Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@10:39:51 GMT

باغچه نرگس‌کار ابرکوهی به نرگس‌زار تبدیل شد

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۱۷۷۴

باغچه نرگس‌کار ابرکوهی به نرگس‌زار تبدیل شد

ایسنا/یزد یک کشاورز ابرکوهی در روستای صفی‌آباد که ۹ سال قبل کاشت گل‌نرگس را در زمینی دو متری آغاز کرده بود، امروز نرگس‌زاری دو هکتاری دارد که از هر ۱۵۰ مترمربع آن قریب به پنج هزار شاخه گل برداشت می‌کند.

«جلیل دهقان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار می‌کند: از سال ۹۰ برای اولین بار در گوشه‌ای از باغ و در یک زمین دو متری چند شاخه گل نرگس کاشتم و در سال بعد پیاز گل‌ها زیادتر شد و با جابه‌جایی همان گل‌ها مساحت زمین به ۵۰ مترمربع و دو سال بعد به ۱۵۰ مترمربع افزایش یافت تا این که امروز به دو هکتار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که برای کاشت و پرورش زیتون هیچ‌گونه آموزشی ندیده و تمام مراحل را به صورت تجربی فرا گرفته است، می‌گوید: تاکنون هیچ‌گونه تسهیلاتی برای کاشت این محصول دریافت نکرده‌ام و تمام هزینه‌ها را خودم پرداخت کرده‌ام تا جایی که در برخی مقاطع متضرر و هزینه‌های سنگینی متحمل شده‌ام اما هرگز دست از کار نکشیدم و در عوض تلاش خودم را مضاعف کردم.

دهقان خاطرنشان می‌کند: بزرگ‌ترین مشکل در زمینه کاشت گل نرگس، تهیه پیاز آن است که قیمت بسیار بالایی دارد و خیلی مقرون‌به‌صرفه نیست ولی اگر زمین و آب وضعیت خوبی داشته باشد، هر پیاز در سال دو تا سه برابر می‌شود، البته این میزان برای توسعه مساحت زیرکشت کافی نیست و باید پیاز جدید تهیه کرد.

این نرگس‌کار ابرکوهی تصریح می‌کند: نرگس، یک گیاه زمستانه است که در منطقه فراغه شهرستان ابرکوه، اول مهرماه سبز می‌شود و به آب کمی نیاز دارد و اگر آب بیشتری در مهر و آبان به گیاه برسد، محصول مرغوب‌تر و با کیفیت‌تری خواهیم داشت ولی در بقیه ماه‌ها گیاه از رطوبت زمین استفاده می‌کند و در فصل تابستان هم کاملاً خشک می‌شود.

دهقان با بیان اینکه هر پیازی قادر است در طول سال یک شاخه گل بدهد، اضافه می‌کند: در حال حاضر از هر ۱۵۰ متر زمین حدود پنج هزار شاخه گل برداشت می‌شود و معمولاً به بازارهای اصفهان ارسال می‌شود.

«اسدالله دهقان» مسئول مرکز جهادکشاورزی فراغه اظهار می‌کند: گیاه گل‌نرگس از جمله کشت‌های جدید در شهرستان ابرکوه است که در ابرکوه و به ویژه در روستای صفی‌آباد دهستان فراغه بیش از پنج سال سابقه دارد.

وی با تأکید بر این که نرگس یک گیاه کم آب خواه است و در شهرستان ابرکوه قابلیت توسعه دارد، می‌گوید: در سال جاری به خاطر بارندگی‌های خوبی که داشتیم، آب زیادی نیاز نبود و محصول خوبی نیز برداشت شد.

دهقان طول دوره برداشت این گل را ۶۰ روز عنوان  و بیان می‌کند: جهادکشاورزی از این نوع کشت حمایت کرده و اگر متقاضیان درخواست تسهیلات داشته باشند، به آنان پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابركوه کشاورزی گل نرگس استانی اقتصادی شاخه گل گل نرگس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۱۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید

آفتاب‌‌نیوز :

گیاه خیار تلخ، در پاکستان و هند و در برخی از کشور‌های آسیایی به همین نام خوانده می‌شود. البته کشور‌های انگلیسی زبان کارلا را با نام‌های؛ کدوی تلخ و یا خربزه تلخ نیز می‌شناسند.

از آن‌جایی که میوه کارلا سرشار از موادی مانند charactin و momordicin است. این دو ماده موجود در میوه کارلا می‌تواند در کنترل فشار خون و همچنین مبارزه با مشکلات بیماران دیابتی بسیار موثر واقع شود.

دانه‌های میوه این گیاه دارای ترکیبات پلی پپتیدی مشابه انسولین و با عوارض کمتر است که مصرف آن موجب کاهش قند در بیماران دیابتی نوع اول می‌شود

مصرف آب کارلا بدن را در برابر هجوم اپی رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. همچنین، سیستم ایمنی بدن قویتر شده و بدن راحت‌تر می‌تواند بیماری‌های داخلی را کنترل کرده و در نتیجه آن‌ها را نابود کند.

از سویی مصرف میوه کارلا می‌تواند باعث تسهیل در جریان خون شود. این عمل می‌تواند زخم‌های ایجاد شده در بدن را زودتر مداوا می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • کشف انبار گردوی خارجی قاچاق در بیرجند
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • کشف انبار احتکار برنج در خراسان جنوبی
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • مستند «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم «هنر و تجربه» شد
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران