Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@23:51:48 GMT

جمهوری‌خواهان در مسیر انشعاب

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۱۷۹۰

جمهوری‌خواهان در مسیر انشعاب

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، حاشیه‌هایی که دونالد ترامپ به‌ویژه طی یک‌سال اخیر برای حزب جمهوریخواه آمریکا ایجاد کرده، برخی اعضای این حزب را به فکر جدایی و ایجاد یک حزب سوم انداخته است. شکاف میان جمهوریخواهان بر سر رئیس‌جمهور سابق آمریکا که از آغاز کارزار انتخاباتی2020 مشهود شده بود، از زمانی که هواداران ترامپ به ساختمان کنگره در 6ژانویه (17دی) حمله کردند، عمق بیشتری هم گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از اعضای ناراضی حزب و آنهایی که قبلاً طرفدار جنبش «ترامپ هرگز» بودند حالا در حال رایزنی برای ایجاد یک حزب جدید هستند.

بیش از 120چهره‌ سرشناس جمهوریخواه هفته گذشته در نشستی که از سوی ایوان مک مالین و میندی فین، ترتیب داده شده بود گرد هم آمدند. ایوان مک مالین، سیاستمدار محافظه‌کاری است که در رقابت‌های انتخابات2016 آمریکا به‌عنوان نامزد مستقل شرکت کرده بود. میندی فین نیز سیاستمدار و کارآفرین آمریکایی است. هر 2نفر گروهی به نام «جمهوریخواه به پا خیز» را رهبری می‌کنند. به گزارش الجزیره، سوال اصلی مطرح شده در جلسه اینگونه بوده است: جمهوریخواهان ناراضی راه خود را جدا کنند یا در کنار هم حزب را از درون احیا کنند؟

بیل ولد، فرماندار سابق ماساچوست و رقیب ترامپ در انتخابات درون‌حزبی انتخابات ریاست‌جمهوری2020 که در این جلسه حضور داشت، می‌گوید او و خیلی از حاضران موافق ایجاد حزب سوم هستند. ولد به الجزیره گفته است: «ایده ایجاد حزب جدید موضوعی است که به ذهن خیلی‌ها رسیده و امیدوارم به نتیجه برسد. من به این موضوع خوش‌بینم. ایجاد حزب جدید هیجان‌انگیز است. ماندن در حزب جمهوریخواه که خیلی از اعضایش به راحتی حقیقت را انکار می‌کنند، دیگر خسته‌کننده شده است.» 

رویترز در گزارشی نوشت در میان شرکت‌کنندگان در این نشست که به‌صورت آنلاین برگزار شد، چهره‌هایی مانند جان میتنیک، مشاور کل وزارت امنیت داخلی دولت ترامپ، الیزابت نیومن و مایلز تیلر از دیگر مسئولان این وزارتخانه در دولت قبلی و چارلی دنت، نماینده سابق کنگره حضور داشتند.

در این جلسه به انشعابی که بعد از اظهارات ترامپ مبنی‌بر تقلب در انتخابات2020 و حمله طرفداران او به کنگره در این حزب ایجاد شده، اشاره و عنوان شد که درست است خیلی از جمهوریخواهان همچنان طرفدار ترامپ هستند، اما خیلی‌ها هم هستند که به‌دنبال تعریف مسیری جدید برای حزب هستند. حاضران در این جلسه به‌ویژه از اینکه بیشتر جمهوریخواهان تنها چندساعت بعد از حمله به ساختمان کنگره به‌دنبال سنگ‌اندازی در مسیر تأیید پیروزی بایدن در انتخابات بودند، ابراز نگرانی کردند.

مک مالین گفته که 40درصد حاضران در جلسه از ایده ایجاد حزب سوم استقبال کردند. گزینه دیگر، ایجاد شاخه جدید در حزب جمهوریخواه است که می‌تواند درون یا بیرون از این حزب فعالیت کند. نام‌هایی که برای حزب جدید مطرح شده، «اتحاد» و «راست میانه‌رو» است. اگر تصمیم به ایجاد شاخه جدید گرفته شود نیز نام «جمهوریخواهان راست میانه‌رو» درنظر گرفته شده است.

نظر مردم

این گرایش به جدایی در حزب جمهوریخواه به‌ویژه از زمانی که سنای آمریکا روز 13فوریه(25بهمن) ترامپ را از اتهام تحریک هوادارانش برای حمله به کنگره تبرئه کرد، شدت گرفته است. میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوریخواه سنا، اگرچه به نفع ترامپ رأی داد اما بعد از نشست سنا، به واشنگتن‌پست گفت: «ما نیاز فوری به یک اقدام جدید داریم.»

زمزمه‌های انشعاب در حزب جمهوریخواه در شرایطی است که به‌نظر می‌رسد ایجاد حزب سوم در بین مردم آمریکا نیزآوردندطرفداران زیادی دارد؛ به‌ویژه آنهایی که از جمهوریخواهان ناامید شده‌اند. نظرسنجی جدید مؤسسه گالوپ حاکی است که 63درصد جمهوریخواهان و 62درصد کل آمریکایی‌ها معتقدند ایجاد حزب سوم ضروری است. براساس نظرسنجی‌های این مؤسسه، جمهوریخواهان هیچ‌وقت تا این حد طرفدار ایجاد حزب جدید نبوده‌اند. بالاترین رقم تا قبل از این 40درصد بوده است.

کارشناسان معتقدند که راه‌اندازی یک حزب جدید، شدنی اما سخت است. برنامه‌ریزان این طرح باید کار را از همین حالا آغاز کنند و نباید تا انتخابات کنگره در سال2022 صبر کنند. راس ورنی، مشاور سیاسی حزب اصلاحات راس پرو، نامزد مستقل در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال‌های 1992و 1996 می‌گوید: «مدت‌هاست که آمریکا فقط 2حزب سیاسی دارد. این باعث سرافکندگی است. امکان ایجاد و موفقیت حزب سوم وجود دارد، اما فرایند آن بسیار سخت است.» ریچارد وینگر، فعال سیاسی احزاب اقلیت نیز معتقد است که رأی جمع کردن برای رئیس‌جمهور در همه 50ایالت آمریکا، قسمت ساده ماجراست. اما گرفتن تأیید نامزدهای کنگره و سنا، کار سختی است. همچنین شرطِ داشتن حمایت 15درصدی در بین مردم برای اینکه کاندیدا امکان شرکت در مناظره‌ با نامزدهای احزاب اصلی در انتخابات ریاست‌جمهوری را داشته باشند، تقریبا غیرممکن است. به اعتقاد وینگر «اگر در حزب جمهوریخواه شکاف ایجاد شود، اعضایی که از آن جدا می‌شوند مسلما در تیم ترامپ نخواهند بود. بنابراین به‌نظر می‌رسد که طرفداران ترامپ در حزب جمهوریخواه قدرت را در دست می‌گیرند.»

ایده ترامپ برای تشکیل حزب

گویا ترامپ نیز در فکر ایجاد حزب جدید است. نزدیکان او گفته‌اند که او در هفته‌های گذشته و در روزهای آخری که در کاخ سفید حضور داشت از ایده ایجاد حزبی به نام «میهن‌پرست» با مشاوران و دوستانش صحبت کرده است. اما مشخص نیست که رئیس‌جمهور سابق آمریکا چقدر در مورد این تصمیم که سرمایه و زمان زیادی نیازی دارد، جدی است. ترامپ طرفداران زیادی دارد که برخی از آنها قبل از ورود او به صحنه انتخابات ریاست جمهوری 2016 وابستگی به حزب جمهوریخواه نداشتند. با این حال، اکنون حزب جمهوریخواه چنان زیر سایه ترامپ قرار دارد که احتمالا او از فکر خروج از این حزب صرف نظر کند.

پربیننده ترین ‌‌شمارش معکوس ‌بازگشت به‌ برجام نظر آلمان و روسیه درباره مذاکره با ایران باید با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران مقابله کنیم/ آماده تعامل دوباره با ایران در چارچوب ۱+۵ هستیم اروپا در عمل به تعهدات برجامی ناموفق بود/ اجرای پروتکل الحاقی را متوقف می‌کنیم اولویت‌ اتحادیه اروپا بازگشت آمریکا به برجام است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ جو بایدن انتخابات ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه ایجاد حزب جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۱۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا و نامزد فعلی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو طرحی را برای حل مسالمت آمیز اوکراین تدوین کرده است.

براساس گزارش دیلی تلگراف، رئیس جمهور سابق آمریکا تا زمان انتخابات طرح خود درباره اوکراین را علنی نخواهد کرد.

پیشتر ترامپ در پایان ماه آوریل در مصاحبه‌ای با تایم گفته بود که در صورت انتخاب شدن به اوکراین کمکی نخواهد کرد مگر اینکه اروپا وارد عمل شود. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفته بود: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت‌های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه گذشته بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت‌های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این در حالی است که وادیم اسکپتسکی معاون رئیس کل اطلاعات وزارت دفاع اوکراین از سقوط قریب الوقوع شهر راهبردی این کشور به دست روس‌ها خبر داد.

وی افزود: سقوط شهر راهبردی جاسوف یار به دست نیروهای ارتش روسیه حتمی است.

این مقام اوکراینی با اشاره به تنگایی که نیروهای این کشور در ارتفاعات شهر چاسوف یار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از سقوط این شهر مشابه شهر آودیواکا در آینده نزدیک خبر داد.

وی به اهمیت راهبردی این شهر برای نیروهای اوکراینی اشاره کرد و گفت: تسلط روس‌ها بر این شهر راه برای تسلط آنها بر شهرهای بزرگ در دونتسک هموار خواهد کرد.

این درحالی است که پیش از این الکساندر سیرسکی فرمانده ارتش اوکراین از اوضاع سخت نیروهای این کشور در خطوط نبرد خبر داده بود.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هفته گذشته اعلام کرده بود که نیروهای روسی در حال حاضر ابتکار عمل را در جبهه‌ها در دست دارند.

طی روزهای گذشته روس‌ها بر بردیچی، بوگدانوفکا، نوومیخلوفکا، سیمینوفکا و پرفومایسکو مسلط شده‌اند.

کد خبر 6096075

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • ویدیو/ درگیری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به بهانه فلسطین
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین