Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@15:22:18 GMT

نقش ژنتیک در واکنش ایمنی بدن به کووید ۱۹

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۰۹۴۸

نقش ژنتیک در واکنش ایمنی بدن به کووید ۱۹

مطالعات محاسباتی نشان می دهد مجموعه ای از ژن ها که واکنش ایمنی را تنظیم می کنند به تعیین قدرت و دوام آنتی بادی های خنثی کننده کروناویروس کمک می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که واکنش ایمنی فرد به کروناویروس ممکن است توسط مجموعه ای از ژن های متغیر موسوم به MHC که پروتئین های سطح سلول را برای سیستم ایمنی تطبیقی کد می کنند، محدود شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یافته می تواند توضیح دهد که چرا ایمنی کووید۱۹ در هر فرد متفاوت است.

آنتی بادی های خنثی کننده ظرف دو هفته پس از عفونت کووید۱۹ ایجاد می شوند، اما دوام و شدت آنها می تواند براساس هر فرد متفاوت باشد که همین موضوع نگرانی های را در مورد احتمال ایمنی طولانی مدت و اثربخشی واکسن های کووید۱۹ را به وجود می آورد.

محققان در این مطالعه به بررسی نحوه تعامل MHC با دو نوع لنفوسیت یا سلول ایمنی موسوم به T و B پرداختند.

«ماریزیو زانتی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «سیستم ایمنی بدن با تولید آنتی بادی هایی با هدف رهگیری و خنثی سازی پاتوژن، به عوامل بیماری زای مهاجم پاسخ می دهد. تولید آنتی بادی علیه پروتئین ها نیاز به همکاری مفید بین لنفوسیت T و لنفوسیت B دارد که هر دو باید توالی های آنتی ژنی مجاور را که توسط MHC روی سلول های B آغاز شده است تشخیص دهند. MHC به عنوان رابط بین لنفوسیت های T و B در این فرایند عمل می کند.»

بر اساس این استدلال، محققان با محاسبه تمام قطعات احتمالی پروتئین سنبله RBM، که محرکی هم برای واکنش ایمنی انسان و هم فعالیت واکسن در ارتباط با بیش از ۵۰۰۰ مولکول مختلف MHC در جمعیت جهانی انسان ها است، به بررسی آنها پرداختند.

محققان دریافتند که میانگین تمایل MHC به نمایش پپتیدهای مشتق شده از RBD کم است. از آنجا که پیوند MHC یک اندازه گیری غیرمستقیم از احتمال فعال شدن سلول T و تحریک لنفوسیت B در تولید آنتی بادی علیه RBM است، محققان به این نتیجه رسیدند که تولید آنتی بادی های خاص RBM می تواند به دلیل عدم هماهنگی این بخش ویروس به MHC متوقف شود.

به گفته محققان، این روند می تواند منجر به واکنش های ضعیف تر آنتی بادی خنثی کننده شود.
 

انتهای پیام/

منبع:مهر

منبع: دانا

کلیدواژه: تولید آنتی بادی آنتی بادی واکنش ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده نهم، بهترین رتبه تیم‌های میکس تفنگ بادی

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، در جریان مسابقات تیراندازی جام جهانی در باکوی آذربایجان نمایندگان ایران در میکس تیمی تفنگ در رده‌های نهم و سی و پنجم قرار گرفتند و به فینال راه نیافتند.

 تیم دو ایران متشکل از شرمینه چهل‌امیرانی و امیرمحمد نکونام با رکورد ۶۲۹ در رده نهم و تیم یک ایران متشکل از فاطمه امینی و پوریا نوروزیان با رکورد ۶۲۲ در رده سی و پنجم ایستادند.

مسابقات تیراندازی جام جهانی از ۱۳ تا ۲۱ اردیبهشت در سه رشته تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی به میزبانی باکو آذربایجان انجام می‌شود. ایران در این مسابقات تنها در بخش تفنگ و تپانچه نماینده دارد. 

امتیاز مسابقات جام جهانی در رنکینگ المپیکی تیراندازان تاثیرگذار است.

پیش از این در تپانچه بادی زنان هانیه رستمیان با رکورد ۵۷۲ در رده هجدهم و گلنوش سبقت‌اللهی نیز با رکورد ۵۶۰ در رده پنجاه و هفتم ایستاده بودند.

همچنین در تپانچه بادی مردان سجاد پورحسینی سی و سوم شد. در میکس تپانچه نیز تیم ایران با ترکیب گلنوش سبقت‌اللهی و سجاد پورحسینی با رکورد ۵۶۶ در رده بیست و چهارم ایستاد و از صعود به فینال بازماند. 

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تیرانداز چینی رکورد تفنگ ۱۰ متر بانوان جهان را شکست
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • رده نهم، بهترین رتبه تیم‌های میکس تفنگ بادی