Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌هاـ سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بر تدوین طرح‌های جامع مدیریت پسماند شهرداری‌ها و تجمیع زباله‌گاه‌های روستایی تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   بیرجند ، محمد فرهادی ظهر امروز در کارگروه مدیریت پسماند استان اظهار داشت: با وجود اقدامات بسیار خوبی که در سطح استان صورت گرفته اما با وضعیت ایده آل فاصله زیادی داریم بنابراین می‌طلبد که گام‌های مؤثرتری در این زمینه برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهادی گفت: فرهنگ تفکیک از مبدأ و دفع درست زباله اگر نهادینه شود به اجرای طرح مدیریت پسماند کمک بزرگی خواهد کرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری با اشاره به اینکه در بحث دفن درست زباله، اقداماتی در برخی شهرها و روستاها انجام شده گفت: منظره ورودی شهرها و اطراف برخی روستاها بسیار زننده و نامناسب است و پلاستیک‌هایی که به واسطه دفن نامناسب زباله‌ها در طبیعت رها می‌شود، فضای ناخوشایندی را ایجاد کرده است.

فرهادی تصریح کرد: اینکه برخی از شهرداری‌های هنوز مجوز دفن زباله را دریافت نکرده‌اند، اصلاً قابل قبول نیست و دفتر امور شهری و شوراها باید این موضوع را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.

وی با بیان اینکه طرح‌های مدیریت پسماند برخی شهرها در حال تهیه است ادامه داد: طرح‌ها باید طبق  برنامه زمان بندی آماده شده و به شهرداری‌ها ابلاغ شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گفت: سقف مطالعات توسط مشاورین نباید باز باشد و به جهت سرعت بخشی در روند اجرای کار، زمان لازم برای ارائه طرح‌ها تعیین شود تا مشاورین مکلف به ارائه طرح‌ها در این بازه باشند.

فرهادی، نظارت بر روند اجرای کار مشاورین را ضروری دانست و با تأکید بر اینکه این مهم باید با استفاده از توان دفتر فنی استانداری صورت گیرد گفت: برخی حوزه‌های متولی همچون شرکت آب منطقه‌ای و دانشگاه علوم پزشکی باید در تدوین طرح‌ها بر موارد مدنظر مجموعه کاری خود در زمینه مدیریت پسماند اهتمام ورزند.

وی متذکر شد: اصلاً با اقدامات قهری موافق نیستیم اما در برخی جاها مثل همین موضوع مدیریت پسماند به واسطه اهمیت سلامت مردم با افراد متخلف که ضوابط قانونی را رعایت نمی‌کنند و اقدامات ارشادی هم جوابگو نیست ناچار به استفاده از اهرم‌های قانونی هستیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری از فرمانداران خواست کمیته‌های شهرستانی مدیریت پسماند را در زمان مقرر برگزار کنند و به دو موضوع طرح‌های جامع مدیریت پسماند توسط شهرداری‌ها و تجمیع زباله‌گاه‌های روستایی توجه ویژهه‌ای داشته باشند.

به گفته وی موضوع تجمیع زباله‌گاه‌های روستایی طرح مطلوبی است که می‌تواند مشکل روستاهایی که فضای مناسب دفع زباله ندارند  را برطرف کند پس باید در این زمینه جانمایی و مکان یابی به درستی صورت گیرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تأکید کرد: بر اساس سیاست‌های وزارت کشور، اولویت با برنامه‌ها و پروژه‌هایی است که طرح مصوب و مطالعات تأیید شده دارند بنابراین اگر توقع تخصیص اعتبار داریم باید مطالعات را به نتیجه برسانیم و طرح‌ها را هر چه سریعتر ارائه کنیم.

فرهادی ادامه داد: با توجه به در پیش رو بودن زمان برگزاری جلسات کمیته‌های برنامه‌ریزی و تخصیص اعتبار در شهرستان‌ها، فرمانداران باید این موضوع را در اولویت برنامه‌ریزی‌ها قرار دهند.

وضعیت مدیریت پسماند در شهرهای مرکزی استان مازندران ساماندهی می‌شود ارسال لایحه "طرح جامع مدیریت پسماند" به شورای شهر تهران در دی ماه انحصار مدیریت پسماند صنعتی در قزوین شکسته می‌شود ‌

وی اظهار داشت: شهرداری‌ها هم در بحث مدیریت پسماند به دنبال درآمد نباشند و با نگاه انتفاع عمومی کمک کنند تا بخش خصوصی وارد کار شود و مشکلات موجود هرچه سریعتر برطرف شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی برای مدیریت پسماندهای عفونی و بیمارستانی گفت و تأکید کرد: در این راستا اقدامات خوبی در شهر بیرجند صورت گرفته اما لازم است برای شهرهای بزرگ استان همچون نهبندان، قاین و طبس نیز برنامه‌ریزی شود.

فرهادی افزود: جمع آوری زباله‌های عفونی در شهرهای کوچک به واسطه حجم کمی که دارند نیز نباید مغفول واقع شوند.

وی از برنامه‌ریزی شهرداری بیرجند برای راه‌اندازی کارخانه تولید کمپوست گفت و اظهار داشت: با توجه به این که واحدهای تولید کمپوست و بازیافت زباله مسایل و مشکلاتی به همراه دارند پس لازم است شهرداری در فرآیند مکان‌یابی، جانمایی و راه‌اندازی این واحد با اداره کل حفاظت محیط زیست هماهنگ باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یادآور شد: طرح جامع مدیریت پسماند شهرهای بیرجند، خوسف، مود و روستاهای تا شعاع 50 کیلومتر این مناطق تهیه شده و در این جلسه نیز طرح مربوط به شهرهای نهبندان و شوسف مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد فرماندار برای اعمال پاره‌ای اصلاحات، به زودی جلسه‌ای در شهرستان برگزار کند.

انتهای پیام/ 252/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری جامع مدیریت پسماند برنامه ریزی شهرداری ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۷۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه این سازمان از شهریور ۱۴۰۱ در راستای افزایش مشارکت شهروندی برای حفظ محیط زیست، اقدام به شناسایی مشترکان خود در گروه‌های هدف مختلف کرده است، گفت: از آغاز اجرای این طرح تاکنون ۱۳۴۲ فرم شناسایی مشترکان در سامانه سنا ثبت نهایی شده است.

غلامرضا ساکتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به ساماندهی مشترکان سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر با افزایش جمعیت و در پی آن بالا رفتن مصرف، تولید پسماند در ابعاد گوناگون خانگی، شهری، صنعتی و بیمارستانی به سرعت گسترش یافته، از این‌رو کاهش تولید پسماند امری ضروری است.

وی با بیان اینکه یکی از بخش‌های اصلی مدیریت شهری، مدیریت پسماند شهری است و یکی از کلیدهای موفقیت در تمام مراحل آن، آگاهی و مشارکت شهروندان است، افزود: در حال حاضر مشارکت شهروندان در فرآیند مدیریت پسماند از طریق کاهش تولید و تفکیک پسماندها از یکدیگر در مبدأ به عنوان یکی از کاراترین و اقتصادی‌ترین روش‌های پردازشی در بیشتر کشورهای دنیا صورت می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی شهروندان از اولویت ویژه‌ای برخوردار است، تصریح کرد: ارائه آموزش‌های عمومی و افزایش سطح فرهنگ و آگاهی شهروندان به‌تدریج موجب کاهش میزان تولید پسماند و صرفه‌جویی در مصرف منابع شده و از طرفی میزان تفکیک پسماندها در مبادی تولید افزایش خواهد یافت که این امر به‌نوبه خود موجب کاهش هزینه‌ها از جمله حمل‌ونقل پسماندها، خواهد شد.

ساکتی ادامه داد: سنگ بنای ارائه تمام خدمات به‌صورت صحیح و اصولی و دریافت بازخوردها، ارزیابی و سنجش طرح‌ها و فعالیت‌های انجام شده در جوامع موفق، شناسایی کامل و هدفمند مشترکان است، از این رو سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان از شهریور ۱۴۰۱ در راستای توانمندسازی و افزایش مشارکت شهروندی در خصوص حفاظت از محیط زیست، اقدام به شناسایی مشترکان خود در گروه‌های هدف مختلف کرد.

وی اضافه کرد: در راستای انجام این امر خطیر ناظران شاغل در سازمان مدیریت پسماند و کارشناسان پسماند شاغل در ادارات خدمات شهری شهرداری‌های مناطق پانزده‌گانه اقدام به شناسایی مشترکان کردند.

ساکتی با بیان اینکه فرآیند شناسایی مشترکین از ابتدای دی ۱۴۰۲ با این هدف که تمام عملیات ثبت اطلاعات مشرکین به صورت جامع، یکپارچه و سیستماتیک صورت گیرد، گفت: برنامه‌ریزی‌هایی درباره بارگذاری فرم شناسایی مشترکان در سامانه سنا انجام شده و برای هر یک از کاربران مناطق و سازمان مدیریت پسماند نام کاربری و رمز عبور (دسترسی) مشخصی تعریف شده است تا مسئول مربوطه با ورود به سامانه، نسبت به ثبت اطلاعات فرم شناسایی مشترکان در سامانه اقدام کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه از آغاز اجرای طرح تاکنون تعداد ۱۳۴۲ فرم شناسایی مشترکان در سامانه ثبت نهایی شده است، افزود: برای ثبت دقیق مشترکان از طریق سامانه سنا لازم است، موقعیت مکانی مشترک Gps و اینترنت کاربر فعال باشد.

کد خبر 746582

دیگر خبرها

  • تسریع در روند رسیدگی به شکایات اتباع و مهاجرین خارجی از طریق کمیته حل اختلاف
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ 
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • پاسخگویی مدیران استانداری خراسان رضوی به هم‌استانی‌ها در سامانه سامد
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید