Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@03:12:30 GMT

قدرت چانه‌زنی روسیه برای امتیازگیری در اوپک پلاس

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۱۵۲۵

قدرت چانه‌زنی روسیه برای امتیازگیری در اوپک پلاس

روسیه در نخستین نشست امسال گروه اوپک پلاس موفق شد افزایش سهمیه تولید خود برای ماههای فوریه و مارس را دریافت کند که نشان می‌دهد موقعیت اقتصادی نسبتا قوی این کشور اجازه می‌دهد تا شرایط بهتری را تحت پیمان محدودیت عرضه این گروه برای خود تضمین کند.

 به گزارش ایسنا، به رغم ابهاماتی که در خصوص تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری وجود دارد، موقعیت اقتصادی روسیه در مذاکرات آتی از مواضع مسکو حمایت کرده و احتمالا این کشور همچنان حجم تولید نفت خود را بالاتر می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران مقیم مسکو از تصمیم اخیر اوپک پلاس برای موافقت با افزایش تولید نفت روسیه به میزان ۶۵ هزار بشکه در روز در هر یک از ماه‌های فوریه و مارس استقبال کرده اند. طبق نظرسنجی پلاتس از تولید اوپک پلاس، تولید نفت روسیه در دسامبر ۹.۱۰ میلیون بشکه در روز بود.  

اکثر اعضای گروه اوپک پلاس، تولیدشان را در سطح ژانویه حفظ کردند و عربستان سعودی اعلام کرد تولیدش را یک میلیون بشکه در روز دیگر کاهش می دهد. قزاقستان تولید کننده دیگری بود که همراه روسیه موافقت اوپک پلاس با افزایش اندک تولید خود در فوریه را کسب کرد.

روسیه به دلیل نرخ مبادله ارزی منعطف در برابر دلار آمریکا که ارز مورد استفاده برای قیمت‌گذاری نفت است در موقعیت بهتری در مقایسه با بسیاری از تولیدکنندگان اوپک پلاس برای تحمل شوک‌های نفتی قرار دارد. ارزش روبل در برابر دلار آمریکا معمولا هنگامی که قیمت نفت کاهش پیدا می کند، افت می کند. این امر به تولیدکنندگان روسیه که هزینه هایشان عمدتا به روبل است، اجازه می دهد تاثیر قیمتهای پایین و فعالیتهایشان را به حداقل برسانند.

طبق آمار بانک مرکزی روسیه، در ششم مارس سال ۲۰۲۰ که روسیه موقتا از توافق اوپک پلاس خارج شد، یک دلار ۶۶.۲ روبل ارزش داشت. تا ۱۶ فوریه سال ۲۰۲۱ ارزش هر دلار به ۷۳.۳۱ روبل روسیه افزایش یافت.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه که پس از نشست ژانویه و تخصیص سهمیه های جدید تولید صحبت می کرد، گفت: امیدوار است دورنما در دو ماه آینده از این هم مثبتتر شود و گزینه برای افزایش بیشتر تولید وجود خواهد داشت.

روسیه افزایش دو میلیون بشکه در روز تولید اوپک پلاس در مقایسه با سطح تولید دسامبر سال ۲۰۲۰ تا ژوییه را هدف گرفته است. تحلیلگران در شرکت VTB Capital انتظار دارند اگر روسیه به این هدف دست پیدا کند، سهمیه تولید این کشور ممکن است در فاصله آوریل تا ژوئن به میزان ۸۰ هزار بشکه در روز دیگر افزایش پیدا کند.

ابهامات در خصوص وضعیت تقاضا ممکن است پیش بینی آنچه که در مذاکرات چهارم مارس وزیران اوپک پلاس مطرح می‌شود را دشوار کند. بسیاری از کشورها با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند و تدابیر قرنطینه را در ماه‌های اخیر تشدید کردند. در عین این که خوش‌بینی قابل توجهی نسبت به واکسن های کووید ۱۹ وجود دارد، همچنین ابهامات زیادی در خصوص روند توزیع واکسن و زمان بازگشت به فعالیت اقتصادی عادی مطرح است. حتی تحت پیش بینیهای منفی از دورنمای تقاضا، روسیه احتمالا در موقعیت اقتصادی قوی‌تری قرار خواهد داشت. علاوه بر نرخ مبادله منعطف روبل به دلار، مقررات مالی که در سال ۲۰۱۷ اعلام شد نوسان درآمد را کاهش داده و تاثیر نوسانات قیمت نفت بر اقتصاد و بودجه روسیه را ملایمتر کرده است.

 قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا کنون بالاتر از قیمتهای در نظر گرفته شده در بودجه تولیدکنندگان نفت از جمله روسیه بوده است. بودجه روسیه که اواخر سال گذشته تصویب شد بر مبنای قیمت ۴۵ دلار و ۳۰ سنت هر بشکه نفت اورال در سال ۲۰۲۱ و قیمت ۴۶ دلار و ۶۰ سنت در سال ۲۰۲۲ و قیمت ۴۷ دلار و ۵۰ سنت در سال ۲۰۲۳ بوده است.

 علاوه بر این، روسیه به دنبال کاهش اتکای بودجه دولتی به درآمدهای نفت و گاز است که در چند دهه گذشته در شرایط دشواری‌های اقتصادی، تولیدکنندگان نفت روسیه را در معرض تغییرات چشمگیری در سیستم مالیات قرار داده است. تولیدکنندگان روسی اغلب شکایت کرده اند که این امر برنامه‌ریزی پروژه‌های توسعه بلندمدت که مستلزم ثبات مالیاتی به منظور ارزیابی دقیق هزینه‌ها است را دشوار می‌کند.

ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سال گذشته اعلام کرد که درآمدهای هیدروکربن حدود یک سوم از کل درآمدهای بودجه در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می دهد که کمتر از نصف درآمدها در سال ۲۰۱۱ خواهد بود.

تحت یک سناریو مثبت، این عوامل احتمالا تلاش برای افزایش بیشتر تولید در سال ۲۰۲۱ را تحکیم می کنند. اگر این گروه با سناریوی منفی تری مواجه شود که مستلزم کاهش بیشتر تولید خواهد بود، روسیه احتمالا خواستار کاهش تولید کمتری برای دوره های کوتاه تر خواهد شد.

همچنین تحولات تا حدود زیادی به حجم تولید نفت شیل آمریکا بستگی خواهد داشت. از دست دادن سهم بازار به تولیدکنندگان آمریکایی مدتها از سوی تولیدکنندگان نفت روسیه به عنوان دلیلی برای محتاط بودن در برابر موافقت با کاهش قابل توجه تولید، مطرح شده است.

بر اساس گزارش پلاتس، با وجود تفاوت‌های اقتصادی و احتمال اختلافات بیشتر در سال میلادی جاری، تحلیلگران انتظار دارند روسیه همچنان در گروه اوپک پلاس بماند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به حمایت از این اتحاد نفتی که بخش مهمی از استراتژی خارجی روسیه شده است، ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک تولید نفت روسیه قيمت نفت بشکه در روز نفت روسیه تولید نفت اوپک پلاس سال ۲۰۲۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۱۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

رئیس‌جمهور گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود، امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تأمین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان این‌که «ایران پیشرفته و فن‌آور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان مؤثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

تکمیل می‌شود....

کد خبر 748310

دیگر خبرها

  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • سلاح‌ های جدید کلاشینکف، آسمان را تسخیر می‌کنند (+عکس)
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است