Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@12:35:14 GMT

جنگل‌های کوچک شهری؛ رویکردی برای شهرهای پایدار

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۷۵۱۵

جنگل‌های کوچک شهری؛ رویکردی برای شهرهای پایدار

همیشه لازم نیست اقداماتی در سطح ملی برای کاهش تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا صورت گیرد؛ گاهی کافی است تنها شهروندان با ایده‌پردازی خود به سازگاری با این عوامل بپردازند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مردم در اغلب نقاط جهان، طی یک دهه اخیر بیشتر از قبل از مضرات آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی آگاه شده و اغلب تلاش کرده‌اند سهمی در به حداقل رساندن لطمه‌های ناشی از این بحران‌ها در زندگی خود و محیط اطرافشان به عهده گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اقداماتی که تا کنون در میان مردم رایج شده، ایجاد مزارع کوچکی در بالکن‌ها و پشت بام‌ها بوده است. بدیهی است که به وجود آوردن پوشش‌های سبز گیاهی و جنگل‌کاری در محیط‌های شهری به افزایش تنوع زیستی و کاهش حدود یک و نیم درجه سانتی‌گرادی هوا کمک زیادی خواهد کرد.

از سوی دیگر، جنگل‌های شهری در زمین‌های خالی به جنبشی عظیم در سراسر جهان تبدیل شده است. این جنگل‌ها، اغلب پوشش‌های سبزی است که از گیاهان و سبزیجات تشکیل شده و بر اساس مطالعات مختلف، بسیار بیشتر از جنگل‌های سنتی و چوبی در کاهش دی اکسید کربن مؤثر واقع می‌شود. چنین تخمین زده شده است که تا سال ۲۰۵۰، جنگل‌های شهری امروز، به حذف حدود ۱۰ گیگا تن دی اکسید کربن در اتمسفر منجر شود که همین امر در کاهش تغییرات اقلیمی نیز سهیم خواهد بود. البته نباید تنها به جنگل‌ها برای دستیابی به هوای پاک تکیه کرد، بلکه همین مزارع شهری کوچکی که اغلب در فضاهای خالی خانه‌ها شکل می‌گیرد نیز در پاکسازی هوا نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

جنگل‌های سبز کوچک شهری ایده‌ای نسبتاً ساده اما تأثیرگذار است که برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰، توسط یکی از گیاه‌شناسان معروف ژاپنی مطرح شد و به سرعت در سراسر جهان ترویج یافت. از آن زمان به بعد مردم به استفاده از زمین‌های خالی برای کاشت و پرورش سبزیجات پرداخته و با کمترین مداخله، از مزایای بیشمار آن بهره گرفته‌اند. این جنگل‌های سبز، اکوسیستم‌هایی پیچیده و سازگار با شرایط محلی ایجاد کرده و تنوع زیستی را به طور قابل توجهی افزایش داده‌اند.

کد خبر 476623

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جنگل شهری شهر پایدار شهرهای جهان کاهش آلودگی هوا آلودگی هوا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۷۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی گزارش‌ها مبنی بر وجود برخی موانع پیش روی واردات اتوبوس برون‌شهری،‌ بر لزوم رفع این موانع تاکید و دستگاه‌های اجرایی ذیربط را مکلف کرد در اسرع وقت نسبت به حل این مشکلات اقدام کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، جلسه فوق العاده شورای عالی حمل و نقل، ایمنی و کاهش تلفات جاده‌ای پیش از ظهر امروز (سه شنبه) به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.

مخبر: شعار سال معیار برنامه‌ریزی اقتصادی کشور است مخبر در این جلسه رفع نقاط حادثه‌خیز و کاهش تلفات جاده‌ای را یکی از مهمترین اولویت‌های کشور دانست و گفت: باید بدون هر گونه اما و اگر برای رفع نقاط حادثه‌خیز و کاهش تلفات جاده‌ای تلاش کنیم و منابع مرتبط با آن نیز باید از هر محل ممکن تامین شود چرا که حفظ سلامت و جان مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نمی‌توان از این موضوع مهم به سادگی عبور کرد.

وی افزود: استان‌هایی که دارای بیشترین نقاط پرتصادف هستند باید مجدانه و با بکارگیری تمامی ظرفیت‌های استان، نسبت به رفع این نقاط حادثه‌خیز گام بردارند و گزارش اقدامات صورت گرفته را به‌صورت مستمر ارائه دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر وجود برخی موانع پیش روی واردات اتوبوس برون‌شهری،‌ بر لزوم رفع این موانع تاکید و دستگاه‌های اجرایی ذیربط را مکلف کرد در اسرع وقت نسبت به حل این مشکلات اقدام کنند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از هماهنگی‌های بین دستگاهی در جهت کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای ارائه کرد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده پیش بینی می‌شود که در سال جاری شاهد جهش بهتری در کاهش تلفات جاده‌ای و میزان جانباختگان باشیم.

رییس پلیس راهور فراجا نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت تردد و تصادفات رانندگی و سفرهای نوروزی ارائه کرد و از کاهش چشمگیر تعداد جانباختگان و حوادث رانندگی خبر داد و گفت: این دستاورد نتیجه تلاش دولت،‌ پلیس و سایر بخش های مربوطه بوده و نشان از تمرکز جدی برای رفع نقاط حادثه خیز و اصلاح رفتار رانندگان دارد.

در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی،‌ رییس کل بانک مرکزی،‌ رییس کل گمرک و رییس کل بیمه مرکزی نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا ارائه شد و تصمیمات لازم برای رفع موانع پیش روی برخی مصوبات اتخاذ شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • گلایه شهروندان تهرانی از وضعیت نامناسب برخی از بی آر تی‌ها + فیلم
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • رنجش شهروندان زابلی از پس زدگی آب فاضلاب در معابر + تصاویر
  • شناسایی 22 نقطه حادثه خیز شهری در کردستان
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان