Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@17:51:02 GMT

ویروس جهش یافته در کشور در گردش است

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۴۰۲۴

ویروس جهش یافته در کشور در گردش است

نمکی گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی امروز دیگر فراتر از مواردی است که از بیرون آمده و این ویروس در کل کشور در گردش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان: سعید نمکی در حاشیه نوزدهمین جلسه کمیته ملی واکسن کووید19 اظهار داشت: در سفر هفته گذشته ام به استان قزوین، استاندار و رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین و همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز به دلیل مراودات بین این دو استان در جابجایی بیماران، حضور داشتند و تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کمک و پشتکار شبانه روزی همکارانم در این دو دانشگاه، وضعیت بیماری در این دو استان، ثابت است و امیدواریم که شیوع و گسترش بیشتری نداشته باشد.
 
وی افزود: گرفتاری عمده ای در استان خوزستان پیدا کردیم که خواب و خوراک را از ما و همکاران مان گرفته است. متاسفانه در شادگان به عنوان اولین کانون و بعد از آن در رامهرمز، اهواز و آبادان، جنوب و غرب استان خوزستان، به شدت گرفتار شدیم و قبلا هم گفتم که این ویروس به مراتب سرکش تر و مهاجم تر از ویروس قبلی است. 
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: برخلاف صحبت هایی که روزهای اول مقامات انگلیسی می کردند، این ویروس هم ابتلا بالاتر، هم بیماری زایی بیشتر و هم مرگ و میر به مراتب فراتر از ویروس ووهان به دنیا تحمیل می کند. همکاران ما در خوزستان به شدت مراقب هستند، تیم های مختلفی را به این استان فرستادیم و دیروز هم استاندار جدید خوزستان، جلسه شورای تامین را در حضور معاونین وزارت بهداشت که به خوزستان سفر کرده بودند، برگزار کرد و برنامه های مفصلی داشتیم. 
 
دکتر نمکی ادامه داد: امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیمات خوبی اتخاذ شد و اختیارات خوبی به استانداران و روسای دانشگاه های علوم پزشکی داده شد. متاسفانه کانون اصلی گرفتاری ما در خوزستان با ویروس جهش یافته انگلیسی، مسافرانی بودند که از کشور عراق می آمدند. مرزهای خوزستان را بستیم و تا اطلاع ثانوی، عبور و مروری از مرزها نخواهیم داشت. 
 
وی یادآور شد: امروز از وزیر کشور تقاضا کردم که به عوان فرمانده قرارگاه عملیاتی مدیریت کرونا، ابلاغ کند که مرزهای ما و عراق در استانهای غربی مانند کرمانشاه و ایلام به سرعت بسته شود و ترددی در مرزها نداشته باشیم. تصمیم گرفتیم که پروازها به استان خوزستان را مدیریت کنیم. همکاران ما در بیماریابی به شدت کار می کنند و مقرر شد که تردد در قسمت های شمال و شرق خوزستان که تا کنون گزارشی از آلودگی به ویروس جهش یافته مشاهده نشده، ممنوع شود. 
 
وزیر بهداشت تصریح کرد: استانهایی مانند هرمزگان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و اصفهان که معمولا بعد از خیزهای استان خوزستان با یک هفته بعد، گرفتار می شوند به شدت باید مراقب باشند که امروز در جلسه ستاد ملی به مسئولان این استانها گفتم. مردم باید به شدت مراقب باشند. آنچه که پیش بینی می کردیم، محقق شد و آن هم، گرفتاری در دام و تله یک ویروس به مراتب سرکش تر از ویروس قبلی بود اما نباید ایجاد وحشت کند. تنها راه مقابله با این ویروس سرکش همان راه هایی است که قبلا گفته ایم یعنی 
فاصله گذاری و رعایت پروتکل ها. 
 
دکتر نمکی گفت: در استان خوزستان در خیلی از شهرها، رعایت پروتکل ها به زیر 10 درصد رسیده بود. بارها گفته بودم که بین کاهش رعایت پروتکل ها و افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر، رابطه مستقیمی وجود دارد اگر مردم دقت و از خودشان مراقبت و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، دچار هراس و وحشت از اشاعه بیماری با ویروس جهش یافته جدید نخواهیم بود.
 
وی یادآور شد: امروز جلسه کمیته ملی واکسن کووید19 را داشتیم و این جلسه را خودم مرتبا اداره می کنم. خوشبختانه گروه هایی که در داخل کشور واکسن را تولید می کنند، در جلسه حضور پیدا کردند، پروژه ها به شدت به خوبی پیش می رود. در تلاش هستیم که اثربخشی واکسن های تولید داخل را بر روی ویروس های جهش یافته ارزیابی کنیم. 
 
وزیر بهداشت گفت: واکسن های وارداتی را دنبال می کنیم. واکسن اسپوتنیک را برای 100 هزار مورد دیگر آغاز کرده ایم که امیدواریم که تزریق آن را در گروه های آسیب پذیر با اولویت سند ملی واکسیناسیون کووید19 ابتدا در گروه های بهداشتی و درمانی به سرانجام برسانیم. 250 هزار دوز واکسن ساینوفارم چین را وارد می کنیم که هفته آینده به محض ورود این واکسن، تزریق برای سایر گروه های آسیب پذیر در اولویت را شروع می کنیم. 
 
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: واکسن هایی مثل آسترازنکا که در سبد کوواکس بود، در اواخر این ماه میلادی دریافت می شود که به محض دریافت، تزریق آن را شروع می کنیم و واکسن های دیگری هم از هند و کره جنوبی را وارد می کنیم. امیدواریم که تا پایان اسفندماه، حداقل واکسیناسیون گروه های آسیب پذیر را انجام دهیم و واکسنی که با انتقال دانش فنی از کوبا است که مزیت دیگر این واکسن، این است که افرادی که قبلا به بیماری کووید19 مبتلا شده اند، با یک دوز از این واکسن  می توانیم به عنوان یادآور، ایمنی آنها را در مقابل ویروس، مقاوم تر و پایدارتر، نگه داریم. 
 
وی  در پایان گفت: باز هم از مردم تقاضای صبوری، رعایت بیشتر پروتکل ها و همکاری بیشتر با ما برای نیفتادن به دام ویروس مخوف و پرگرفتاری جهش یافته کووید19 را داریم

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: سعید نمکی وزارت بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس جهش یافته استان خوزستان پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۴۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور