Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: واکنش ظریف به توسعه کارخانه ساخت بمب اتم اسرائیل، مذاکره روسیه با کشور‌های خاورمیانه برای فروش پدافند هوایی، افشای طرح تروریست‌ها در سوریه برای حمله شیمیایی به ادلب، اطلاعات جدید مدیر فرودگاه بغداد درباره ترور المهندس و سردار سلیمانی و سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلاری عربستان در بخش نظامی، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش ظریف به توسعه کارخانه ساخت بمب اتم اسرائیل

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توییتر نوشت: اسرائیل در حال توسعه دیمونا، تنها کارخانه بمب هسته‌ای منطقه است.

ظریف در ادامه این پیام توییتری اکانت‌های توییتری رئیس جمهور آمریکا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه را مورد اشاره قرار داده و نام «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان را نیز در این پیام توییتری خود آورده است.

وی پس از اشاره به نام مقام‌های ذکر شده از آنها پرسید که آیا از این اقدام رژیم صهیونیستی به شدت نگران هستند؟

مذاکره روسیه با کشورهای خاورمیانه برای فروش پدافند هوایی

«الکساندر میخییف» رئیس شرکت تسلیحاتی دولتی روس آبارون اکسپورت، در آستانه گشایش نمایشگاه بین المللی تسلیحاتی آیدکس IDEX در ابوظبی که روسیه در آن شرکت می کند، اظهار داشت: تسلیحات پدافند هوایی روسیه ازجمله بخاطر بکارگیری موفق در صحنه های نبرد در کشورهای خاورمیانه و منطقه شمال آفریقا شناخته شده است.

بر اساس این گزارش، روسیه برای نخستین بار سیستم های پدافند هوایی آنتی ۴۰۰۰ را برای فروش به خارج عرضه کرده و این سیستم دارای دو نوع موشک با برد ۱۵۰ و ۳۸۰ کیلومتر است و می تواند تا ارتفاع ۳۳ کیلومتر اهداف پرنده شامل هواپیما و موشک های قاره پیما و بالستیک را هدف قرار دهد.

میخیف در ادامه افزود: ما در زمان حاضر با تعدادی از کشورهای خاورمیانه به صورت جداگانه یا در چارچوب یک سیستم واحد پدافند هوایی چند کشور برای فروش تسلیحات پدافند هوایی گفتگو می کنیم.

وی معتقد است که امتیاز منحصر بفرد تسلیحات پدافند هوایی روسیه در این است که بدون از دست دادن قابلیت ها و توانمندیهای رزمی می توانند در سیستم های پدافند هوایی کشورها بکار گرفته شوند.

میخیف در پایان گفت که روسیه امیدوار است توجه کشورهای منطقه را به سیستم های پدافند هوایی روسیه در مبارزه با پهپادها جلب کند.

افشای طرح تروریست‌ها در سوریه برای حمله شیمیایی به ادلب

وزارت دفاع روسیه از درباره آماده شدن تروریست‌های مسلح برای حمله شیمیایی در شمال ادلب و متهم کردن دولت سوریه به دست داشتن در این حمله هشدار داد.

مرکز آشتی «حُمیمیم» واقع در پایگاه هوایی به همین نام در استان لاذقیه (سوریه) که وابسته به وزارت دفاع روسیه است، در گزارشی که شنبه شب منتشر کرد، گفت:‌ «اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که افراد مسلح خود را برای عملیات تحریک‌آمیز با استفاده از مواد شیمیایی سمی در شمال شرق استان ادلب آماده می‌کنند».

در این گزارش آمده است که افراد مسلح صندوق‌هایی را که احتمال داده می‌شود حاوی گاز کلر باشد، به منطقه منتقل کرده‌اند و قصد دارند حمله شیمیایی در ادلب را شبیه‌سازی کنند تا از این طریق دمشق را متهم کنند.

وزارت دفاع روسیه و دولت سوریه بارها درباره سناریوی تروریست‌ها و حامیان غربی آن‌ها برای شبیه‌سازی حمله شیمیایی و متهم کردن این دولت به انجام آن و تحریک غرب برای حمله به سوریه هشدار داده‌اند.

از ابتدای بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ تا به امروز، حامیان مخالفان دولت سوریه بارها دمشق را به استفاده از سلاح شیمیایی علیه مخالفان خود متهم کردند. این اتهام‌ها عمدتاً هنگامی مطرح می‌شد که ارتش سوریه عملیاتی علیه گروه‌های مسلح و تروریستی در مناطق مختلف آغاز می‌کرد یا پیشروی‌های مهمی را در پیش داشت.

به عنوان مثال، بعد از حمله شیمیایی ادعایی در «خان شیخون»، ارتش آمریکا بامداد جمعه (۱۸ فروردین ۹۶) به کمک ناوهای مستقر خود در دریای مدیترانه، پایگاه هوایی «الشعیرات»‌ واقع در استان حمص را با ده‌ها موشک هدف قرار داد که بر اثر آن ۶ سرباز سوری کشته و تعداد دیگر زخمی شدند.

آمریکا فروردین سال بعد (۹۷) با طرح ادعای مشابه به همراه فرانسه و انگلیس در دومای غوطه شرقی، به برخی از مراکز نظامی و تحقیقاتی سوریه حمله موشکی کردند. این اتهام‌ها در حالی بود که دمشق بعد با نظارت مسکو و واشنگتن توانمندی‌ شیمیایی خود را در سال ۲۰۱۳ داوطلبانه معدوم کرده بود.

اطلاعات جدید مدیر فرودگاه بغداد درباره  ترور المهندس و سردار سلیمانی

مدیر فرودگاه بغداد جزئیاتی از پهپادهای آمریکایی که نایب رئیس سازمان حشد شعبی و سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در سال گذشته میلادی را ترور کردند، منتشر کرد.

به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، علی محمد تقی، مدیر فرودگاه بغداد اظهار کرد: حریم هوایی باز و بدون محدویت و مختص پهپادهای آمریکایی برای اطلاع از مواضع نظامی موجود در عراق وجود دارد و در این حریم هوایی تنها اجازه ورود به پهپادهای اطلاعاتی داده می‌شود.

او اضافه کرد: بعد از تظاهرات و وقایعی که سفارت آمریکا در عراق شاهد آن بود نقض‌های حریم هوایی توسط آمریکایی‌ها شروع شد و یک روز قبل از روز ترور سه پهپاد وارد حریم هوایی عراق شدند.

به گفته تقی، قرار بود تنها دو پهپاد وارد شوند اما هیچ پاسخی به درخواست برج مراقبت داده نشد و حریم هوایی عراق نقض شد.

ارتش آمریکا عملیات ترور ابومهدی المهندس و سردار سلیمانی را با حمله‌ای موشکی در نزدیکی فرودگاه بغداد در سوم ژانویه 2020 انجام داد.

سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری عربستان در بخش نظامی

رئیس مدیریت صنعت نظامی عربستان روز شنبه اعلام کرد، این کشور قصد دارد تا در یک دهه آتی و به عنوان بخشی از برنامه‌هایش برای تقویت هزینه‌های نظامی بیش از ۲۰ میلیارد دلار در صنعت نظامی داخلی این کشور سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این کشور به دنبال توسعه و ساخت تسلیحات بیشتر و سیستم‌های نظامی داخلی است و می‌خواهد تا ۲۰۳۰، ۵۰ درصد از بودجه نظامی را به صورت محلی هزینه کند.

أحمد بن عبدالعزیز العوهلی، مدیر اداره کل صنایع نظامی عربستان در یک نشست خبری در ابوظبی گفت: دولت عربستان طرحی را در نظر گرفته است که بر اساس آن، ما بیش از ۱۰ میلیارد دلار در صنعت نظامی عربستان در یک دهه آتی سرمایه گذاری خواهیم کرد و مقادیر مساوی را نیز در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری می‌کنیم.

وی همچنین گفت، دولت ریاض قصد دارد هزینه‌های تحقیق و توسعه نظامی را از ۰.۲ درصد به حدود چهار درصد هزینه‌های تسلیحاتی تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گادوین منشا سی سخت زلزله تروئیکای اروپایی شاهزاده لطیفه تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین عربستان اسرائیل گادوین منشا سی سخت زلزله تروئیکای اروپایی شاهزاده لطیفه المهندس و سردار سلیمانی مدیر فرودگاه بغداد کشورهای خاورمیانه برای حمله شیمیایی فرودگاه بغداد پدافند هوایی سرمایه گذاری تروریست ها حریم هوایی برای فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر

جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ وبسایت وال استریت ژورنال به تازگی در مقاله ای جنجالی مدعی شد ارتش امریکا در حال انتقال کلیه هواگردها و تجهیزات نظامی خود از پایگاه هوایی الظفره به خاک قطر است.

به گزارش این منبع، پنتاگون جنگنده‌ها، پهپادهای رزمی و سایر هواپیماهای نظامی در امارات را به قطر منتقل می‌کند.

امارات متحده عربی در ماه فوریه به آمریکا اطلاع داد که دیگر به جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی الظفره در شهر ابوظبی اجازه حمله به یمن و عراق را نخواهد داد، مگر اینکه پیش از اجرای حملات مقامات اماراتی از جزئیات آن خبردار شوند.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که این امر باعث شده تا هواپیماها را جهت اجرای عملیات به پایگاه هوایی العدید در قطر بفرستند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، امارات به شدت نگران است به طور علنی مشخص شود که این کشور به عملیات نظامی آمریکا در منطقه کمک می‌کند و درنتیجه ممکن است امارات توسط نیروهای نیابتی ایران در منطقه مورد هدف قرار گیرد، امارات متحده عربی وضع محدودیت‌ها برای عملیات‌های هوایی آمریکا از خاک خودش را "محدودیت‌های محافظت از خود" خوانده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند علاوه بر انتقال دارایی‌های عملیاتی به قطر، آمریکا در حال بررسی اجرای حملات هوایی از جیبوتی آفریقا علیه یمن است.

اما دلیل اصلی تغییر موضع ناگهانی ابوظبی چیست؟

شیخ نشینان امارات از سالهای گذشته و تجربه تلخ جنگ یمن همواره از احتمال آغاز حملات دوربرد به خاک اصلی و تاسیسات حیاتی خود وحشت داشتند؛ رهبران ۶ شیخ نشین دیگر همواره محمد بن زاید حاکم ابوظبی را نصیحت می کردند که از جاه طلبی منطقه ای و خطرات بزرگی که این موضوع برای کشور متحد امارات خواهد داشت اجتناب کند؛ حمله موشکی و پهپادی بزرگی که در ابتدای سال ۲۰۲۲ از خاک یمن علیه شهر ابوظبی انجام شد زنگ خطر را برای این کشور به صدا درآورد.

در ماه ژانویه ۲۰۲۲ انصارالله یمن در پاسخ به دخالت های بیجای ارتش امارات و مزدوران تحت امرش در حمله به مناطق تحت کنترل دولت صنعا در استان شبوه و مارب، چند موج حمله پهپادی و موشکی بزرگ علیه ابوظبی انجام داد.

آتش سوزی در پالایشگاه ابوظبی پس از حمله انصارالله


پالایشگاه اصلی شهر، ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی و پایگاه هوایی الظفره که به شکل مشترک توسط امریکا و امارات استفاده می شود اهداف اصلی این عملیات بودند.


مقابله پدافند هوایی امارات با موشک های یمنی


در آن هنگام انصارالله یمن تهدید کرده بود در صورت ادامه دخالت و تجاوزات ابوظبی در خاک یمن، شهر دبی را نیز هدف قرار خواهد داد، این موضوع منجر به سرعت گیری روند آتش بس در یمن و پایان عملیات نظامی امارات تا دو سال آینده شد.


اما اجرای عملیات بزرگ "وعده صادق" توسط ایران علیه اسرائیل و ابعاد گسترده روانی و تبلیغاتی این حمله اثرات فوری بر روند همکاری نظامی میان امارات و ایالات متحده امریکا گذاشته است؛ شلیک انبوه موشک و پهپاد از خاک ایران علیه سرزمین های اشغالی و ناتوانی سیستم پدافند هوایی مشترک امریکا و اسرائیل در دفع این حمله مطمئنا سران ابوظبی را به فکر فرو برده است که اگر روزی امریکا از خاک این کشور علیه منافع ایران اقدام کند و تهران قصد تلافی داشته باشد آنها با چه عواقبی روبرو خواهند شد؟

اصابت پیاپی موشک های ایرانی به پایگاه رامون در صحرای نقب


جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد؛ همچنین امارات بر خلاف اسرائیل که فاصله بیش از هزار کیلومتری با ایران دارد در مسافت های کمتر از ۲۰۰ کیلومتر نیز در دسترس خواهد بود و حجم آتشی که ممکن است در عملیات تلافی جویانه ایران بر سر تاسیسات نظامی و اقتصادی آنها ببارد بسیار بیشتر از ظرفیت پدافند هوایی این کشور است و آنها با سطحی از خسارات روبرو خواهند شد که جبران آن در کوتاه مدت ناممکن و در میان مدت نیز بسیار دشوار خواهد بود.

موشک بالستیک عماد

اما مسئله اخراج قوای امریکایی از خاک امارات می تواند سناریو دومینو واری نیز به دنبال داشته باشد؛ امارات به نسبت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر قطر، بحرین یا کویت مساحت بیشتر و توان نظامی و پدافندی بیشتری دارد، اگر شیخ نشینان اماراتی به این نتیجه رسیده اند که توان دفع حملات تلافی جویانه ایران در صورت استفاده امریکا از خاکشان برای حمله را ندارند این موضوع با نرخ بیشتری برای کشورهای نامبرده نیز صدق می کند.

دیگر خبرها

  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • پیام ویژه رهبری به خانواده سردار ترور شده توسط اسرائیل
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین