Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، عرفان مومن‌پور ظهر امروز در نشست کشوری کارگروه‌های اجرایی نظام مدیریت جامع کیفیت منابع آب در حوزه آبریز سفیدرود و ارومیه که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه استان کردستان تنها استانی است که سرچشمه حوزه‌های اصلی در آن قرار دارد، اظهار داشت: با توجه به قرارگیری 3 حوزه آبریز اصلی در این استان، مستلزم توجه ویژه‌ای خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این جلسه ضمن معرفی استان و توضیحی از سیمای منابع و مصارف استان، عنوان کرد: حوزه سفید رود، دریاچه ارومیه و حوزه مرزی غرب که شامل زاب و سیروان است، از حوزه‌های آبریز استان بشمار می‌آِیند.

وی به پراکندگی دشت و آبخوان‌های کردستان اشاره کرد و افزود: در بخش شرقی که جزو حوزه آبریز سفیدرود است 3 آبخوان دهگلان، قروه و چهاردولی وجود دارند که جزو محدوده‌های ممنوعه هستند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان ضمن اشاره به دفتر مطالعات پایه در آماربرداری سراسری دور دوم مصارف آب سطحی و زیرزمینی در استان، افزود: مقدار مصرف از منابع آب زیرزمینی بر اساس این دوره از آمار برداری سراسری، در مجموع 509 میلیون متر مکعب در استان بوده که در حال تدقیق نهایی است.

مومن‌پور خاطر نشان کرد: خوشبختانه در استان طی سنوات اخیر پروژه‌ها و مطالعات خوبی در حوزه کیفی انجام گرفته است و شناسایی و پراکندگی این آلاینده‌ها براساس منابع آبی بوده که پتانسیل ایجاد آلودگی را داشته‌اند و در نهایت این منابع به محیط زیست استان معرفی شده‌اند.

وی یادآور شد: در حال حاضر شناسایی منابع آلاینده در هر حوزه آبریز بصورت تفکیکی مورد پایش مستمر واقع می‌شود.

وی همچنین به ارائه برنامه‌های پایش منابع آب در بخش شرب بر اساس استانداردها و دستور العمل‌های دفتر کنترل کیفیت و بهداشت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اشاره و تاکید کرد: در ورودی و خروجی تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب، شبکه توزیع، مخازن ذخیره و منابع زیرزمینی، حتی در زمینه آلاینده‌های معدنی توسط این شرکت، شرکت آب و فاضلاب استان و دانشگاه علوم پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست بصورت روزانه، هفتگی، ماهیانه، فصلی، شش ماهه و سالیانه، مورد پایش قرار می‌گیرند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان اضافه کرد: خوشبختانه اتفاق خوبی که پس از ابلاغ، در روند اجرای برنامه‌های عملیاتی طی سه سال اخیر حادث شد، این بوده که مطالعات طراحی شبکه پایش کیفیت آب و آلاینده‌ها توسط شرکت آب منطقه‌‌ای کردستان ضمن شناسایی مراکز با پتانسیل ایجاد آلودگی و امکان اثر گذاری برای منابع آب، ایستگاههایی که صرفا پایش منابع آب سطحی و آب زیرزمینی در هر حوزه آبریز که لازم باشد در آنها صورت خواهد گرفت و مجموعا در استان حدود 208 ایستگاه تعیین شده که البته در فاز عملیانی امکان بهینه سازی این شبکه پایش وجود خواهد داشت.

 

حریم کیفی کلیه منابع تامین کننده آب شرب کردستان 367 چشمه و 465 حلقه چاه تعیین شده است

مدیر دفتر کیفیت منابع آب نیز در این نشست به ارائه گزارش اقدامات کارگروه در 3 سال اخیر پرداخت و افزود: با توجه به انجام مطالعات تعیین حریم کیفی منابع آب زیرزمینی با اولویت شرب توسط گشت‌های مستقر در شرق استان در حوزه سفید رود و دشت‌های قروه، دهگلان، چهاردولی و بیجار ضمن ارزیابی آسیب پذیری کلیه سفره‌های آب زیرزمینی واقع در استان، حریم کیفی منابع آب شرب و نیز شبکه پایش کیفیت آب زیرزمینی تعیین شد.

صدیقه حیدری  افزود:حریم کیفی کلیه منابع تامین کننده آب شرب استان از جمله چاه، قنات و چشمه نیز شامل 367 چشمه و 465 حلقه چاه تعیین شده است.

 به گفته وی، پیش از این، مطالعات انجام گرفته در جلسه‌های کارگروه اجرایی استان مطرح شده و ضمن بررسی نظرات و پیشنهادات اعضای کارگروه درخصوص انجام عملیات اجرایی هماهنگی های لازم با دانشگاه کردستان و دانشگاه علوم پزشکی استان نیز صورت گرفته است.

از حیث شناسایی تهدیدات کیفی و ارائه اقدامات بهبود و ارتقاء کیفیت منابع آب نیز مطالعات گسترده‌ای در استان صورت گرفته که بصورت کامل به این موارد اشاره شد و در راستای حفاظت کیفی منابع آب از اثرات بقاء و ماندگاری ویروس کرونا اقدامات لازم برابر ضوابط و پروتکل‌های بهداشتی با همکاری شرکت آب و فاضلاب، مراکز بهداشتی، اداره کل محیط زیست و سایر دستگاههای ذیربط در استان انجام گرفته است.

انتهای پیام/2330/72

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان نشست شرکت آب منطقه ای آب زیرزمینی آب و فاضلاب حوزه آبریز حریم کیفی تعیین شده تعیین شد منابع آب شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌ هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اعلان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با عنوان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • پایش کیفیت آب لرستان در ۲۴ آزمایشگاه
  • هوای کلانشهر اصفهان دروضعیت قابل قبول
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • شعب اخذ رأی در حوزه انتخابیه آبادان و اروندکنار تعیین شد
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین شعب اخذ رای در حوزه انتخابیه آبادان و اروندکنار
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی