Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-30@10:53:31 GMT

ریشه تورم در ایران

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۷۸۸۸۳

کارشناسان اقتصادی معتقدند ریشه تورم در ایران ناشی از کاهش بهره وری تولید، خلق پول دولتی و حمایت از بخش خصوصی ناکارآمد است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، معاون اقتصادی مرکز آمار ایران در ارتباط اینترنتی با تیتر امشب گفت: عمده افزایش قیمت‌ها در دی ماه مربوط به میوه و تره بار، دخانیات، حمل و نقل و مسافرت‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



"ایوب فرامرزی" افزود: عمده تورم ماهانه ایجاد شده در گروه خوراکی‌ها بوده است. در ماه گذشته شاهد ۵.۲ درصد تورم در بخش خوراکی‌ها بودیم.

او تورم نقطه به نقطه را مربوط به خوراکی‌های وابسته به واردات اعلام کرد و افزود:تورم نقطه‌ای در بهمن ۹۹، ۴۸/۲ درصد و بیشترین تورم نقطه‌ای مربوط به موز با ۲۰۰ درصد (دو برابر) افزایش قیمت و کمترین آن مربوط به تخم مرغ و تجهیزات رایانه‌ای به ۱۳۰ و ۱۰۰ درصد افزایشیافته است. تورم نقطه‌ای گروه عمده خوراکی‌ها به ۶۶/۸ درصد رسیده است.

معاون اقتصادی مرکز آمار ایران همچنین بیشترین نرخ تورم سالانه (۱۲ ماهه) را باز هم مربوط به گروه‌های خوراکی و مصرفی مردم اعلام کرد.

"تیمور رحمانی" کارشناس اقتصادی نرخ تورم را مرتبط با ارزش کالا سبد خانواده‌ها اعلام کرد و گفت: نوع کالا و وزن آن‌ها نزذیک به ۳۶ درصد تورم را به خود اختصاص می‌دهد. رحمانی با قرائت سروده استاد سخن حضرت سعدی "چو دخلت نیست خرج آهسته‌تر کن"، افزود: پیش از این تنها دولت و بانک مرکزی با خلق پول سعی می‌کرد کسری بودجه را تامین کند و باعث ایجاد تورم می‌شد.
او افزود: امروزه بخش خصوصی نیز همین کار را می‌کند. حمایت بی مورد از برخی از شرکت‌ها و صنایع ناکارآمد و زیان ده در بخش خصوصی نیز خلق نقدینگی در بخش خصوصی است.
رحمانی درباره خلق پول توسط بخش خصوصی را حمایت‌ها از بخش ناکارآمد در اقتصاد بخش خصوصی دانست.
رحمانی کارشناس اقتصادی افزود: متوسط تورم از سال ۶۸ تاکنون ۲۲ درصد بوده است. اقتصاد کشور ما یادگرفته مشکل خود را با خلق پول حل کند.

"صمد عزیزنژاد" کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بحث گرانی از تورم جداست، گفت: در تورم میانگین ارقامی استفاده می‌شود که در سبد غذایی اهمینت و ارزش دارد.
او گفت: می‌توان محاسبه تورم را برای دهک‌های مختلف بصورت مجزا محاسبه کرد.
عزیزنژاد با بیان اینکه در کشور ما شناسایی درآمد سخت است، مرکز آمار ایران نرخ تورم را بر اساس سبد غذایی مشترک برای تمام کشور محاسبه می‌کند.
عزیزنژاد ریشه تورم را ناشی از دو مقوله تحریم و بهره وری تولید اعلام کرد و افزود: بیم ۳۰ تا ۳۵ درصد ریشه تورم مربط به شوک تحریم‌ها است. بین ۶۰ تا ۶۵ درصد مربوط به بهره وری پایین تولید است. او با بیان اینکه زمانی که تورم با خلق پول (چه خصوصی و چه دولتی)افزایش می یابد کل مردم هزینه اضافه پرداخت می کنند اما بخش خاصی استفاده می کنند. عزیزنژاد کارشناس اقتصادی افزود: دلیل اصلی تورم های ساختاری فارغ از شوک های مقطعی ناشی از تحریم؛ حکمرانی نامناسب است یعنی کسی را بابت خلق پول مواخذه نمی کنند. او با بیان اینکه "تورم یعنی پول از جیب مردم برداشتن است"، گفت: "خلق پول" حل مشکل مقطعی است که باعث کوچک شدنِ سفره مردم می شود. برچسب ها: تورم ، خلق پول ، صادرات ، جیب مردم

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: تورم خلق پول صادرات جیب مردم کارشناس اقتصادی ریشه تورم خوراکی ها بخش خصوصی تورم نقطه خلق پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۸۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مرکز آمار در گزارشی اطلاع داد: در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­‌های صنعتی کشور نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به منفی ۴.۱ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (منفی ۲.۰ درصد)، ۲.۱ واحد درصد کاهش یافته‌است. در میان قلم­‌های مرغداری­‌های صنعتی، بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به قلم" مرغ حذفی " (۱.۶ درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به قلم " جوجه‌ی یک روزه " (۱۱.۱- درصد) می‌باشد.

کاهش تورم نقطه به نقطه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­های صنعتی کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۱.۸ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۵۸.۴ درصد) ۶.۶ واحد درصد کاهش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری­های صنعتی به ازای تولید قلم­های خود در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۵۱.۸ درصد افزایش دارد. در بین قلم­های مرغداری­‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم " کود" (۲۴.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم " جوجه‌ی یک روزه " (۱۲۹.۲ درصد) می­‌باشد.

کاهش تورم سالانه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری­های صنعتی در داخل کشور در دوازده ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۵۷.۸ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۵۹.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش نشان می­دهد. در ماه مورد بررسی، در میان قلم­های مرغداری­های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم " تخم مرغ خوراکی" (۲۵.۴ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم " جوجه‌ی یک روزه " (۱۰۰.۷ درصد) می­‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه رکوردزنی‌های دولت رئیسی؛ بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر ایران ثبت شد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • اصناف در مهار تورم نقش مهمی دارند
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند