلب آزمایش شده باشد.

تا به حال آمریکا به واکسن‌های فایزر و مدرنا مجوز مصرف اضطراری داده و بریتانیا و اروپا به این دو واکسن به علاوه واکسن آسترازنکا مجوز داده است.

بیشتر بخوانید

دلسوزی عجیب نظام پزشکی برای هنرمندان/ از «#واکسن روسی نمی‌زنیم» تا اولویت برای واکسیناسیون

بررسی‌های بزرگ این شرکت‌ها نشان داده است که عوارض جانبی شایع این واکسن‌ها جزئی و مشخصه فعال شدن دستگاه ایمنی هستند: درد در بازو، تب، علائم شبیه آنفلوآنزا مانند خستگی، لرز و سردرد.

اما عوارض بسیار نادر واکسن‌ها ممکن است حتی در کارآزمایی‌های بزرگ مشخص نشوند و تنها هنگامی واکسن مورد استفاده عمومی قرار می‌گیرد، خود را نشان دهند، بنابراین واکسن‌ها حتی پس از گرفتن مجوز باید زیر نظر باشند.

دولت‌های آمریکا و بریتانیا و سازمان دارویی اروپا گزارش‌های ثبت‌شده بوسیله کارکنان بهداشتی و عموم مردم را را درباره عوارض جانبی احتمالی دنبال می‌کنند. یک احتیاط اضافی در آمریکا شامل پیگیری ادعا‌های بیمه‌ای است که ممکن است حاوی نشانه‌های هشداردهنده باشند. همچنین گیرندگان واکسن در آمریکا می‌تواند در برنامه‌ای ثبت‌نام کنند که برایشان پیام‌های متنی می‌فرستد و از آن‌ها درباره اثرات جانی احتمالی پرسش می‌کند.

افراد پس از واکسیناسیون باید برای مدت کوتاهی در محل واکسیناسیون به انتظار بمانند تا در صورتی واکنش آلرژی شدید یا آنافیلاکسی به واکسن بروز کرد، درمان شوند. موارد چنین واکنش‌هایی نادر بوده است و بین ۲ تا ۵ گزارش آنافیلاکسی در هر میلیون دوز واکسن در هفته‌های اول شروع واکسیناسیون عمومی در آمریکا داده شده است.

همچنین مقامات بهداشتی در آمریکا گزارش‌های مربوط به بیماری‌ها و حتی موارد مرگی را که حتی به طور اتفاقی در روز‌ها یا هفته‌های پی از واکسیناسیون رخ می‌دهند (با توجه شمار بالای افراد واکسینه‌شده از جمله افراد سالمند نحیف)، دریافت می‌کنند.

موارد مرگ و بیماری‌های وخیم در افراد واکسینه‌شده بررسی می‌شوند تا احیانا با واکسن ارتباط نداشته باشند.

مقامات بهداشتی در آمریکا همچنین وضع کلی سلامت افراد و شمار موارد بیماری گزارش‌شده بدون واکسیناسیون را در نظر می‌گیرند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا که تاکنون بیش از ۵۲ میلیون دوز واکسن در آن تزریق شده است، تا به حال هیچ الگویی از مرگ‌ها را که بیانگر مشکلی از لحاظ خطرات احتمالی واکسن باشد، نیافته‌اند.

منبع:همشهری آنلاین

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن واکسن کرونا عوارض جانبی واکسن عوارض جانبی واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۰۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «کرم ابوسالم» کدام فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد؟

منابع مقاومت فلسطین گزارش دادند که در حمله امروز به «کرم ابوسالم» فرماندهی مسئول حمله به مناطقی در رفح مورد هدف قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، مقاومت فلسطین ظهر امروز یکشنبه در عملیاتی منحصر به فرد فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه کرم ابوسالم را هدف قرار داد.

طبق گزارش المیادین، یک منبع در مقاومت در این باره گفت: فرماندهی صهیونیستی که مورد هدف قرار گرفت مسئول بمباران مناطقی در رفح است و فرماندهانی در ارتش، اطلاعات و شاباک را در بردارد.

منابع خبری گزارش دادند که این عملیات منجر به کشته شدن سه نظامی و زخمی شدن چند نفر دیگر شد.

منابع مقاومت فلسطین افزودند: این عملیات از نظر طراحی و برنامه‌ریزی و قدرت اطلاعاتی منحصر به‌فرد است و نشان‌دهنده قدرت بالای مقاومت در هدف قرار دادن اهداف خود با راکت و خمپاره‌های مناسب است.

این منابع تاکید کردند: این عملیات پیام‌های سیاسی و نظامی متعددی را در بردارد که در راس آن آمادگی دائمی مقاومت برای دفاع از مردم فلسطین در برابر تجاوزهای وحشیانه دشمن است. عملیات کرم ابوسالم پیام‌های نظامی درخصوص قدرت مقاومت و ثبات آن علیرغم اظهارات مداوم صهیونیست‌ها مبنی بر موفقیت آن‌ها، نیز دارد.

از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که رویداد کرم ابوسالم «اتفاقی خطرناک» است و اطلاعاتی درمورد اهداف مورد اصابت و تعداد مجروحین وجود دارد که انتشار آن‌ها ممنوع است.

این رسانه‌ها همچنین گزارش دادند که پدافند هوایی اسرائیل در پاسخ به بمباران کرم ابوسالم مناطقی در رفح را بمبارن خواهد کرد.

روزنامه یدیعوت آحارنوت نیز گزارش داد که ارتش صهیونیستی بالگردهایی را به پایگاه کرم ابوسالم اعزام کرده تا نظامیان زخمی را منتقل کنند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که تقریبا ۱۰ راکت از یک نقطه نزدیک به گذرگاه رفح به سمت کرم ابوسالم شلیک شدند و گذرگاه کرم ابوسالم اکنون بسته شده است.

ظهر امروز گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که با راکت‌های «رجوم» تجمع نظامیان دشمن صهیونیستی در پایگاه کرم ابوسالم را هدف قرار داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر نساجی؛ ۲ تغییر اوسمار کدام بازیکنان هستند؟
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • عملیات «کرم ابوسالم» کدام فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد؟
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • شورای نگهبان، آماده دریافت گزارش تخلف احتمالی نامزد‌ها
  • کابینه جنگ اسرائیل امروز تشکیل جلسه می‌دهد