Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@23:43:52 GMT

ژست مخالفت با بی‌ادبی به شما نمی‌آید!

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۱۹۰۹

ژست مخالفت با بی‌ادبی به شما نمی‌آید!

اخیراً رهبر معظم انقلاب در بیانات مشفقانه، دقیق و حکیمانه‌ی خود از لزوم نقش‌آفرینی و محوریت «ادب» در گفت‌وگوها و سخنرانی‌ها گفتند و تأکید کردند که متأسفانه امروز با گسترش فضای مجازی به‌تدریج این ادب اسلامی، کم‌رنگ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اخیراً رهبر معظم انقلاب در بیانات مشفقانه، دقیق و حکیمانه‌ی خود از لزوم نقش‌آفرینی و محوریت «ادب» در گفت‌وگوها و سخنرانی‌ها گفتند و تأکید کردند که متأسفانه امروز با گسترش فضای مجازی به‌تدریج این ادب اسلامی، کم‌رنگ می‌شود و نیز فرمودند که لازم است بدزبانی، بد‌گویی و مانند اینها از جامعه جمع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  تردیدی نیست که این کلام ناب را باید همه‌ی مردم جامعه و مخصوصاً صاحبان تریبون در دستور کار قرار دهند و رعایت کنند چون رواج بی‌ادبی و بددهانی، علاوه بر ایجاد تفرقه و دشمنی بین افراد جامعه، سبب می‌شود حرف حق و صحیح، گم و پنهان شود و جایگاه خود را از دست بدهد و علاوه بر تعلیم بدرفتاری و بدزبانی به آحاد اجتماع، فرصت و زمینه‌ای برای رشد اندیشه‌ها و اقناع افکار عمومی به وجود نیاید.   با این همه، عده‌ای سعی کردند تا نسبت به این رویکرد صحیح، برخورد گزینشی را در پیش بگیرند و آن را به چشم فرصتی برای تسویه‌حساب شخصی و جناحی نگاه کنند و به این بهانه شروع به کوبیدن امامان جمعه، صدا و سیما و ... کردند! این که این اصناف و نهادهای مزبور هم باید نسبت به رعایت ادب اسلامی در گفتار خود، ملتزم و متعهد باشند، هیچ تردیدی نیست ولی سخن بر سر این است که چرا نسبت به بددهانی و بی‌ادبی صورت گرفته از سوی هم فکران خود که چه بسا سخنانی به مراتب بدتر را بر زبان جاری می‌کنند چنین حساسیتی ندارند و لزومی برای تذکر، احساس نمی‌کنند؟! آیا صحیح است که ملاحظات سیاسی و حزبی سبب شود تا از بی‌نزاکتی افراد با گرایش‌ سیاسی مشترک، چشم‌پوشی شود و در برابر سخنان خارج از ادب آنان، واکنشی نشان داده نشود؟   ورود به وادی ذکر مصادیق، مجال طولانی و زیادی می‌طلبد اما فقط از باب نمونه، برخی موارد را یادآوری می‌کنیم. ما یادمان نرفته که فرد منتخب همین افراد مخالفان خود را «کم عقل» نامید ولی صدایی از مدعیان ادب و نزاکت درنیامد! مدعیانی که اکنون به برخی افراد حمله و آنان را سفارش به رعایت ادب در کلام می‌کنند چرا نسبت به این بدزبانی‌ها که هیچ جای توجیه ندارند ساکت بوده و هستند؟   همچنین فراموش نکرده‌ایم که در برابر ادبیات منقلی بکار رفته از سوی دولت‌مردان در سال 95، مدعیان ادب و احترام، سکوت -و در واقع، تأیید- کردند ولی زمانی که فردی در سیما حرف از منقل زد -که البته کار درستی نبود- شروع به آه و ناله کردند و از ذبح اخلاق، سخن‌ها به میان آوردند!   این معیار دوگانه و برخورد گزینشی است که اجازه نمی‌دهد باور کنیم این جماعت در «ابراز ناراحتی از بی‌ادبی» صداقت دارند و از روی خیرخواهی حرف می‌زنند. مصادیق این دوگانگی هم زیاد است و فقط محدود به اظهارات خلاف ادب از سوی حسن روحانی نمی‌شود، مثلاً آن روزی که آقای علی مطهری در صحن علنی مجلس از الفاظ بسیار سخیف و رکیک استفاده کرد، همین مدعیانی که اکنون در مقام نصیحت هستند، لب فروبستند و ترجیح دادند آن صحنه‌ی زننده و زشت -که مستقیم در حال پخش بود- را نادیده بگیرند!   این مواضع دوگانه، حکایت از آن دارد که این طیف مدعی، نسبت به کلام حق رهبر معظم انقلاب، نگاه ابزاری و گزینشی دارد و تصور می‌کند با پوشش و ژست حمایت از این کلام، می‌تواند به اهداف پنهان خود دست یابد!   دوباره تأکید می‌شود که همه‌ی افراد و شخصیت‌ها باید نسبت به رعایت ادب در گفتار و رفتار خود، اهتمام داشته باشند و در این میان، هیچ استثنایی وجود ندارد ولی سوءاستفاده و در پیش گرفتن ملاک و معیار دوگانه در انتقاد از عدم رعایت ادب را نمی‌توان کار صواب و درستی دانست که دارای آثار خوبی باشد، بلکه خود این برخورد گزینشی، از مصادیق خارج‌شدن از مسیر ادب و نزاکت است که مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، بر همین اساس باید به افرادی که چنین معیار دوگانه‌ای را در پیش گرفته‌اند گفت که این ژستی که در ابراز مخالفت با بدزبانی و بی‌ادبی می‌گیرید، اصلا به شما نمی‌آید!   نویسنده: رضا رستمی

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مدظله العالی مقام معظم رهبری رهبری رهبر معظم انقلاب رعایت ادب بی ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۱۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی

سی و سومین جشنواره بین‌المللی کتاب ابوظبی در حالی آغاز به کار کرده است که بخش ویژه‌ای را به کتاب «کلیله و دمنه» به عنوان یکی از تاثیرگذارترین آثار ادبی جهان اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتب ابوظبی از روز گذشته ۲۹ آوریل (۱۰ اردیبهشت) آغاز به کار کرده و تا پنجم می (۱۶ اردیبهشت) در مرکز نمایشگاه ابوظبی ادامه خواهد شد.

از جمله برنامه‌های نوآورانه‌ای که توسط این رویداد ادبی معرفی شده، برنامه «کتاب‌های جهان» است که به معرفی آثار برجسته‌ای می‌پردازد که تمدن بشری را در طول سال‌ها شکل داده و فرهنگ‌ها را به روش‌های منحصر به فردی تحت تأثیر قرار داده است.

امسال «کلیله و دمنه» ترجمه عبدالله ابن مقفع برای این رویداد انتخاب شده و به موازات نمایشگاه کتاب، نمایشگاه هنری جذابی با عنوان «هنر افسانه ها از کلیله و دمنه تا لافونتن» به میزبانی لوور ابوظبی برگزار می شود که تکمیل کننده این کاوش ادبی است.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب ابوظبی همچنین از انتخاب «نجیب محفوظ» رمان‌نویس مصری به‌عنوان «شخصیت کانونی» برای این رویداد خبر داده است. محفوظ در سال ۱۹۸۸ با ترجمه آثارش به زبان‌های متعدد، اولین نویسنده عرب نام گرفت که موفق به کسب جایزه نوبل ادبیات شد.

نجیب محفوظ، شخصیت ادبی فقید مصر، به عنوان شخصیت کانونی برای دوره امسال انتخاب شده و میراث ادبی استثنایی او تأثیر عمیقی بر چشم‌انداز ادبی عرب بر جای گذشته است. به عنوان اولین نویسنده عرب برنده نوبل ادبیات، آثار او کمک زیادی به غنی‌سازی میراث ادبی عرب کرده است و ترجمه رمان‌های او به زبان‌های مختلف نقشی اساسی در جلب توجه بین‌المللی به دنیای ادبیات داستانی عربی داشته است.

«نجیب محفوظ» که محبوب‌ترین رمان‌نویس دنیای عرب شناخته می‌شود، متولد ۱۹۱۱ در قاهره، در طول ۷۰ سال فعالیت ادبی خود بیش از ۵۰ رمان‌، پنج نمایشنامه‌، ۳۵۰ داستان کوتاه و ده‌ها فیلمنامه را به نگارش درآورد و بسیاری از کارهای او در مصر و کشورهای دیگر مورد اقتباس تلویزیونی و سینمایی قرار گرفته‌اند. او در سال ۱۹۸۸ توانست عنوان اولین نویسنده عرب برنده جایزه نوبل ادبیات را کسب کند.

«گدا»، «کوچه مدق»، «خواب»، «جنایت»، «در گذر قصر»، «زیر سایبان»، «راه» و «وراجی روی نیل» از جمله کتاب‌هایی هستند که تاکنون از وی به زبان فارسی منتشر شده است.

دکتر «علی بن تمیم» رئیس مرکز زبان ابوظبی که برگزارکننده این نمایشگاه کتاب است گفت: «بر تعهد این مرکز به تجلیل از نمادهای فرهنگی تأثیرگذار جهان عرب در سطح جهانی تأکید می‌کنم. این نمادهای فرهنگی در شکل‌دهی ایده‌ها در میان نسل جدید نقش اساسی داشته و در ارتقای جایگاه زبان عربی نقش اساسی داشته‌اند. نمایشگاه با ابتکارات الهام بخش خود به غنا بخشیدن به چشم انداز فرهنگی جهان عرب ادامه می‌دهد. مصر به طور خاص در کارهای خلاقانه در زمینه های مختلف از جمله ادبی، هنری، فکری و شناختی پیشگام بوده است. نجیب محفوظ ادبیات عرب و جنبه‌های متمایز فرهنگ محلی مصر را بر بستری جهانی قرار داد، او فرهنگ عرب را به سایر مردم و تمدن‌ها معرفی کرد، دامنه آن را گسترش داد».

او درباره انتخاب کتاب «کلیله و دمنه» برای برنامه تازه راه‌اندازی شده «کتاب‌های جهان» در نمایشگاه ابوظبی نیز گفت: «کلیله و دمنه یکی از برجسته‌ترین آثار ادبیات عرب است که به‌عنوان یک کتاب عربی درجه یک از سوی منتقدان عرب شناخته می‌شود و به عنوان بازنمایی عالی از ترکیب فرهنگی بین تمدن‌ها بر اساس منشأ آن که ترکیبی از زبان‌هایی مانند سانسکریت از هند، پهلوی از ایران و عربی است، عمل می‌کند. عناصر این کتاب به دلیل تأثیرگذاری بر سایر فرهنگ‌ها، به ویژه شاعر بزرگ فرانسوی ژان دو لافونتن که در خلق یکی از بهترین افسانه‌هایش از آن الهام گرفت و احمد شوقی شاعر بزرگ عرب زبان که مجموعه مهم خود را بر اساس آن برای کودکان نوشت، مورد تحسین قرار گرفته است».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جلسه دوم نشست ادبی «عصا بیفکن» برگزار می‌شود
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • راهیابی نوجوان سمنانی به جمع استعدادهای نویسندگی کشور
  • بحران ادبیات داریم
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • تبریک روز معلم به همکار با ۴۰ متن ادبی، زیبا و رسمی
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • نقد کتاب مویه های آمو