Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضرت امام خمینی(س) در روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات‌ که منشور روحانیت نام گرفت، استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‌های علمیه را تعیین کردند. یکی از مواردی که امام همواره نسبت به آنها هشدار داده اند جریانات متحجر و مقدس مآبی است که از اهداف روحانیت بی اطلاع هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین ارتباط یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است حوزه باید سنتی بوده و متحجرانه عمل نکند. سنتی یعنی اینکه حوزه ها هیچ وقت وابسته به نیرویی نباشند و باید به تمام معنا آزاد باشند. 

آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی در سالروز صدور منشور روحانیت از سوی امام خمینی در پاسخ به این سوال که حوزه ها در سه دهه اخیر چه اقداماتی برای مقابله با آنچه جریان متحجر درون خود خوانده شده و مورد عتاب امام هم بوده، انجام داده اند، اظهار داشت: بحث جریان متحجر در درون حوزه ها بسیار طولانی است و به نظرم بهتر است سوال طور دیگری پرسیده شود تا عده ای ناراحت نشوند.

حوزه علمیه قم نباید به هیچ دسته، مقام و دولتی وابسته باشد ولو دولت اسلامی


وی افزود: امروز دیگر تحجر به معنای سابق خود وجود ندارد. بلکه مساله اساسی حوزه ها در مورد دیگری خلاصه می شود. از روزی که با امام آشنا شدم تا زمانی که ایشان از دنیا رفتند می دیدم  به این موضوع توجه داشتند که حوزه علمیه قم نباید به هیچ دسته، گروه، مقام و دولتی وابسته باشد ولو دولت اسلامی.

آیت الله مسعودی خمینی ادامه داد: حوزه علمیه قم باید به تمام معنا آزاد باشد و مانند سابق عمل کند. نباید از هیچ کجا حقوقی دریافت کند. به طور کلی حوزه نباید مدرک صادر کرده و امتحاناتی مشابه دانشگاه ها برگزار کند. این مسائل در زمانه امروز باعث تعجب بسیاری شده است.

امام فرموده اند حوزه باید سنتی بوده و متحجرانه عمل نکند


وی گفت: امام در سخنان خودشان این مسائل را صراحتا مطرح فرموده اند. ایشان در این باره گفته اند که «لازم است علما و مدرسین محترم نگذارند در درسهایی که مربوط به فقاهت است و حوزه‌های فقهی و اصولی از طریقه مشایخ معظم که تنها راه برای حفظ فقه اسلامی است منحرف شوند، و کوشش نمایند که هر روز بر دقت ها و بحث و نظرها و ابتکار و تحقیقها افزوده شود؛ و فقه سنتی که ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن ارکان تحقیق و تدقیق است، محفوظ بماند»(صحیفه امام جلد21 صفحه425) یا این جمله که حوزه علمیه قم به تحصیلات علوم اسلامی بالاخص فقه فقها فعالیت کامل مبذول دارند و روش هزار ساله فقهای شیعه را همچنان ادامه دهند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: امام در جاهای دیگر نیز فرموده اند که حوزه باید سنتی بوده و متحجرانه عمل نکند. سنتی یعنی اینکه حوزه ها هیچ وقت وابسته به نیرویی نباشند و باید به تمام معنا آزاد باشند. متأسفانه در حوزه وضعی پیش آمده که عده ای بسیار تندرو و در مقابل نیز عده ای بسیار کندرو شده اند، در حالی که هر دو این ها درست نیست.

حوزه نباید از نظر فکری، حقوقی و مالی وابسته به هیچ قدرت و نظامی باشد


وی بیان کرد: حوزه باید میانه رو باشد و به هیچ وجه نباید از نظر فکری، حقوقی و مالی وابسته به هیچ قدرت و نظامی باشد. چنانچه گفتم حوزه ها نباید مدرک گرا شوند. صدور مدرک برای علما معنا ندارد. مگر علمای اعلامی که داریم مدرک داشته اند؟ من با این مسائل مخالف بوده و هستم به این دلیل که امام مخالف بوده اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: امام همواره فرموده اند که فقه سنتی جواهری را به هیچ عنوان از دست ندهید. حدود 70 سال از وقتی که من به قم آمده ام می گذرد در ظرف این مدت علمای زیادی به قم آمده اند، نام اغلب آنهایی که شما شنیده اند نظیر علامه طباطبایی، مرحوم امام، آقایان بهجت، محمد تقی خوانساری، اراکی، گلپایگانی و سایر علمای بزرگ اسلام هستند که هیچکدام از آنها به صورت کلاسیک درس نخوانده اند و مدرکی نداشته اند.

اگر کسی می خواهد با ورود به حوزه به دنبال مدرک باشد دانشگاه فراوان است


وی بیان کرد: اخیرا آقایان امینی اصفهانی، کبیری و مصباح یزدی و... فوت شدند، کدام یک از این آقایان مدرک گرفته بودند؟ آنها در سایه علم و عمل و آنچه خدای متعال گفته به کمالات بالا رسیدند. امام با جریانی که وجود آورد و انقلابی که انجام داد ثابت کرد از هیچ کس جز خدای متعال ترس و واهمه ای ندارد. لذا حوزه باید این گونه افرادی را تربیت کند وگرنه اگر کسی می خواهد با ورود به حوزه به دنبال مدرک باشد که دانشگاه فراوان است، چرا وارد حوزه می شود؟

آیت الله مسعودی خمینی گفت: تاکید امام بر رعایت فقه جواهری در حوزه ها را شاهد بودیم. فقه جواهری یعنی اینکه هر انسانی باید خودجوش از درون خودش مسائل را بررسی کند و کتاب بنویسد و مانند شیخ انصاری ها به وجود آورد.

شبیه سازی حوزه و دانشگاه کاری عبث است


وی با عبث خواندن اقداماتی که طی سال های اخیر در راستای تلفیق و شبیه سازی حوزه ها و دانشگاه ها انجام شده، گفت: این اقدام موجب شده حوزه ها از پیشرفت باز بمانند. امام می فرمایند: «آنچه باعث آرامش انسان ها و آرامش قلوب است وارستگی از دنیا و تعلقات آن است که با ذکر و یاد دائمی خدای متعال حاصل می شود.»(صحیفه امام جلد18 صفحه 510) حوزه باید این گونه باشد و افرادی این گونه را تربیت کند نه اینکه عده ای در آن به دنبال گرفتن نمره و پایان نامه نویسی باشند. باز هم تاکید می کنم که حوزه ها نباید چنین باشند امیدوارم خداوند توفیقی دهد تا بتوانیم در راه راست قدم برداریم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان گفت: یکی از راه های استقلال حوزه نیز همین است که بگوییم اگر کسی می خواهد درس بخواند و مدرک بگیرد به دانشگاه رود و هر کس که دنبال مدرک نیست و می خواهد خودش را در عمل و با داشتن علم بدون مدرک نشان دهد، به حوزه بیاید. چنانچه سابقا هم این طور بود که افراد وقتی در کسب علم و درس و عمل تلاش می کردند دیگران متوجه شایستگی آنها می شدند و علمای ما همگی این گونه بوده اند.

216216

کد خبر 1488537

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم امام خمینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مسعودی خمینی فرموده اند حوزه ها آیت الله عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۲۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی عصر دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) گناوه با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات این مدرسه با تسلیت پیشاپیش ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم تا در راستای مکتب امام صادق (ع) گام برداریم و وظیفه سنگینی که در این مقطع حساس تاریخی بر عهده ما به عنوان مشعل داران هدایت جامعه قرار دارد به نحو شایسته انجام دهیم.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه امروز وظیفه همه ما به عنوان طلاب و حوزویان معرفی بیشتر امام صادق (ع) به جامعه است، افزود: دین اسلام مدیون زحمات و تلاش های علمی امام صادق (ع) و حوزه علمیه آن امام همام است که هزاران شاگرد و راوی پرورش داد و یک دانشگاه فرهنگی را ایجاد کردند.

امام جمعه گناوه افزود: امروز در تاریخ انقلاب اسلامی روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است و شهدای بسیاری از جمله شهید مهدوی و شهدای والامقامی در راه حفظ این آب و خاک جان خود را فدا کردند که امروز عزت و اقتدار و امنیت ما مدیون ایثرگری ها، فداکاری ها و ازخودگذشتگی های این شهیدان است.

وی با اشاره به هفته گرامیداشت مقام معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری افزود: استاد شهید مرتضی مطهری عالم و فیلسوف که از زمان خود جلوتر بود و سرانجام در اثر جهل مردم و گروه فرقان در سال ۵۸ به درجه رفیع شهادت نائل شد.

امام جعه گناوه یادآور شد: استاد شهید مطهری اسلام شناس، جریات شناس، زمان شناس و دشمن شناس بود و آثار این شهید والامقام برای نسل جوان راهگشا است.

حجت الاسلام رکنی حسینی با بیان اینکه امام خمینی (ره) به مطالعه آثار ارزشمند شهید مطهری توصیه فرموده و بر آنها صحه گذاشته اند، گفت: شهید مطهری از زمان خود قرن ها جلوتر بوده است و کتاب هایی نوشته که امروز پاسخ بسیاری از سوالات جوانان در این کتاب ها وجود دارد.

وی گفت: نسل جوانان باید با آثار و کتب شهید مطهری آشنا شود و این آثار بیشتر در جامعه و برای جوانان معرفی شود.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه هدف انبیا و کتب الهی هدایت و راهنمایی بشر بوده است، بیان کرد: ما هم باید سعی کنیم بر حسب وظیفه ای که بر عهده داریم در این زمینه گام های موثری برداریم.

وی با تقدیر از زحمات و تلاش های بی شائبه مدیریت پیشین حوزه علمیه الزهرا (س) و آرزوی توفیق برای مدیریت جدید این حوزه، افزود: مدرسه علمیه دارای خیرات و برکات فراوان است و نمونه بارز آن را در دوران شیوع کرونا شاهد بودیم و امروز نیز این حوزه در برنامه های مهم از جمله طرح مهم نور در کنار نیروی انتظامی ایفا نقش می کند.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه امروز حضور طلاب در همه عرصه ها، بسیار ارزشمند، پررنگ و پرمعنا است، گفت: وظیفه امرور ما حوزویان در امر فرهنگی بسیار سنگین است و اگر ما منفعلانه حرکت کنیم دشمن از این فرصت سوء استفاده خواهد کرد.

وی گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بوده و اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است لذا وظیفه ما در عرصه فرهنگ جامعه بسیار مهم و حساس است.

حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: بیش از هزار سال از عمر حوزه های علمیه تشیع می گذرد و این حوزه ها منشا خیرات و برکات زیادی در جامعه بوده اند.

وی با بیان اینکه باید معنویات را در بین خود بیشتر کنیم، گفت: اگر بتوانیم دو بال علم و عمل را در بین خود برجسته تر کنیم قطعاً با توفیق الهی وظیفه سنگین خود را به نحو احسن انجام خواهیم داد.

کد خبر 6092550

دیگر خبرها

  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • مطهری امام
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد