Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان گفت: فاضلاب خانگی پس از ورود به رودخانه با آلوده کردن آب سالم آن، وارد دریا، مزارع کشاورزی و سبد غذایی شهروندان می‌شود و بوی نامطبوع فاضلاب در داخل شهر بسیار آزار دهنده است.

جواد نجار تمیزکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بخش عمده‌ای از فاضلاب خانگی شهر لاهیجان به رودخانه سرازیر می‌شود، اظهار کرد: این مسئله به لحاظ بهداشتی و زیست محیطی کاملاً مغایر با قوانین و مقررات بوده و دستگاه‌های متولی همچون آب و فاضلاب و حفاظت محیط زیست باید هرچه سریع‌تر از ورود فاضلاب خانگی به داخل رودخانه لاهیجان جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب ماهانه از طریق قبوض آب از شهروندان عوارض دریافت می‌کند. به همین دلیل جمع‌آوری و ساماندهی فاضلاب شهری از وظایف ذاتی و اصلی این شرکت است.

رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان ادامه داد: حدود ۹ سال پیش، تصفیه خانه فاضلاب لاهیجان توسط مسئولان وقت افتتاح شد و شروع به کار کرد اما هنوز فاضلاب شهری به تصفیه خانه متصل نشده و مدیران آب و فاضلاب می‌گویند که برای اجرای آن بودجه موردنیاز را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مناسب سازی، دیواره سازی، پاک سازی و هدایت آب‌های سطحی رودخانه لاهیجان توسط شهرداری در دست انجام است اما مادامی که فاضلاب خانگی به رودخانه سرازیر شود مشکلات زیست‌محیطی آن همچنان ادامه خواهد داشت.

تمیزکار تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب وظیفه دارد فاضلاب شهری را ساماندهی و مشکلات آن را برطرف کنند اما تاکنون در این راستا هیچ‌گونه اقدامی از سوی آنها انجام نشده است.

وی افزود: اجرای سیستم فاضلاب خانگی (سپتیک) جزئی از مصوبات شورای شهر است و افرادی که اقدام به ساخت و ساز می‌کنند باید آن را احداث کنند اما خانه‌های قدیمی فاقد این سیستم هستند و لوله فاضلاب خود به صورت مستقیم به داخل رودخانه هدایت کرده‌اند و محیط زیست نیز هیچ‌گونه نظارتی بر آنها ندارد.

رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان تصریح کرد: هنگامی که شهرداری زباله‌های شهری را در منطقه‌ای خارج از شهر دپو می‌کند، حفاظت محیط زیست به سرعت نسبت به شیرابه زباله‌ها و مسائل زیست محیطی آن حساسیت نشان می‌دهد اما تاکنون نسبت به ورود فاضلاب منازل و اماکن به رودخانه هیچ‌گونه اقدامی انجام نشده است.

وی تاکید کرد: اداره حفاظت محیط زیست باید هرچه سریع‌تر با حساسیت بیشتری نسبت به ورود فاضلاب شهری به داخل رودخانه اقدام کند و از فاجعه زیست محیطی در منطقه جلوگیری کند.

تمیزکار افزود: فاضلاب خانگی پس از ورود به رودخانه با آلوده کردن آب سالم آن، وارد دریا، مزارع کشاورزی و سبد غذایی شهروندان می‌شود و بوی نامطبوع فاضلاب در داخل شهر بسیار آزار دهنده است.

وی تصریح کرد: اغلب رودخانه‌های گیلان دچار مشکلات زیست محیطی هستند اما چون رودخانه لاهیجان و رشت از داخل شهر عبور می‌کنند مشکلات آنها در محدوده شهری بسیار زیاد است.

رئیس شورای شهر لاهیجان خاطرنشان کرد: مدیریت شهری با حمایت دولت و اختصاص بودجه در حال ساماندهی محل دفن زباله در روستای تموشل شهرستان لاهیجان است. در این محل برای رفع مشکلات محیط زیستی، تصفیه خانه احداث شده و شیرابه زباله‌ها پس از تصفیه به آب قابل مصرف تبدیل و به داخل رودخانه ریخته می‌شود.

کد خبر 476191

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای شهر لاهیجان فاضلاب شهري محيط زيست گيلان امنیت غذایی بهداشت محیط شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رودخانه لاهیجان داخل رودخانه فاضلاب خانگی ورود فاضلاب فاضلاب شهری شهر لاهیجان آب و فاضلاب زیست محیطی رئیس شورای محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۲۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مزارع آلوده به آب فاضلاب در شیراز امحاء شد
  • دومین مرحله از عملیات امحاء مزارع آلوده به فاضلاب در شمال غرب کلانشهر شیراز
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • ضرورت تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس