Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد عربستان سعودی در میان کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج، جایگاه نخست را در سرکوب و استبداد دارد.

 به نقل از پایگاه اینترنتی خبری ویکیلیکس سعودی، نتایج پژوهش مرکز مطالعات و انتشارات «البیت الخلیجی» نشان می‌دهد عربستان در میان کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس از نظر سرکوب، استبداد و جرائم مربوط به قتل شهروندان در رتبه نخست قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان بر اساس این پژوهش در شاخص مشارکت سیاسی در بین کشور‌های شورای همکاری در رتبه آخر قرار دارد.

در این پژوهش آمده است اقدام مقامات سعودی به ممنوعیت فعالیت تشکل‌های سیاسی و آزادی‌های عمومی موجب شده است نظام آل سعود که به دیکتاتوری شدید شهرت دارد محکوم شود.

رتبه عربستان از نظر دارا بودن تشکل‌های سیاسی صفر و از نظر زندگی بر اساس قانون اساسی نیز به شدت پایین است.

گروهی از پژوهشگران کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج (فارس) و شماری از متخصصان در تحقیق درباره منطقه عربی در این پژوهش شرکت کردند.

همچنین عربستان در شاخص رسیدن به سمت‌های رهبری و حساس نیز رتبه پایینی دارد و علت آن نیز از نظر این پژوهش، چنبره گسترده اعضای خاندان حاکم بر سمت‌های رده بالاست.

براساس این پژوهش، عربستان شاهد محاکمه‌های قضایی ظالمانه و بازداشت‌های غیرعادلانه است و محاکمه ده‌ها شهروند متهم در خصوص آزادی بیان نیز دارای ایراد‌های حقوقی است.

سایر کشور‌های عضو شورای همکاری نیز نتایج پایینی در شاخص آزادی بیان داشتند، اما وضع کویت در این خصوص بهتر است.

کشور‌های عضو این شورا به خصوص عربستان از کرونا به عنوان دستاویزی برای ادامه سرکوب حق آزادی بیان استفاده کرده اند.

این پژوهش به جنایات محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی پرداخته که به بازداشت‌های گسترده حتی بازداشت برجسته‌ترین شاهزادگان و مقامات ارشد سعودی از جمله وزیران کنونی و سابق و برخی بازرگانان اقدام کرد.

شماری از مبلّغان، علما، سیاستمداران و تجار و همچنین نزدیکانی که رقیب ولیعهد هستند مانند پسر عمو‌ها و فرزندان آنان و خانواده هایشان از بازداشت‌ها در امان نمانده اند.

برخی پایگاه‌های خبری به تازگی اعلام کردند شماری از فعالان سعودی قصد دارند فیلم مستندی درباره جاسوسی دولت سعودی از پایگاه اجتماعی توئیتر و هک کردن شماری از حساب‌های مخالفان منتشر کنند.

ریاض از طریق مزدورانش در شرکت توئیتر توانسته است هزاران حسابی را که از نظام سعودی انتقاد می‌کنند و نیز حساب‌های افرادی در خاندان آل سعود را شناسایی کند. همین باعث شده است بسیاری از فعالان علیه کودتای محمد بن سلمان و مقامات اطلاعاتی سعودی در دادگاه‌های آمریکا شکایت کنند./ باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کشور های عضو شورای همکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۳۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود