Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید جعفر قنادباشی با بیان اینکه دولت در هفت سال گذشته هیچ راهبرد مشخصی را که متناسب با نیازهای کشور و شرایط منطقه باشد را تدوین نکرده است، گفت: برخی از سفارتخانه‌های کلیدی ما در کشورهای همسایه فاقد سفیر هستند که این مسئله سوال برانگیز است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید جعفر قنادباشی در گفتگو با راه آرمان؛ در خصوص عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی گفت: متأسفانه دولت در اجرای راهبردهای لازم در منطقه غرب آسیا کاستی های زیادی را داشته است به ویژه آنکه این دولت در هفت سال گذشته هیچ راهبرد مشخصی را که متناسب با نیازهای کشور و شرایط منطقه باشد را تدوین نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در این هفت سال سیاست خارجی ما دچار روزمرگی و اجرای یک سلسله سیاست های مقطعی و بدون داشتن انگیزه های میان مدت و دراز مدت بوده است، عنوان کرد: در منطقه ظرفیت های بسیار زیادی برای ما وجود دارد که می تواند ایران را از دیگر بخش های جهان در بسیاری از زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و .. بی نیاز کند که این ظرفیت ها قابل ملاحظه و تعیین کننده است.

وی ادامه داد: چنانچه راهبرد مشخص و نقش راه حساب شده ای توسط سیاست خارجه به کار گرفته می شد، می توانست بسیاری از تحریم های آمریکا و متحدین آن را در سراسر جهان خنثی کند.

قنادباشی با تأکید بر اینکه اقتصاد ما با بسیاری از اقتصادهای منطقه می تواند مکمل باشد و سیاست خارجی می تواند راه تعاملات تجاری و اقتصادی را هموار کند، تصریح کرد: سیاست خارجی با برگزاری نشست ها می تواند موانع قانونی که بر سر راه تجارت و اقتصاد ما وجود دارد را از میان بردارد که در این راستا اقدامی انجام نشده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای ده گانه سازمان اقتصادی اکو است که ما از این ظرفیت ها استفاده نکرده ایم؛ در حالی که تنها از طریق ترانزیت می توانستیم درآمد قابل ملاحظه ای را کسب کنیم و متأسفانه این سیاست به دلیل نبود راهبرد معین و عدم اجرا صحیح سیاست ها از سوی دولت روحانی موجب شد که حتی مسائل امنیتی به فراموشی سپرده شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مرزها، رفاه مرز نشینان و اجرای سیاست های اصولی از جمله ضروریات است که باید رعایت شود، گفت: ترکیبی که در وزارت امور خارجه فعالیت کرده است؛ عمدتا این ترکیب ارتباط با قدرت های بزرگ و کشورهای ۵+۱ را در دستور کار قرار داده است و شاید بتوان گفت که سیاست خارجی ما در اکثر مقاطع در هفت سال گذشته به روابط با کشورهای بزرگ اختصاص پیدا کرده است.

قنادباشی عنوان کرد: انتظار این بود که دولت تدبیر و امید بخش های پژوهشی و کارشناسی را فعال می کرد و شناخت تازه ای را از شرایط جدیدی که کشورهای منطقه برای ما به وجود آورده اند را مورد مطالعه قرار می داد تا بر اساس آن سیاست های میان مدت و دراز مدت را تدوین می کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: آنچه که ما در عرصه عمل شاهد هستیم این است که نه تنها پژوهشی صورت نگرفته است بلکه دولت در برخورد و واکنش به تحولاتی که در منطقه وجود داشته، بعضا اطلاعات لازم را نداشته است و این نشان می دهد که وزارت امور خارجه در این عرصه نتوانسته سیاست های اصولی مناسبی را اجرا کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در مقاطعی در طول هفت سال گذشته برخی از سفارت خانه های کلیدی ما در کشورهای همسایه فاقد سفیر بوده و تنها برخی اعضا در رده های دوم و سوم سفارت خانه به انجام مأموریت مشغول بوده اند و بنابراین همین مسئله عدم اعزام سفیر به کشورهای دیگر نشان دهنده نبود اطلاعات و کاستی هایی است که سوال برانگیز است و این اقدام را دستگاه وزارت امور خارجه در این مدت در پیش گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: هفت سال گذشته سیاست خارجی غرب آسیا سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)

آیا شادی قابل اندازه گیری است؟ برخی از رویکردهایی که سعی در پاسخ به این سؤال دارند، بین دو مؤلفه متفاوت شادی تمایز قائل می‌شوند: بخش تجربه روزانه، و ارزیابی کلی‌تر زندگی است که شامل نحوه تفکر مردم در مورد زندگی خود به عنوان یک کل می‌شود.

به گزارش روزیاتو، گزارش شادی جهانی که اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد با بررسی داده های نظرسنجی گالوپ که از پاسخ دهندگان تقریباً در هر کشوری می خواهد زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند، به طور جدی در تعیین کمیت شادی دست به کار شده است.

از این نظر، آنها یک «امتیاز شادی» از ۱۰ را برای مقایسه میزان شادی یا غمگینی کشورها به دست می‌آورند. اینفوگرافی زیر نشان می دهد که کدام کشورها در سال‌های اخیر غمگین‌ تر شده‌اند.

کدام کشورها از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده اند؟

افغانستان غمگین ترین کشور جهان در حال حاضر است و مردم این کشور نسبت به بیش از یک دهه قبل، ۶۰ درصد ناراضی‌تر هستند، که نشان می‌دهد زندگی در این کشور از سال ۲۰۱۰ تا چه اندازه بدتر شده است.

در سال ۲۰۲۱، پس از نزدیک به دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا، طالبان رسماً در افغانستان به قدرت بازگشتند. این گروه، زندگی را برای مردم سخت‌تر کرده است، به‌ویژه برای زنانی که از ادامه تحصیل، مسافرت و کار محروم هستند.

در مقیاس وسیع‌تر، اقتصاد افغانستان پس از طالبان متحمل تأثیرات مختلف شده است: بیکاری گسترده، کاهش درآمد، سوءتغذیه و سیستم بهداشتی در حال فروپاشی.

در مجموع ۹ کشور در مقیاس ۰ تا ۱۰ امتیاز شادی خود، یک امتیاز کامل یا بیشتر از دست داده اند.

قابل توجه است که بسیاری از آنها سالها شاهد تحولات اجتماعی و اقتصادی بوده اند. به عنوان مثال، لبنان از سال ۲۰۱۹ با چندین دهه فساد و بحران نقدینگی شدید دست و پنجه نرم می کند که منجر به فروپاشی سیستم بانکی شده و سطح فقر را به شدت افزایش داده است.

در اردن، رشد بی‌سابقه جمعیت – ناشی از خروج پناهندگان از عراق و سوریه – نرخ بیکاری را تشدید کرده است. تغییر تا حدودی ناگهانی در سطح زمامدارن نیز نگرانی هایی را در مورد ثبات سیاسی در این کشور ایجاد کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران