Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا در این تفاهم نامه که صبح امروز شنبه نهاد کتابخانه های عمومی کشور و معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شد، آمده است: با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر لزوم فراهم نمودن بستر مطالعه برای عموم اقشار جامعه، تولید فکر و افزایش معلومات عمومی و به منظور ارتقای فرهنگی، علمی و مهارتی جامعه کار و تولید کشور و بهره وری آن با سطح مطالعه و توسعه‌ فرهنگ کتابخوانی در میان کارکنان و جامعه هدف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (کارگران، بازنشستگان، بیمه شدگان، توان خواهان، مددجویان، زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و خیابان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..)، این تفاهم‌نامه فی‌مابین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در این تفاهم‌نامه به اختصار «نهاد» نامیده می‏‌شود و معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در این تفاهم‌نامه به اختصار معاونت نامیده می شود با رعایت مفاد ذیل منعقد می‌گردد.

این تفاهم نامه با موضوعات ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه کار وتولید کشور، زمینه سازی فرهنگ آموزش مفید و مستمر در جامعه کار و تولید کشور و تقویت منابع کتابخانه های عمومی و کتابخانه های تخصصی جامعه کار و تولید و خانه های فرهنگ کشور به مدت سه سال امضا شد.

حمایت از کتابخانه‌های واجد شرایط جامعه کار وتولید کشور در کلیه استان‌ها در قالب کتابخانه‌های مشارکتی براساس دستورالعمل مربوطه، ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی و کمک به ساماندهی کتابخانه‌های جامعه کار و تولید کشور براساس توافق با معاونت، فراهم نمودن امکان عضویت جامعه کار و تولید کشور در کتابخانه های عمومی نهاد با اعمال تخفیف ۵۰ درصد، ارسال اقلام تبلیغی- ترویجی نهاد به مراکز درخواستی معاونت و در حد وسع نهاد، خرید آثار مکتوب معاونت بر اساس نیاز کتابخانه های عمومی و ‌نظر کارشناسان منابع نهاد از تعهدات نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این تفاهم نامه بود.

معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون نیز در مواردی چون فراهم‌ نمودن امکان استفاده از کتابخانه ها و مراکز فرهنگ کار  معاونت در تهران و  استان ها با هماهنگی قبلی جهت گردهمایی‌های فصلی و سالانه نهاد.(بصورت رایگان)، فراهم نمودن امکان استفاده و بهره گیری عموم مردم از کتابخانه‌های مشارکتی جامعه کار و تولید کشور، معرفی کتابداران کتابخانه‌های مشارکتی جامعه کار وتولید کشور برای شرکت در دوره‌های آموزشی کتابداری از سوی نهاد، ارسال مستمر نشریات علمی، پژوهشی و فرهنگی معاونت به کتابخانه های عمومی کشور (بصورت رایگان)، اطلاع‌رسانی در خصوص فعالیت‌ها و برنامه‌های نهاد در مراکز تحت پوشش معاونت، استفاده از ظرفیت اساتید و مربیان معاونت در موضوع کارآفرینی جهت آموزش رایگان به کاربران کتابخانه‌های عمومی، امکان شرکت کتابداران و اعضاء فعال هر استان در کلاس‌های آموزشی معاونت در موضوعات عمومی و کارآفرینی با اخذ گواهینامه آموزشی، استفاده کتابداران از ظرفیت های آموزشی معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت کار در استان ها حسب نیاز، واگذاری فضاهای مناسب از طرف معاونت برای راه اندازی کتابخانه های عمومی در استان ها، امکان استفاده اعضای کتابخانه‌ها و کارکنان نهاد کتابخانه‌ها از مراکز ورزشی و تفریحی تحت پوشش معاونت، اهدای یک دوره از کلیه کتاب‌های فنی حرفه‌ای مهارت آموزی به ۳۱ باب کتابخانه اصلی استان در کشور، متعهد شد.

تعهدات مشترک دو نهاد نیز مشارکت در برگزاری مسابقات کتابخوانی و نقاشی، نشست‌های کتابخوان (ویژه جامعه هدف)، جلسات معرفی و بررسی کتاب، جلسات جمع‌خوانی و مشاعره، همکاری در انجام طرح ها و پروژه های آموزشی و فرهنگی در حوزه های مرتبط و مشترک و همکاری در طراحی و برگزاری کارگاه های آموزشی، فرهنگی، تحقیق و پژوهش، سمینارها و همایش های مرتبط تعیین شد.

 روش اجرایی شدن تفاهم‌نامه نیز در دو سطح ملی و استانی به ان ترتیب اعلام شد:

 در سطح ملی: به منظور اجرای این تفاهم‌نامه، مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی به عنوان نماینده نهاد و مدیرکل امور فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان نماینده معاونت، مسئولیت پیگیری و اجرای این تفاهم‌نامه را به عهده خواهند داشت و برنامه عملیاتی و گزارش پیشرفت اقدامات انجام شده و در دست اقدام خود را هر سه ماه یکبار به مجموعه متبوع خود ارائه می‌نمایند.

 در سطح استانی: مدیران‌کل کتابخانه‌های عمومی و ﺗﻌﺎﻭﻥ،ﮐﺎﺭ ﻭ ﺭﻓﺎﻩ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ در استان ها مسئولیت عملیاتی شدن و اجرای تفاهم‌نامه را عهده‌دار می باشند و با تدوین برنامه عملیاتی و اجرایی تفاهم‌نامه گزارش اقدامات و برنامه های خود را  هر سه ماه یکبار به مجموعه‌های متبوع خود ارسال می‌نمایند.

این تفاهم‌نامه در یک مقدمه، ۱۰ ماده و ۳۱ بند و در ۲ نسخه تنظیم، امضا و مبادله شد و از این تاریخ لازم‌الاجرا می باشد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آیین امضای این تفاهم نامه با بیان برنامه های نهاد کتابخانه ها در حوزه توسعه کتابخوانی گفت: نهادهای فرهنگی در صورتی موفقند که پیوند عمیقی با همه دستگاه های عمومی مرتبط با فرهنگ مردم داشته باشند.
علیرضا مختارپور با اشاره به ظرفیت وزارت تعاون همکاری با این نهاد را کمک به ارتقای سطح فرهنگی مخاطبان عنوان کرد و گفت: همه کارها نیازمند بودجه نیست و با زیرساخت های موجود می توان به اهداف این حوزه رسید.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون نیز تلاش برای تبدیل دوباره کتاب به غذای روح را نیازمند همدلی و همکاری عنوان کرد.
ابراهیم صادقی فر با اشاره به بودجه اندک فرهنگی کشور گفت: وزارت تعاون طیف وسیعی از گروه های هدف را دارد که می توانند گروه هدف نهاد کتابخانه ها هم باشند.
وی ۱۴ میلیون نیروی کار کشور که با احتساب خانواده ها جمعیت حدود ۴۳ میلیون نفری را تشکیل می دهد و طیف وسیع بازنشستگان را از جمله جامعه هدف و قابل توجه وزارت تعاون برشمرد که می توانند برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور گروه هدف مناسبی باشند.
وی از آمادگی معاونت فرهنگی وزارت تعاون در جهت هرگونه همکاری برای توسعه و غنای فرهنگ عمومی جامعه خبر داد.

برچسب‌ها علیرضا مختارپور ابراهیم صادقی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علیرضا مختارپور ابراهیم صادقی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی علیرضا مختارپور ابراهیم صادقی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اخبار کنکور نهاد کتابخانه های عمومی کشور معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون جامعه کار و تولید کشور کار و رفاه اجتماعی تفاهم نامه نهاد کتابخانه ها کتابخانه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۲۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور

دببرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، توسعه کتابخانه‌های سیار در مناطق کمتربرخوردار و روستاها و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور را از جمله اقدامات در دستور کار این نهاد اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مهدی رمضانی، بعدازظهر امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که ۲۸۰۰ مورد آن زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و ۱۰۰۰ مورد نیز به صورت مشارکتی با بخش خصوصی اداره می‌شود.

وی افزود: در بُعد کتابخانه‌های عمومی، جزو ۲۰ کشور اول دنیا و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه سیاست اصلی دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است، خاطرنشان کرد: برنامه کلان ما تکمیل کتابخانه‌های مرکزی است چون ظرفیت‌های فرهنگی ما را شکل می‌دهد.

رمضانی توسعه کتابخانه‌های سیار را از دیگر اقدامات در دستور کار برشمرد و اضافه کرد: کتابخانه‌های سیار در مناطق کمتر برخوردار و روستاها دسترسی مردم به کتاب را افزایش می‌دهد که هم‌اکنون ۵۰ مورد از آن در کشور وجود دارد.

وی تاکید کرد؛ پایه فعالیت‌ها باید در حوزه کودک و نوجوان متمرکز شود که در این راستا درصدد ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه برگزاری برنامه‌های فرهنگی متنوع و متعدد موجب مراجعه مردم به کتابخانه می‌شود، ادامه داد: بیش از ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور شکل گرفته است و در ماه رمضان گذشته نیز ۴۷۰۰ ساعت محتوای قرآنی در کتابخانه‌های کشور تولید و مصرف شد.

عضویت ۱۰ میلیون نفر در کشور در کتابخانه‌های عمومی

رمضانی ادامه داد: ۱۰ میلیون نفر از مردم کشور عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که کمتر از سه میلیون نفر آنها کتاب به امانت برده و تراکنش داشته‌اند.

وی در مورد وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز گفت: از سنوات قبل شاهد عدم توجه به کتابخانه‌های استان بوده‌ایم و این مسئله بر فضای کتابخانه‌ای شهرهای استان تأثیر داشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: در صورتی که فضای مناسب برای ایجاد کتابخانه در استان در اختیار ما قرار گیرد ما آمادگی تجهیز آن را با امکانات لازم داریم.

رمضانی خاطرنشان کرد: چندین پروژه نیمه تمام نیز در کردستان وجود دارد که دو پروژه آن در آستانه بهره‌برداری و تکمیل شدن است.

کد خبر 747612

دیگر خبرها

  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • امضای 5 سند همکاری با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا
  • امضای ۵ سند همکاری بین ایران و سریلانکا
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • امضای ۵ سند همکاری مشترک بین مقامات ایران و سریلانکا / جزییات
  • امضای اسناد و تفاهم‌نامه‌های مشترک میان ایران و سریلانکا
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور