Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@21:50:13 GMT

بازگشت شهرفروشی به تهران با نام‌های جدید

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۶۱۰۴

بازگشت شهرفروشی به تهران با نام‌های جدید

اعضای شورای شهر تهران بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران را بررسی کرده که منتقدان بخش درآمدی آن را تحقق ناپذیر و بازگشت به شهرفروشی توصیف کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران حسن رسولی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گزارش کمیسیون تلفیق را در صحن علنی شورا قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسولی ادامه داد: ردیف‌های درآمدی لایحه ۱۴۰۰ ابتدا در کمیسیون برنامه و بودجه و سپس در کمیسیون تلفیق مطرح شد. امسال برخلاف سنوات قبل و بر اساس بخشنامه وزیر کشور که برای همه شوراهای شهر و روستا لازم‌الاجرا است، باید تمامی بار مالی تبصره‌های بودجه شهرداری‌های از جمله شهرداری پایتخت نباید به صورت باز باشد و آنچه در تبصره‌ها چه در حوزه درآمدهای عمومی و چه در حوزه درآمدهای اختصاصی پیش‌بینی می‌شود باید در ردیف مشخصی در بودجه بیاید. یکی از دلایل افزایش کمی رقم کلی بودجه بدون مقایسه با قدرت خرید همین نکته است.

او با بیان اینکه تبصره‌ها در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده و در حال بررسی فصل سوم که فصل آخر در ردیف‌های هزینه‌ای است قرار داریم، گفت: مجموع درآمدها و منابعی که برای سال ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق تصویب شده است عبارت از ۴۸ هزار و ۳۵۳ میلیارد و ۳۷۶ میلیون و ۴۸۲ تومان است که کل ردیف‌های درآمدی بودجه ۱۴۰۰ به حساب می‌آید.

رسولی درباره اجزای درآمدهای بودجه ۱۴۰۰ افزود: درآمدهای ناشی از عوارض عمومی ۲۹ هزار ۷۶۵ میلیارد تومان، درآمدهای ناشی از عوارض اختصاصی ۹۲۵ میلیارد تومان، بهای خدمات و درآمدهای مؤسسات انتفاعی شهرداری ۴۸۷ میلیارد تومان، درآمد حاصل از وجوه و اموال شهرداری ۷۷۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، کمک‌های اعطایی دولت و سازمان‌های دولتی دو هزار ۲۶۱ میلیارد تومان و منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای ۷ هزار و ۷۷۸ میلیارد تومان است.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: بر اساس ماده ۱۰۱ قانون شهرداری، ۱۰ میلیارد تومان به عنوان منشأ درآمدی در نظر گرفته شده است؛ همچنین درآمدهای حاصل از فروش اموال منقول هفت هزار ۶۸۵ میلیارد تومان، فروش اموال منقول و اسقاط چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، فروش سرقفلی دو میلیارد تومان و ردیف سایر ۷۶ میلیارد تومان است.

رسولی اظهار کرد: منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی و تسهیلاتی که شهرداری دریافت می‌کند، پنج هزار و ۹۱۶ میلیارد تومان و همچنین وام‌های دریافتی یک هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان است. انواع اوراق مشارکت و اسناد و سهام و اجازه‌ای که بناست شورای شهر به شهرداری بدهد ۴ هزار و ۷۱ میلیارد تومان است.

رسولی با تاکید بر اینکه مجموع این سرفصل ردیف‌های درآمدی ۴۸ هزار و ۳۵۳ میلیارد و ۳۷۶ میلیون و ۴۸۲ تومان است، ادامه داد: این گزارش کلی کمیسیون تلفیق است. آن دسته از پیشنهادات اعضای شورا و کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر تهران که در کمیسیون برنامه و بودجه و نهایتاً در کمیسیون تلفیق رد شده یا لحاظ نشده است، حق اعضای شورا و کمیسیون تخصصی است و قابلیت طرح در صحن را دارد.

حجت نظری، دیگر عضو شورای شهر نیز پس از قرائت گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش درآمدی بودجه در مخالفت با این گزارش گفت: وقتی می‌خواهیمبودجه را برای سال آینده تصویب کنیم، مبنی بودجه سال جاری و تحقق درآمدها است.

او ادامه داد: تا پایان ماه دهم حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان محقق شده است و از این مبلغ بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه‌های جاری شهرداری است در نتیجه عملاً کار خاصی در شهر نمی‌توانیم انجام دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، با بیان اینکه اگر درآمد را واقعی‌تر پیش بینی کنیم هزینه‌ها نیز منطقی‌تر خواهد بود گفت: وقتی تحقق درآمد درست پیش بینی نشود و برای ان هزینه بتراشیم، شهرداری بدهکارتر می‌شود. ما که به دنبال بدهکارتر کردن شهرداری نیستیم.

او گفت: اگر فکر می‌کنیم که سال آینده بر روی کاغذ شرایط بهتر می‌شود، اتفاقاً وقتی بسته محرک اقتصادی را پیش بینی کردیم براساس شرایط کرونایی وضعیت را جوری برای شهرداری تغییر دادیم که انگار در شرایط عادی است؛ لذا شهرداری می‌توانست از محل درآمدهای حاصل از بسته کرونایی مانند شرایط عادی درآمد را محقق کند، وقتی این کار را نکرد، در سال آینده حتی اگر کرونا هم نباشد نمی‌تواند کل درآمد پیش بینی شده را محقق کند.

نظری گفت: به همین دلایل مخالفتم را با کلیات اعلام می‌کنم و امیدوارم دوستانی که از پیش تصمیم گرفتند انگشت مبارک را فعال کنند و وقت ملت را بیش از این نگیرند!

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران هم در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ به عنوان موافق گفت: دغدغه دوستان در خصوص بحث عدم تعریف منابع جدید درآمدی در بودجه سال آخر شورا محترم هست. توقعاتی داشتیم تا نظام درآمدی شهرداری از این وضعیت خارج شود.

او افزود: همچنین توقع در خصوص اجتماعی‌تر شدن بودجه و تحقق بودجه تعریف شده داشتیم با این حال عدم تصویب بودجه راه مناسبی برای تحقق دغدغه‌ها نیست.

فراهانی با اشاره به اینکه اگر بودجه را تصویب نکنیم درآمد پایدار ایجاد نمی‌شود اظهار کرد: با تصویب بودجه به اهداف می‌رسیم و تصویب نشدن آن سبب می‌شود یک دوازدهم مصوب شود و صحه بر اجرای هزینه‌های جاری و تعطیل شدن پروژه‌ها و تعطیل شدن سرمایه گذاری بگذارد و دغدغه مخالفان را تشدید می‌کند.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران گفت: در کمیته بودجه ارزش زمانی پول را در ۱۴۰۰ بر مبنای ۹۵ محاسبه کردیم که قدرت مالی بودجه ۱۴۰۰ حدود ۱۸ هزار و ۸۰۰ است بدین معنا قدرت مالی بودجه ۴۸ هزار میلیاردی این میزان نیست. عدد بودجه افزایش یافته اما به دلیل تورم و ارزش زمانی پول قدرت مالی برای تحقق بودجه حداکثر این قدرت را دارد و بودجه ۱۴۰۰ حتی از بودجه سال ۹۰ کمتر است.

او افزود: از نقاط قوت بودجه ۱۴۰۰ تفکیک بودجه سرمایه گذاری است که باید بدان توجه کند و پیش بینی ما این است بالای ۸۰ درصد بودجه ۹۹ محقق می‌شود؛ در بخش شهرسازی بودجه ما تقریباً محقق شده است و مشکلات درآمدی ما عمدتاً در خصوص ردیف‌های درآمدی شرکتی است که کرونا ایجاد کرده است.

محمدجواد حق‌شناس یکی دیگر از اعضای مخالف کلیات درآمدی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری گفت: برخلاف انتظارات نگاه این بودجه براساس مصوبات و ضوابطی که در برنامه تکلیف کرده بودیم نیست و با انحرافات جدی از برنامه به برش یک پنجم سالانه توجه نشده است.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد گوشی برای شنیدن نیست و تلاش بر این است که بودجه با همین شکل پیش برود و افزایش بی‌قاعده سقف بودجه بدون توجه به واقعیات درآمدی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

حق‌شناس با اشاره به وضعیت موجود تحقق درآمدهای سال جاری گفت: در نهایت بتوانیم تا پایان سال تحقق درآمدی را به ۷۰ درصد برسانیم. وقتی از بودجه ۳۰ هزار میلیاردی نتوانستیم ۷۰ درصد را هم محقق کنیم چطور در سال آینده بدون توجه به درسی که امسال از بودجه گرفتیم آن را به تصویب برسانیم؟

او گفت: بی‌توجهی به جذب منابع جدید همچنان دیده می‌شود. چند سال است که فریاد می‌زنیم به سمت منابع پایدار برویم و دو سه سال است مسیر کندی را شروع کردیم تا از شهرفروشی خارج شویم اما امسال با نام‌های جدید به رویکرد شهرفروشی بازگشت کردیم و شهر فروشی را تطهیر می‌کنیم.

حق‌شناس تاکید کرد: این بازگشت به عقب است؛ شورا تلاش کرد از این پدیده شوم که ۲۰ سال است بر شهر تهران سایه انداخته دوری کند باید توجه کنیم تا دوباره به وضعیت قبل برگشت نکنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به کاهش سهم بودجه فرهنگی و اجتماعی شهرداری گفت: امسال همچون سه سال گذشته حوزه فرهنگی و اجتماعی کمترین سهم را در بودجه داشته است و اصلاً با شعارهای شورای شهر نمی‌خواند.

شهربانو امانی هم در مخالفت با لایحه بودجه شهرداری گفت: اصول بودجه این است که تبصره و درآمدهای آن شفاف و تحقق پذیر باشد بنده معتقدم که درآمدهای بودجه تحقق پذیر نیست.

وی افزود: درآمدها تخمینی و تنها پیش بینی است اما هزینه‌ها باید انجام شود.

امانی خطاب به رئیس شورای شهر تهران، ادامه داد: سه سال است که با وجود تمام تخصص خود، نتوانسته‌ایم مطالباتمان از دولت به ویژه در حمل و نقل را دریافت کنیم. درآمدهای این بودجه محقق نمی‌شود و حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود و بودجه تغییر کند، شهرداری می‌تواند تبصره به لایحه اضافه کند.

عضو شورای شهر تهران گفت: سال ۱۴۰۰ سومین سال اجرایی شدن برنامه مدیریت شهری است و با این بودجه با مشکل روبرو خواهیم شد.

حامد مظاهریان معاون شهردار تهران هم در دفاع از بخش درآمدی بودجه سال ۱۴۰۰، با اشاره به اینکه بودجه سال آینده شفاف‌ترین بودجه شهرداری در طی سال‌های گذشته نوآورانه و در انطباق با قوانین است.

وی ادامه داد: برای اولین بار افشا کردیم که بیش از ۱۱ هزار میلیاردتومانی که در قالب تبصره‌ها وجود داشته و در حال حاضر در ردیف‌ها نشسته و قابل ارزیابی عمومی و نظارت شوراست.

معاون شهردار تهران با اشاره به درآمدهای جدید گفت: برای اولین بار بودجه سرمایه گذاری به مبلغ ۱۵ هزار و ۱۳ میلیارد تومان برای پروژه‌ها در نظر گرفته شده است.
مظاهریان افزود: تعریف بودجه‌های اختصاصی انگیزه را در بخش‌های شهرداری ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به دو سطحی بودن بودجه سال آینده گفت: در لایه اول ۱۹ درصد بودجه اصلی افزایش درآمد داشته و لایه دوم به ۲۶ درصد می‌رسد که زیر نرخ تورم و واقع گرا و شفاف است.

در نهایت کلیات ردیف‌های درآمدی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران با ۱۶ رأی موافق به تصویب رسید.

کد خبر 476577

منبع: ایمنا

کلیدواژه: صحن علنی شورای شهر لایحه بودجه شهرداری مصوبات شورای شهر شوراي شهر تهران شهر فروشی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق میلیارد تومان فرهنگی و اجتماعی کمیسیون تلفیق شورای شهر تهران ردیف های درآمدی هزار میلیارد درآمدی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری بودجه ۱۴۰۰ بخش درآمدی تحقق درآمد بودجه سال سال آینده پیش بینی هزینه ها تبصره ها سال ۱۴۰۰ ردیف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول در پایتخت با مدیریت شهری

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، لطف الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه امروز در مجموعه شهرداری اتفاقات بزرگی رقم خورده، که باید برای مردم بازگو شود که آثار و برکات آن در زندگی همشهریان مشهود خواهد بود، اظهارداشت: به طور مثال قطعا هیچ کس نمی تواند موضوع آسفالت را منکر شود،درگذشته متوسط آسفالت 700 هزار تن بوده اما امروز به یک میلیون و هفتصد هزارتن رسیده است و یا افتتاح پی در پی پروژه ها در شنبه های امید و افتخار و گشایش هایی که در پروژه ها اتفاق افتاده و .....

فروزنده در ادامه افزود: همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل، اتوبوس برقی، تاکسی برقی، تقاطع همسطح، تکمیل پروژه های نیمه تمام یادگار، شوشتری و بعثت که اخیرا اضافه شده تمامی این موارد از جمله اقداماتی است که در حوزه شهر سازی انجام شده و حوزه مالی در همه موارد و مسائل نقش اساسی و کلیدی بر عهده داشته است.

وی به تحقق بودجه سال 1402 در دی ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال 1402 برای اولین بار 30 همت متمم ارائه شده است و امسال حتما به رقمی بالاتر از این میزان خواهیم رسید.

معاون شهردار تهران گفت: برای امسال بودجه 151 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده است که رقم 80 هزار میلیارد تومان فقط به پروژه های عمرانی اختصاص دارد، افق ما در زمینه بسیار روشن است هر چند این امر وظیفه ما را سنگین تر خواهد کرد اما به لطف الهی، همدلی،همراهی و صمیمیت همکاران خدوم شهرداری به تحقق این مهم دست خواهیم یافت، زیرا هدف نهایی ما ارائه خدمت بیش از پیش به مردم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • دو برابر شدن بودجه شهرداری شهرکرد
  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه