Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:21:43 GMT

شهر علم در بستر فضای مجازی ایجاد می‌شود

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۲۹۳۳

شهر علم در بستر فضای مجازی ایجاد می‌شود

به گزارش روز یکشنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی در پنجمین نشست تخصصی چهاردهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین‌المللی یادگیری و یاد دهی الکترونیکی در ایران که به صورت مجازی برگزار شد،  اظهار داشت: تنهایی‌های ناشی از ظهور خانواده‌های طلاق، خانواده‌های تک سرپرست، کهن سالان، جوانان جدا شده از خانواده به خصوص در گروه سنی به اصطلاح ضد که خارج از هنجار ارزشی گذشته زندگی می‌کنند و در سنین ۱۸ تا ۲۲ سال قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این مسیر تشویق به فرزند آوری و حتی بازگشت به نظام خانواده گسترده اهمیت جدی دارد. تنهایی در سطحی تبدیل به یک بیماری ذهنی و شناختی می‌شود که جزو پدیده‌های جدید ناشی از ارتباطات از راه دور مثل خرید الکترونیک، آموزش الکترونیک و الکترونیک است.

 استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تصریح کرد: یکی از اولویت های مهم در تحول آموزش این است که از آموزش مخاطب محور به آموزش کاربر محور منتقل شویم که در آن کاربر از یک تولید کننده صرف تبدیل به یک کنشگر فعال شده است.

وی افزود: در نگاه به بستر فضای مجازی باید بر رویکرد دو فضایی تأکید داشت و توجه کرد که نگاه تک بعدی به فضای مجازی و تلاش برای اتصال همه موارد به این فضا، دچار اشکال می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد:‌ در این شورا این موضوع در دستور کار قرار دارد تا برای هر یک از حوزه ‌های آموزش عالی، ‌وزارت بهداشت، آموزش و پرورش همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان یک پلتفرم اختصاصی تعبیه کنیم که اجتماع آنها برای ایجاد یک شهر علم در بستر مجازی مفید واقع خواهد شد.

کرسی های فضای مجازی در دانشگاه تهران

استاد دانشگاه تهران درباره کرسی های فضای مجازی در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: کرسی فرهنگ و فضای مجازی و کرسی دو فضایی شدن جهان را در دانشگاه تهران بر رویکرد جدیدی معطوف کرده ‌ایم که در آن جهان مجازی را ادامه جهان واقعیت تلقی می ‌کند.

وی افزود:‌ جهان مجازی در حال حاضر در سطح پنجم وب تعریف شده که با اصطلاح Extended reality یا واقعیت گسترده مطرح می ‌شود.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با یادآوری این که با توسعه سریع بستر وب، حوزه واقعیت یکپارچه را در این بستر تجربه می ‌کنیم، ‌ تأکید کرد:‌ این سطح از توسعه به جایگاهی می ‌رسد که تمام دارایی‌هایی جهان فیزیکی قابلیت انتقال به جهان مجازی پیدا کند، به گونه‌ای که حس تفاوت میان آن ۲ برای بشر چندان ملموس نباشد.

عاملی ادامه داد:‌ به واسطه وب تلاش شد قابلیت ‌هایی که در عالم واقع و از طریق دریچه چشم برای بشر محسوس و قابل درک است، در فضای مجازی بازنمایی شود.

وی تصریح کرد: در کرسی فرهنگ و فضای مجازی تلاش بر این است که در درجه اول مقوله شناخت تقویت شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: نزدیک به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون وب‌سایت در جهان داریم، این امر بیش از آنکه نشان دهنده توسعه یافتگی باشد، حاکی از نشناختن است.

تعداد کاربران شبکه شاد

عاملی با تأکید بر این که مناسب بود بستر نظام آموزشی کشور تحت یک پلتفرم واحدی قرار می‌ گرفت، یادآور شد:‌ سامانه آموزشی شاد تبدیل به یک پلتفرم شد، چنانکه در لحظه و به طور همزمان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کاربر بدان متصل شده و ۱۶ میلیون کاربر عضو مرتبط دارد.

وی همچنین گفت: این پلتفرم توانست محتوای کتب درسی مدارس را در بستر وب تنظیم کند، از سوی دیگر یک شبکه ارتباطی همچنین یک شبکه رسانه‌ای آموزشی است.

دییر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: شبکه‌ای مثل شاد موجب تامین عدالت آموزشی خواهد شد، همچنین فاصله کیفیت آموزش را به دلیل سطح متفاوت معلمان کم می‌کند و بهترین کیفیت آموزشی را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهد.

عاملی با طرح این مسأله که آموزش عالی کشور نیازمند تعریف پلتفرم آموزشی واحدی است، خاطرنشان کرد: آموزش عالی در حال حاضر با حدود ۸۵ الی ۹۰ هزار هیأت علمی در رشته ‌های گوناگون علمی، افراد برجسته‌ای در خود دارد که متعلق به علاقه ‌مندان به آن حوزه است و با تمرکز بر بستر مدیریت واحد آموزشی در فضای آموزشی عالی، این امکان وجود داشت قدرت علم و فناوری بالایی به دست آورد.

وی افزود:‌ آموزش و پرورش با ایجاد این پلتفرم ظرفیت گسترده‌ای پیدا کرد که به دنبال آن دانش‌آموزان و معلمان توانستند با قابلیت‌های جدیدی مواجه شوند. هر چند این بستر هنوز با چالش‌هایی همچون چگونگی برگزاری امتحانات و مواردی از این قبیل همراه است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در محیط آموزشی جدید باید به دنبال پلتفرم یکپارچه قدرتمندی باشیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های موجود موثرتر استفاده کنیم.

منطق استفاده از فضای مجازی

وی افزود:‌ منطق استفاده از فضای مجازی فقط این نیست که بر روی قدرت مجازی شدن تمرکز کنیم و تلاش داشته باشیم همه چیز مجازی شود، بلکه برخی موارد از جمله امور مرتبط با تقویت خانواده و  ارتباطات انسانی باید در محیط جغرافیای قبلی خود باقی بماند؛ چنانکه امروز در همه کشورهای پیشرفته دنیا مسأله تنهایی در غوغا سالار زندگی شلوغ شهری یک امر جدی است به گونه‌ای که کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن و انگلیس مجبور به تاسیس وزارت تنهایی شده اند.

برچسب‌ها ساماندهی مراکز آموزش عالی سید سعیدرضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی فضای مجازی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساماندهی مراکز آموزش عالی سید سعیدرضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی ساماندهی مراکز آموزش عالی سید سعیدرضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی فضای مجازی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه تهران فضای مجازی آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت از وجود ۱۴مدرسۀ تخریبی در شهرها و مدارس این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، امین امینی‌پویا، صبح امروز، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: فضای آموزشی در این شهرستان سال‌ها است که فرسوده و ناایمن است.

او با اشاره به وجود 34هزار نفر فرهنگی و دانش‌آموز در کوهدشت، اضافه کرد: خبرنگاران باید خیرّان را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد و نوسازی مدارس ترغیب کنند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با اعلام اینکه برخی از مدارس این شهرستان زیبندۀ دانش‌آموزان و معلمان نیست، تأکید کرد: امکانات و سرانۀ آموزش‌وپرورش جوابگوی نوسازی مدارس نیست.

احداث 216 مدرسه در مناطق محروم لرستان

امینی‌پویا با بیان ضرورت استفاده از مشارکت خیّران در ساخت و گسترش فضاهای آموزشی کوهدشت، یادآور شد: انتظار داریم که خیرّان در ساخت و تعمیر مدارس این شهرستان مشارکت بیشتری داشته باشند.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد مدارس تخریبی در کوهدشت، اعلام کرد: 14مدرسه در شهرها و مدارس این شهرستان تخریبی است و باید نوسازی شود.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت خاطرنشان کرد: مدرسۀ پسرانۀ راهنمایی شاهد و مدرسۀ دخترانۀ معرفت ر تازه‌آباد در داخل این شهر ناایمن شناخته شده‌است و این مدارس باید هرچه سریع‌تر نوسازی شود.

امینی‌پویا با بیان اینکه بین 600 تا 800میلیون تومان اعتبار برای ساخت مدارس یک‌کلاسه نیاز است، گفت: حداقل یک‌میلیارد و 200میلیون تومان برای ساخت مدارس دوکلاسه نیاز است.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با ذکر اینکه این شهرستان فاقد خانۀ رفاهی فرهنگیان است، مطرح کرد: مسئولان باید برای نوسازی مدارس کوهدشت پای‌کار بیایند.

او اعلام کرد: ما در حال تلاش برای رفع مشکل اداری درمانگاه فرهنگیان کوهدشت هستیم و این درمگاه طی روزهای آینده افتتاح می‌شود.

امینی‌پویا در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در ارتباط با وضعیت سیستم‌های گرمایشی مدارس در کوهدشت، بیان کرد: 2میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار برای گرمایش مدارس این شهرستان هزینه کرده‌ایم.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در دور نخست کنکور، اذعان کرد: حدود 3هزار و 600نفر در تمام مقاطع تحصیلی در کنکور اردیبهشت‌ماه 1403شرکت کردند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور