Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سال دیگر با کمک بخش خصوصی ۱۰ محصول استراتژیک حوزه مخابرات را در داخل کشور طراحی و تولید خواهیم کرد.

 «وحید یزدانیان» رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم آنلاینی که صبح امروز، به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه برگزار شد، از طرحی برای تولید ۱۰ محصول استراتژیک کشور در حوزه فناوری و مخابرات خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۵۰ سال قبل در چنین روزهایی قدیمی‌ترین مرکز تحقیقی پژوهشی فناوری اطلاعات با همکاری ایران و ژاپن راه اندازی شد، خاطرنشان کرد: طی۵۰ سالی که از حیات این پژوهشگاه گذشته است، این مرکز دستاوردهای بزرگی برای کشور داشته و توانسته‌ایم میزان قابل توجهی محصول تولید کنیم. در سال‌های ۶۶-۶۷ مطالعات سوئیچ آغاز و به واسطه آن مراکز تلفنی بومی ساخته شدند. هدف از این مطالعات دسترسی مناطق کمتر برخوردار به ارتباطات بود که انجام شود و این روند همچنان ادامه دارد. پس از آن هم تلفن‌های بی‌سیم وارد میدان شدند و به همین ترتیب توسعه ارتباطات آغاز شد.

یزدانیان تاکید کرد: شرکت‌های فعال در حوزه مخابرات، از ظرفیت آزمایشگاهی پژوهشگاه فناوری اطلاعات استفاده کرده‌ و امروز به بدنه تولیدکنندگان مخابراتی کشور تبدیل شده‌اند. اکنون سه پژوهشکده ارتباطات، فناوری اطلاعات و امنیت و همچنین مرکز هوش مصنوعی به پژوهشگاه فناوری اطلاعات اضافه شده‌اند. علاوه بر این مرکز مطالعات راهبردی فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال نیز ذیل پژوهشگاه تاسیس شده است.

او درباره دستاوردهای اخیر پژوهشگاه گفت: نوسازی پژوهشگاه ارتباطات یکی از دستاوردهای مهمی است که باید آن را به دست بیاوریم. اکنون بیش از ۱۲۰ عضو هیات علمی و ۲۰۰ پژوهشگر در این پژوهشگاه فعال هستند.

یزدانیان تاکید کرد: پژوهشگاه در حوزه شبکه ملی اطلاعات وقت و انرژی زیادی گذاشته است. یکی از مکان‌هایی که مطالعات گسترده‌ای را در این زمینه انجام داده، پژوهشگاه ارتباطات است و مستندات متعددی تهیه شده و در دسترس مراجع ذیصلاح قرار گرفته است.

وی افزود: بخش دیگری از کار که در یک سال و نیم اخیر در پژوهشگاه انجام شده، تهیه گزارش‌های رصدی است چرا که وزارت ارتباطات این مطالبه را داشت که از روند تحولات ارتباطات در جهان مطلع شود و موضوعات مبتلابه بخش برای آن‌ها تهیه، تدوین و ارسال شود.اکنون ۱۶ عنوان گزارش رصدی وزین تهیه شده و در اختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است.

یزدانیان ادامه داد: بررسی تاثیر شیوع کرونا، مدل‌های جدید رگولاتوری، راه‌های مقابله با قاچاق و سرقت گوشی همراه، احصا طیف‌های فرکانسی مورد نیاز در نسل پنجم ارتباطات تعدادی از عناوین گزارش‌های رصدی است که توسط پژوهشگاه تدوین و برای دستگاه‌ها ارسال شده است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات تاکید کرد: با شرکت ارتباطات زیرساخت نیز تفاهم نامه‌های زیادی به امضا رساندیم و نخسین پایلوت نسل پنجم ارتباطات در پژوهشگاه راه‌اندازی و بهره‌برداری شد. در زمینه خودروهای خودران و هوشمند نیز تفاهمات گسترده‌ای داشتیم و پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه خودروهای هوشمند و ماهواره را استارت زدیم.

یزدانیان خاطرنشان کرد: طی سال‌های مختلف بر اساس نیازهای بخش و تحریم‌هایی که علیه ایران وجود داشت، ما موضوع تحریمی را بررسی و تجهیزاتی که کشور نیاز داشت را احصا کردیم تا برای برآورده کردن آن نیازها قدم‌های لازم را برداریم.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات افزود: حالا که بحث محرمانگی از بین رفته است، باید بگویم که توانسته‌ایم تجهیزات مالتی‌ پلکس (Multiplexing- تکنیکی که به وسیله آن جریان‌های مختلف آنالوگ و دیجیتال انتقالی می‌توانند به طور همزمان روی یک لینک مشترک پردازش شوند) را در کشور تولید کنیم. این تجهیزات برای افزایش ظرفیت انتقال کشور مورد نیاز بود و تحریم آن ضربه سختی به شبکه زیرساختی ما وارد می‌کرد. به همین دلیل مطالعات در این زمینه انجام و محصولات با همکاری بخش خصوصی ساخته شد.

وی تصریح کرد: نمونه آزمایشگاهی با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت مخابرات بهینه‌سازی و به تولید محصولی منجر شد که این محصول اکنون در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یزدانیان تصریح کرد: در نظر داریم سال بعد، ۱۰ محصول استراتژیک کشور را با سرمایه‌گذاری مناسب تولید کنیم، این پیشنهاد را هم با سندیکای مخابرات در میان گذاشته‌ایم. مدل اقتصادی تهاتر پهنای باند را نیز ارائه کرده‌ایم و در آینده اجرایی خواهد شد.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رئیس پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۲۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم فیبر نوری چشم‌پوشی می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر محمد زاده لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص و ویژگی پروانه یکپارچه شبکه و خدمات (UNSP) که به سه اپراتور مخابرات ایران، رایتل و مبین نت توسط وزیر ارتباطات اعطا شده بود نوشت:

«تمرکز این الحاقیه (پروانه) بر یکپارچه‌سازی خدمات ثابت و سیار و همچنین توسعه فیبر نوری است.

 پروانه مشمولین تا سال ۱۴۱۰ تمدید و متعهد می‌شوند تا سال ۱۴۰۴ سرجمع ۲۰ میلیون پوشش فیبر نوری در کشور ایجاد کنند.

دولت هم تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم خود از محل سرویس فیبر تقریباً چشم‌پوشی کرده است.»

گفتنی است اوایل اردیبهشت ماه، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات (UNSP) به سه اپراتور مخابرات ایران، رایتل و مبین نت توسط وزیر ارتباطات اعطا شد تا به ترتیب مخابرات ایران متعهد به ایجاد ۷ میلیون، مبین نت ۳ میلیون و شرکت رایتل ۲ میلیون پوشش خانوار در پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها شوند.

                   

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • دولت تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم فیبر نوری چشم‌پوشی می‌کند
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد