Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@12:49:51 GMT

کاوش مریخ‌نورد استقامت را زنده دنبال کنید

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۷۷۸۳۱

کاوش مریخ‌نورد استقامت را زنده دنبال کنید

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از دیلی‌میل، «استقامت» پس از گذراندن ۷ دقیقه وحشت در روز پنجشنبه با سرعت۱۹۳۱۲ کیلومتر از اتمسفر مریخ گذشت و بر روی سیاره سرخ فرود آمد.

این عملیات، عملیات سختی بود از آن‌جا که منطقه‌ی فرود در دهانه جزرو با سنگ‌های ناهموار و موانع پر شده بود و هزاران کد نیاز بود تا این مریخ‌نورد بتواند بدون دخالت انسان این ماموریت پیچیده را به اتمام برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناسا این نقشه‌ی مجازی زنده را منتشر کرده تا مردم بتوانند مکان مریخ‌نورد را هنگامی که با سرعت ۱۵۲ متر بر ساعت حرکت می‌کند دنبال کنند.

مکان فرود «استقامت» با یک دایره‌ آبی رنگ مشخص شده و مریخ‌نورد نیز با یک نشانگر آبی کمرنگ قابل مشاهده است و همانطور که مریخ‌نورد در سطح سیاره حرکت می‌کند می‌توان آن را دنبال کرد.

این نقشه از دو لایه تشکیل شده است: یک نقشه‌ی سیاه‌ و سفید از از دهانه‌ی جزرو که با استقاده از تصاویر گرفته شده توسط دوربین «های‌رایز» (HiRISE) که بر روی مدارگرد شناسایی مریخ نصب است تهیه شده و یک نقشه‌ی رنگی که از تصاویر دوربین فضاپیمای مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا تهیه شده است.

هدف مریخ‌نورد «استقامت» یافتن نشانه‌هایی از حیات و جمع آوری نمونه‌هایی از خاک و سنگ است. این مریخ‌نورد برای چندسال آینده در سطح مریخ می‌گردد و به ثبت تصاویر، جمع‌آوری داده و نمونه‌های سنگ می‌پردازد.

اواخر این دهه سطح‌نورد دیگری متعلق به آژانس هوایی اروپا به مریخ خواهد رفت تا نمونه‌های جمع‌آوری شده را به زمین بازگرداند.

این آژانس نوشت: یک مدل رقومی ارتفاع (Digital Elevation Model) با وضوح بالا از تصاویر گرفته شده تهیه شد تا اطلاعات مورد نیاز پیش‌برندگان مریخ‌نورد را فراهم کند زیرا آن‌ها باید شیب هر تپه را بدانند تا بتوانند هنگام عبور از این زمین‌های سنگی از آن استفاده کنند.

مهندسان این تجربه را با استفاده از نرم‌افزاری که گروه عملیات استفاده می‌کنند فراهم کردند. این گروه تصمیم می‌گیرند "استقامت" چه مکان‌هایی را کاوش کند و چگونه به آن‌ مکان‌ها برسد.

هر نقطه نشان ‌دهنده‌ی پایان یک کاوش است زمانی که مریخ نورد متوقف شده است. این نقاط با تاریخ آن روز علامت‌گذاری می‌شوند. این بدان معناست که نه تنها می‌توان مکان فعلی مریخ‌نورد را مشاهده کرد بلکه می‌توان مسیری که طی کرده را دید.

احتمال آن که این مریخ‌نورد دو میلیارد دلاری با سرعت۰.۱ کیلومتر بر ساعت زیاد دور شود کم است اما «سرعت» و «فاصله» از اهداف آن نیستند، بلکه «استقامت» به عنوان یک آزمایشگاه اخترزیست‌شناسی در مریخ مستقر شده است.

دهانه‌ی جزرو که مریخ‌نورد استقامت در آن فرود آمد ۴۵ کیلومتر است و حاوی رسوبات یک رودخانه‌ی خشک شده‌ی قدیمی است. اطلاعات اولیه نشان می‌دهد که مریخ‌نورد بر روی منطقه‌ی مسطحی فرود آمده است و زیاد از تپه‌های شنی که باید برای رسیدن به رسوبات مورد نظر طی کند دور نیست.

تصاویر نشان می‌دهد که «استقامت» در مکانی کوچک و امن فرود آمده و دور تا دورش را سرزمین سرخ فرا گرفته است. فرود آمدن در چنین مکانی کار دشواری است.

دانشمندان می‌دانند که ۳.۵ میلیارد سال پیش دهانه‌ی جزرو مکان دریاچه‌ای بزرگ با دلتا بوده است. آن‌ها معتقدند گرچه آب دریاچه مدت‌هاست خشک شده اما شاید جایی در دهانه یا در دیواره ۶۰۹ متری آن نشانه‌هایی از حیات گذشته وجود داشته باشد. در هر توقف «استقامت» تعدادی آزمایش علمی انجام خواهد داد و داده‌های آن را برای دانشمندان در زمین می‌فرستد.

به لطف این نقشه، طرفداران «استقامت» می‌توانند از خانه، محل آن در مریخ را در هر زمانی را مشاهده کنند.

در ماه مه مریخ‌نورد آژانس فضایی چین به نام تیان ون-۱ بر روی مریخ فرود خواهد آمد و اگر موفق شود چینی‌ها دومین کشوری خواهند بود که روی مریخ، سطح‌نورد دارند و در سال ۲۰۲۳ مریخ نورد آژانس‌ هوایی اروپا که توسط انگلیسی‌ها ساخته شده به آن‌ها خواهد پیوست.

کد خبر 586127 برچسب‌ها مریخ

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مریخ مریخ نورد دهانه ی بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۷۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، ارسال پیامک برای فضانوردانی که قرار است در ماه فرود آیند، به زودی امکان‌پذیر می‌شود و به سهولت قابل دسترس است.

شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات «ال‌تی‌ای/فورجی» (LTE/۴ G) برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود. قرار است سخت افزار نسخه ساده شده این شبکه در اواخر سال جاری به عنوان بخشی از ماموریت یک شرکت فناوری که پیش بینی می‌شود کاوشگر آن در قطب جنوبی ماه فرود بیاید، راه اندازی شود.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه نوا-سی را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده میکرو-نوا ساخت همین شرکت مرتبط می‌کند و به این ترتیب قابلیت‌های شبکه اینترنتی در مسافت‌های کوتاه و طولانی مورد آزمایش قراز می‌گیرد.

تیری کلاین، رئیس بخش تحقیقات آزمایشگاه‌های نوکیا، در بیانیه‌ای گفت: "ارتباطات، مانند سایر نیاز‌های ضروری از جمله سرپناه و غذا مؤلفه‌ای حیاتی در هر مأموریتی است؛ با توسعه این شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیارد‌ها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند. "

ناسا در سال ۲۰۲۰ قرارداد‌هایی را با ۱۴ شرکت برای توسعه فناوری‌های مرتبط با شبکه‌های ارتباطی منعقد کرد تا برنامه آرتمیس و فرود فضانوردان بر روی قمر زمین با کمترین چالش ممکن برگزار شود. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سیستم ارتباطات نوکیا پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم‌های فرکانس فوق‌العاده سنتی که برای ارتباطات فضایی استفاده می‌شود، فراهم می‌کند.

اما همه از این ایده و برقراری ارتباط در ماه هیجان زده نیستند. اخترشناسان رادیویی نگرانند که چنین شبکه‌ای تداخل فرکانس رادیویی ایجاد و رصد‌های رادیویی را مختل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • شاهین رئال قصد فرود ندارد!
  • عکس | غریق نجاتی که به سمت شما پرواز می کند
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • ساخت پد فرود بالگرد اورژانس پیش بیمارستانی نیشابور آغاز شد
  • غریق‌نجاتی که به سمت شما پرواز می‌کند
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • تمساح سرگردان در فرودگاه/ عکس
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد