Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال کارگری با بیان اینکه بخش زیادی از کارگران از لحاظ معیشت به مرز فلاکت سقوط کرده‌اند گفت: ۹۳درصد کارگران برای تمدید قرارداد برای سال آینده نگران هستند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا امام قلی تبار درباره امنیت شغلی کارگران گفت: این روز‌ها طبقه‌ی آسیب پذیر و عمددتاً کارگر کشورمان درگیر شدیدترین فشار‌های اقتصادی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تورم کمرشکن ۲۰۰ درصدی میدانی در اقلام معیشتی، خط فقر را برای یک خانوار ۴ نفره به بیش از ده میلیون تومان رسانده است، در حالیکه حقوق ماهیانه آن‌ها فقط میتواند جوابگوی یک سوم نیاز‌های حداقلی شان باشد.

وی ادامه داد: درک چنین مطلبی یعنی، کارگران به مرز فلاکت سقوط کرده و در چنین شرایطی برای زنده ماندن تلاش می‌کنند. در این میان علاوه برمشکلات فوق دغدغه‌ی دیگری بر دوش کارگران سنگینی میکند و آن عدم امنیت شغلی آنان است، زیرا قریب به اتفاق نیروی کار کشور (۹۳%) قرارداد موقت هستند. ابهام در عدم تمدید قرارداد آنان برای سال جدید از سوی کارفرماها، ضربات روحی و روانی زیادی بر آنان تحمیل می‌کند. در حقیقت با اینکه نیروی کار از سر ناچاری خواسته‌های خود را به زنده ماندن خود و خانواده اش تقلیل داده است، باز هم نمی‌تواند برای تثیبت خود هم امیدوار به آینده باشد. زیرا از هم اکنون زمزمه‌ی تعطیلی کارگاه و ابهام در تمدید قراردادش برای سال جدید از سوی برخی کارفرما نما‌ها جهت تقلیل خواسته‌ی نیروی کار و مهار آنان در محل کار به گوش می‌رسد.

امام قلی تبار اظهار داشت: بدون شک کارگر یا کارمندی که در طول دوره خدمت خود دغدغه شغلی و ناامنی ناشی از آن را دارد نمی‌تواند نیروی مؤثر و کارآمدی برای مجموعه خود به حساب آید. یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد افرادی که بیش از چهار سال در معرض ناامنی شغلی قرار گرفته‌اند، ازنظر عاطفی دچار بحران شده، پایداری شخصیتی کمتری داشته و به میزان قابل‌توجهی ناسازگارتر خواهند بود.

این فعال کارگری افزود: این مطالعات که بر پایه شواهد در حال رشد در مورد پیامد‌های منفی ناامنی شغلی انجام شده‌اند، فارغ از اینکه کاهش کیفیت راندمان کاری را به دنبال خواهد داشت. کانون خانواده را هدف قرارداده و ناهنجاری‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت که افرایش سن ازدواج، طلاق، اعتیاد از جمله بازخورد‌های آن خواهد بود.

وی گفت: علاوه بر آن استرس ایجاد شده ناشی از عدم امنیت شغلی در حالت خوشبینانه حداقل کور سوی امید به آینده را در بین کارگران و خانواده آن‌ها خاموش خواهد کرد. زیرا یقیین دارند که در این کارزار تنها بوده حمایت کننده‌ای برای آن‌ها وجود ندارد که اگر اینچنین بود شرایط حال حاضر قشر کارگر قطعاً بدین منوال نبوده است.

امام قلی تبار ادامه داد: نبود تضمین در امنیت شغلی کارگران با بهانه‌هایی همچون نبود چشم انداز روشنی همچون حمایت از تولیدو سرمایه گذاری از کارفرمایان و اثرگذاری تحریم‌های دشمنان از سوی دولت در حال اجرا میباشد. اما کارگران میدانند که این چالش محصول سوء مدیریت و تلاش مدعی آن است که هنوز هم برای دفاع از اقشار آسیب پذیر جامعه رگ‌های غیرتشان متورم میشود و به طرز محسوسی در سقوط وحشتناک به مرز فلاکت کارگران سهم اساسی داشته اند.

وی بیان کرد: امید است فرمایشات رهبر انقلاب مسئولین مرتبط را از خواب غفلت بیدار نماید تا بتوانند برای قشر کارگر و چالش‌های قابل لمسی همچون معیشت، امنیت شغلی پایدار، فارغ از بهانه‌های نخ نما، ساختاری انقلابی طراحی و پیاده سازی نمایند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کارفرماها کارگران امنیت شغلی امنیت شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۰۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است

ایسنا/یزد نماینده مردم یزد و رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس اظهار کرد: بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است،

«محمد صالح جوکار» در جمع نمایندگان کارگران در استان یزد، ضمن تبریک فرا رسیدن روز کار و کارگر، گفت: جامعه کارگران زحمتکش و شریف، نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند که باید در راستای رفع مشکلات آنها گام‌های اساسی برداشت.

وی یکی از مشکلات کارگران را نبود امنیت شغلی بیان کرد و افزود: این که کارگری در یک مجموعه با مدت قراردادی معین مشغول به کار شود و امنیت شغلی نداشته باشد، بدون شک در زندگی و کار او مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

وی با تأکید بر این که حل مشکلات کارگران در سایه تفاهم و تعامل مسئولان کشور در بخش‌های مختلف مرتفع خواهد شد، اضافه کرد: چند مورد از قوانین کار مانند امنیت شغلی و قرارداد معین کار، نیازمند اصلاح است؛ زیرا با ایجاد امنیت شغلی برای کارگر، شاهد افزایش بهره‌وری و تولید خواهیم بود و موجب اطمینان‌بخشی کارفرمایان از تولید نیز خواهد شد.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به این که جامعه کارگری استان یزد بسیار نجیب و سخت‌کوش هستند، ادامه داد: واژه «قناعت» که مطرح می شود، در جامعه کارگری و سبک زندگی آنها، به عینه قابل مشاهده است.

جوکار با بیان این که بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است، اظهار کرد: اگر این قانون به درستی عملیاتی شده بود نباید رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به امنیت شغلی کارگران دغدغه داشته باشند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تأکید کرد: برای ایجاد امنیت شغلی کارگران، قراردادهای موقت باید تبدیل به قراداد دائمی شود.

وی با اشاره به افزایش سن بازنشستگی، گفت: این طرح علی رغم مخالفت برخی از نمایندگان به تصویب رسید ولی امید است در مجلس دوازدهم با ارائه طرح و تصویب مجلس آن به حالت قبل بازگردانیده شود.

وی در ادامه بهترین راه مطالبه حق و حقوق کارگران را برگزاری جلسات رؤسای تشکل‌های کارگری با مسئولان استان است، افزود: همانگونه که نمایندگان مردم، پیگیر مشکلات مردم هستند، رؤسای تشکل‌های کارگری نیز چون با کسب آراء کارگران منصوب شده‌اند، باید پیگیر مطالبات این قشر باشند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: روز کارگر، باید به گونه ای شایسته و با حضور کارگران، برای تجیل از مقام کارگر برگزار شود؛ نه اینکه بدون حضور آنها و تنها با حضور تعداد اندکی از کارگران و مسئولان استان باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دفتر این نماینده مجلس، جوکار در پایان با بیان اینکه با شعار دادن، مشکلات کارگران حل نمی شود، اذعان کرد: نشست ها و جلساتی که برگزار می‌شود، باید در راستای ارائه راهکارها برای حل مشکلات کارگران باشد؛ فلذا با شعاری صحبت کردن، نمی توان این مسائل را حل کرد، بلکه تلاش باید در جهت رفع این مشکلات باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایحه «امنیت شغلی» قانونی مضاعف و غیرکارشناسی
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • دلالان در پی حذف ماده ۲۷ قانون کار هستند
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌دهند
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند
  • وزارت کار بدنبال بهبود امنیت شغلی کارگران است
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • توضیحات وزیر کار درباره حق مسکن کارگران
  • توضیحات وزیر تعاون درباره حق مسکن کارگران