Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: کشاورزان شیروان خواستار ارائه راهکار برای جلوگیری از خشکسالی محصولات شدند.

«مهران حیاتی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بیان اینکه کشاورزان خواستار ارائه راهکار برای جلوگیری از خشکسالی محصولات شدند، اظهار داشت: در این مدت کشاورزان که نگران و دغدغه مند این موضوع هستند با مراجعه به جهاد کشاورزی این شهرستان خواستار راهنمایی و مشاوره شدند که با بازدید از مزارع آنان و نوع کشت محصولات راهکارهایی در این راستا ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر جهاد کشاورزی شیروان بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی های امسال و نگرانی کشاورزان از این موضوع به آنان توصیه می شود تبخیر از سطح مزرعه را پایین بیاورند.

 

حیاتی خاطرنشان کرد: در خصوص کشت دیم توصیه می شود از ماچ استفاده کنند و با سله شکنی لوله های معینی که در خاک دارند قطع شود از سویی دیم کاران در طول تابستان رطوبت را حفظ کنند تا از آن استفاده بهینه کنند.

 

وی تصریح کرد: کشاورزان برای رفع و نگرانی از خشکسالی، محصولات کم آب بر کشت کنند، سطح زیر کشت بهاره را پایین بیاورند تا دچار خسارت نشوند، کودهای سرک را به صورت محلول پاشی استفاده کنند، استفاده از روش آبیاری نوین و آبیاری در ساعت خنک به ویژه شب ها و از سویی با توجه به تبخیر زیاد استخرها در تابستان داخل آن توپ انداخته تا آفتاب مستقیم به آب نزند.

 

وی با توجه به سرمازدگی بهاره گفت: توصیه های کلی ایجاد تمهیدات لازم جهت جلوگیری از سرمازدگی، انجام شخم زمستانه در اراضی زراعی، عدم استفاده از کودهای اوره تا مساعد شدن شراط جوی، عملیات اصلاح و نوسازی باغات شامل حذف شاخه های  بیمار خشک و آفت زده و تنه بری و چاله کنی و کشت نهال است.

 

طبق آمار ارائه شده اداره کل هواشناسی خراسان شمالی در سال جاری از ابتدای مهرماه تا 17 بهمن ماه مجموع کل بارندگی ها، 31.7 میلیمتر بوده که در مدت مشابه سال قبل 44.5 میلیمتر و دوره آماری بلند مدت 69.3 میلیمتر ثبت شده است.

 

بنا بر این گزارش بارندگی های این شهرستان امسال در مقایسه با سال قبل، 28.8 درصد و در مقایسه با دوره آماری بلند مدت، 54.3 درصد کاهش داشته است.

 

همچنین میانگین دما در سال جاری از ابتدای مهرماه تا 17 بهمن ماه، 4.7 سلسیوس و در مدت مشابه سال گذشته، 6.4 سلسیوس و دوره آماری بلند مدت 5.8 سلسیوس بوده است.

 

دمای این شهرستان امسال در مقایسه با سال قبل، 1.7 درصد و در مقایسه با دوره آماری بلند مدت 1.1 درصد کاهش داشته است.

 

شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کم‌آبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.

 

این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که ۱۲ هزار بهره بردار از این بخش ارتزاق می کنند.

 

میانگین بارش سالیانه خراسان شمالی ۲۴۰ میلی متر است.

 

 

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: شیروان مشکلات خشکسالی کشاورزی دوره آماری بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۲۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • نیاز ۱۰۰ میلیارد تومانی اجرای طرح‌های آبرسانی شیروان
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان