Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@17:01:37 GMT

پسماندی که دورریختنی نیست

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۷۷۰۹۴

پسماندی که دورریختنی نیست

همشهری آنلاین_مرضیه موسوی:  زباله‌های خشک شامل انواع بسته‌بندی‌ها، کاغذ، شیشه، پلاستیک و... و زباله‌های تر متشکل از پسماند مواد غذایی و خوراکی با منشأ حیوانی و گیاهی است. حتماً تا به حال تجربه استشمام بوی ناخوشایند زباله‌های تر در سطل زباله را داشته‌اید؛ بویی که حاصل ترکیب همین زباله‌های تر با هم و تولید شیرابه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواد سمی و گنداب این زباله‌ها وارد خاک و آب‌های سطحی می‌شود که عاملی بیماری‌زاست؛ علاوه بر اینکه بو و تصویر نازیبایی در شهر به وجود می‌آورد. راهکارهایی برای حذف پسماندتر از چرخه زباله‌های خانگی وجود دارد. از تبدیل آن به کود کمپوست تا تهیه خوراک دام و خشک کردن و دفن آن در خاک.  

زباله تر چیست؟  
پسماند مواد غذایی مثل باقیمانده برنج و نان، لبنیات و گوشت، پوست میوه‌ها و دانه‌های روغنی، پوسته تخم‌مرغ و باقیمانده سبزیجات و... در دسته پسماند ‌تر قرار می‌گیرند. پسماندهای ‌تر ریشه حیوانی یا گیاهی دارند و اگر درست دفع شوند می‌توانند به طبیعت برگردند.  

کپک و لیبل‌های کاغذی را جدا کنید

برچسب‌های کاغذی کوچک روی پوست میوه‌ها، کپک‌هایی که ممکن است در پروسه خشک شدن روی برخی از مواد غذایی ایجاد شود و هر جزو غیرقابل خوردن در خشکاله‌ها را قبل از تحویل به دامداری‌ها از آن جدا کنید تا خشکاله سالمی برای تغذیه دام‌ها باشد.

جداسازی زباله‌های تر 

زباله‌های تر اگر در معرض جریان هوا قرار نگیرند به سرعت کپک می‌زنند و بوی بدی می‌گیرند. برای جمع‌آوری و دفع زباله‌های تر نیاز به خشک کردن سریع آن داریم. کافی است پوست میوه و باقیمانده غذا و نان و... را در فضای مناسبی قرار دهیم تا کاملاً خشک شوند. نمدار بودن و خشک نشدن کامل این زباله‌ها می‌تواند تولید کپک کند. خشکاله یا زباله‌های تر خشک شده وقتی آب خود را از دست می‌دهند حجم بسیار کمتری پیدا می‌کنند. می‌توانید آنها را در ظرف یا کیسه مناسبی نگهداری کنید.  

خوراک دام 

نان خشک، پوست میوه و باقیمانده سبزیجات خشک شده خوراک خوبی برای دام‌ها هستند. اکنون در تهران تعدادی از مراکز هستند که این خشکاله‌ها را از شما تحویل می‌گیرند و به دامداری‌ها تحویل می‌دهند. قبل از اینکه بخواهید پسماند خشک شده را به این مراکز تحویل دهید شرایط خشک کردن و مواد مجاز این خشکاله‌ها را بشناسید. برای مثال ممکن است دامداری پوسته تخم‌مرغ را در غذای دام‌های خود نگنجانده باشد.  

کمپوست بسازیم

خشکاله‌ها خوراک خوبی برای کرم‌های کمپوست هستند. امروز می‌توانید جعبه‌های کوچک کمپوست را از بازار تهیه کنید و آن را در گوشه‌ای از آپارتمان یا فضای بالکن و پشت‌بام نگهداری کنید. خشکاله‌ها را به مرور به آن اضافه کنید و تولید کود مناسب برای گلدان‌هایتان را به کرم‌های کمپوست بسپارید. بعد از زیاد شدن حجم کمپوست می‌توانید در بازه‌های زمانی مشخص مقداری از این کودها را برداشت کنید.  

تجزیه خشکاله‌ها در خاک 

پوست گردو و دانه‌های روغنی به کمپوست تبدیل نمی‌شود. دام‌ها هم توان جویدن آن را ندارند. اما این مواد در خاک به خوبی تجزیه می‌شوند. فقط باید به آن زمان داد. برای تجزیه شدن این خشکاله‌ها می‌توانید از این روش استفاده کنید؛ یک‌لایه خاک روی آن یک‌لایه خشکاله و روی خشکاله‌ها برگ‌های خشک شده بریزید. این‌لایه‌ها را می‌توانید تا جایی که فضا به شما امکان می‌دهد تکرار کنید. ۲ تا ۳ ماه برای تجزیه کامل این‌لایه‌ها فرصت دهید تا خاک مناسبی برای باغچه به دست بیاورید.  

زباله‌ها را خشک کنید

ممکن است به دلایل مختلف امکان فرستادن خشکاله‌ها به مراکز خاص یا استفاده از آن به‌عنوان کمپوست را نداشته باشید. با این حال باز هم توصیه می‌کنیم زباله‌های تر را قبل از گذاشتن در سطل زباله خشک کنید. با این کار از تولید شیرابه و ایجاد بوی بد در زباله‌ها جلوگیری می‌شود.  

تفکیک جزء به جزء

اگر خشکاله‌ها را با هدف خاصی جمع‌آوری می‌کنید آنها را به‌صورت جزء به جزء تفکیک کنید. زیرا ممکن است بعد در جدا کردن این مواد خشک شده از هم دچار مشکل شوید. مثلاً پوسته تخم‌مرغ، پوست دانه‌های روغنی و شاخ و برگ گیاهان هرس شده را جداگانه نگه دارید. چون ممکن است این شاخ و برگ هرس شده سمی باشد و خوردن آن توسط دام‌ها، آنها را بیمار کند.  

کد خبر 585599 برچسب‌ها پسماند زباله همشهری محله تفکیک زباله شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند زباله همشهری محله تفکیک زباله شهرداری زباله های تر پوست میوه زباله ها خشک شده دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۷۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد

به گزارش خبرنگار مهر، آرش رضوی ظهر شنبه در گفت وگو باخبرنگاران با بیان این که چالوس یک شهر خطی و دارای محدودیت‌هایی است، افزود: محدودیت‌های کوه، جنگل و دریا سبب شده تا چالوس به شهر خطی تبدیل شود.

وی با عنوان این که ایجاد جاده‌های موازی از جمله راهکارهای برای برون رفت از ترافیک است، افزود: ایجاد رینگ دوم شهری از طرح‌هایی است که سبب رفع گره ترافیکی می‌شود.

وی ایجاد پیاده روی و دوچرخه سواری در کنارگذر رودخانه و ساحل را از برنامه‌های پیش روی ذکر کرد و گفت: ایجاد پل دوستی و طبیعت بین نوشهر و چالوس از جمله طرح‌های پیشنهادی در منطقه به شمار می‌رود.

رضوی ایجاد جاده‌های موازی و رینگ شهری را از جمله طرح‌ها برای رفع معضل ترافیکی خواند و گفت: اتصال پل آبنما به رادیو دریا و اتصال بلوار امام رضا به چالوس محله از دیگر طرح‌ها برای کاهش بار ترافیکی است.

رئیس شورای شهر چالوس روشنایی معابر وخیابان ها را از دیگر طرح‌های مدیریت شهری برشمرد وگفت: حدود ۵۰ میلیارد تومان برای خرید و نصب روشنایی‌ها صرف شده است.

وی با بیان این که ۳۷ کیلومتر کانال در دست ساخت است، افزود: مکانیزه کردن کانال رادیو دریای چالوس نیز در دست اقدام است.

رضوی میزان هزینه کردن برای اجرای طرح آسفالت در محلات را ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: همچنین در سال جاری خرید زمین و آماده سازی و تجهیز پارک‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس شورای شهر چالوس کشتارگاه را یکی از دغدغه‌های محلات چالوس ذکر کرد و گفت: در این دوره با احداث کشتارگاه جدید این معضل بزرگ از محله عسل سر برداشته می‌شود.

رضوی زباله را از دیگر دغدغه‌های مدیریت شهری چالوس ذکر کرد و گفت: ظرفیت نیروگاه زباله سوز نوشهر بیش از ۲۰۰ تن است و برای امحای زباله چالوس در این نیروگاه هزینه پرداخت می‌شود.

وی با بیان این که بودجه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی شهرداری چالوس مورد تأیید هیأت تطبیق قرار گرفت، افزود: این بودجه در حوزه‌های مختلف عمرانی، جاری و غیره تدوین شده است.

وی گفت: ۲۸۰ میلیارد تومان از بودجه جاری و مابقی عمرانی است.

کد خبر 6089812

دیگر خبرها

  • پاکسازی حاشیه پلیس راه رزن از زباله
  • تصاویر| سراوان از دفن زباله بهسازی شد؛ استان گیلان
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • دستگیری قاتل زباله گرد در سلسله
  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • دستگیری قاتل در پوشش زباله گرد در لرستان
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله