Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه دین و آئین، متین فیروزآبادی: امروز سالروز رحلت آیت الله عزیزالله خوشوقت از اساتید اخلاق و علمای برجسته حوزه علمیه تهران است.

مرحوم آیت الله خوشوقت از جمله عرفای مجتهدی است که در عرصه انقلاب اسلامی نقش آفرینی گسترده داشته است. از تربیت شاگردان انقلابی تا مشاوره به بزرگان نظام اسلامی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عالمی اثرگذار که به گواه شاگردان و علمای معاصر، به خوبی توانسته است به تربیت نسل مؤثر و جوان انقلاب اسلامی بپردازد.

حجت الاسلام سید محمدحسین متولی امامی از اساتید دانشگاه باقرالعلوم (ع) و از جمله شاگردان مرحوم آیت الله خوشوقت است که شاگردی آیت الله خوشوقت را یکی از عوامل رشد خود در عرصه علمی می‌داند، وی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در تاریخ عرفان حداقل دو اتفاق مبارک وجود دارد که موجب ارتقا جریان عرفانی تاریخ اسلام شده است.

استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) ادامه داد: نخستین اتفاق شکل‌گیری مکتب نجف است که عرفان با اجتهاد تلفیق می‌شود، پیش از مکتب نجف شاهد جدایی میان خط عرفان و اجتهاد هستیم، معمولاً فقها درگیر عرفان نبودند و عرفا درگیر فقاهت نمی‌شدند اما از شکل‌گیری مکتب نجف به بعد شاهد ظهور علمایی نظیر آیت الله سید علی قاضی و آیت الله بهجت هستیم که یک رشد برای فقاهت و عرفان محسوب می‌شود.

این شاگرد مرحوم آیت الله خوشوقت خاطرنشان کرد: آیت الله خوشوقت زمانی به ما می‌گفت کار سیاسی در مسیر و جهت صحیح عین عرفان و سلوک عرفانی است. این درکی دقیق از عرفان است که دستاورد انقلاب اسلامی و سیره عرفا و علمایی نظیر آیت الله خوشوقت محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: آیت الله خوشوقت، آیت الله مجتبی تهرانی و آیت الله حق شناس در جریان انقلابی و حزب اللهی با چنین رویکردی اثرگذار بودند. بسیاری از شهدا و سرداران دفاع مقدس از محضر ایشان استفاده کرده و در عرصه دفاع مقدس حماسه آفرینی می‌کردند.

استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) مرحوم آیت الله خوشوقت را شکل دهنده حلقه سیاسی- عرفانی انقلاب اسلامی توصیف کرد و گفت: ایشان از سویی محل مشورت حاکمان سیاسی و تصمیم سازان امنیتی و دفاعی کشور بودند و از سویی رابط میان مشتاقان عرصه عرفان با جریان حاکمیت انقلاب اسلامی بودند.ما شاگردان آیت الله خوشوقت همگی انرژی سیاسی را در ضمن جلسات اخلاقی و عرفانی و تعالیم فقاهتی از ایشان کسب می‌کردیم.

وی ادامه داد: بخش زیادی از جریان انقلابی و حزب اللهی تهران که اکنون اثرگذار هستند از مکتب آیت الله خوشوقت و جلسات وی استفاده می‌کردند و به همین دلیل است که هنوز هم آیت الله خوشوقت را می‌توان جاری در فعالیت‌های عرفانی سیاسی و فقاهتی عرصه انقلاب اسلامی دانست و اثرگذاری ایشان همچنان باقی است و شاگردان آیت الله خوشوقت در عرصه فقاهت، سیاست و عرفان نقش آفرینی مداوم دارند.

حجت الاسلام سید محمدحسین متولی امامی افزود: مرحوم آیت الله عزیزالله خوشوقت از جمله علمایی است که مسجد را سنگر تربیت علمی عرفانی و سیاسی می‌دانست و مسجد را محور فعالیت‌های خود در این عرصه قرار داده بود، علیرغم اینکه بارها به قم دعوت شده بود اما معتقد بود باید سنگر مسجد را حفظ کرده و با همین رویکرد به تربیت شاگردان خود بپردازد. این فقیه عارف معتقد بود اگر دین بر جامعه حاکم نشود توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان به سادگی در سطوح مختلف جامعه نفوذ کرده و اثرگذار خواهد شد.

وی ادامه داد: مرحوم آیت الله خوشوقت معتقد بود باید با اجرای صحیح و دقیق شرع و دستورات دین مبین اسلام و پیاده سازی مکتب اهل بیت (ع) در سطوح مختلف حاکمیت و جامعه، مانع نفوذ دشمن در کشور و اثرگذاری دشمنان در جامعه شد و این موضوع نیازمند رهبری مجتهد، عالم به علوم مختلف و آگاه از مسائل داخلی و خارجی است. با همین رویکرد و دیدگاه ایشان از ابتدای مبارزات انقلاب اسلامی با امام خمینی همراه شد و از یاران و نزدیکان رهبر معظم انقلاب در ادامه مسیر انقلاب اسلامی بود و بر همین مبنا به تربیت شاگردان خود می‌پرداخت.

متولی امامی در پایان گفت: آیت الله خوشوقت را باید از جمله عالمان و مجتهدانی دانست که در سیره شناسی و شناخت رویکردهای افراد تبحر داشت و به خوبی می‌دانست چه کسانی قرار است در مسیر انقلاب ادامه طریق نداشته باشند و همواره نسبت به خطرات برخی افراد انقلابی‌نما متذکر می‌شد.

کد خبر 5151704

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله بهجت آیت الله سید علی قاضی آیت الله مجتبی تهرانی حوزه علمیه تهران قم دانشگاه باقرالعلوم دفاع مقدس انقلاب اسلامی ایران قرآن کریم قرآن لیله الرغائب انقلاب اسلامی ایران سازمان تبلیغات اسلامی ماه رجب شیعه پاکستان اندونزی فعالیت های قرآنی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شبکه قرآن و معارف سیما جلال الدین رحمت مرحوم آیت الله خوشوقت آیت الله خوشوقت انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۴۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود

آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

علم قدرت آفرین است

در ابتدای این جدیدار، دکتر روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

دیگر خبرها

  • فعالان عرصه عقیدتی سیاسی در سپاه ناحیه آستارا تجلیل شدند
  • تجلیل از فعالان عرصه عقیدتی سیاسی در سپاه ناحیه آستارا
  • شهید مطهری طلایه دار مبانی فکری انقلاب اسلامی بود
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • قدرت پایدار در جامعه فقط با علم ایجاد نمی‌شود
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند