Web Analytics Made Easy - Statcounter

می‌بایست در «مُدهای حمل و نقل شهری» در تهران بازنگری کرد و «قلمروی عمومی شهروندان» را گسترش داد؛ این سخنان مقدمه رونمایی از طرحی است که قرار است تهران را نجات دهد، اما اگر خوب پیش برود، اجرایش ۴۰ سال به طول خواهد انجامید، بماند که تا همینجا هم عوارضی عجیب آفریده!
به گزارش «تابناک»، در شرایطی که سالانه حدود ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون خودرو در کشورمان تولید می‌شود و بخش عمده این خودرو‌ها در تهران و حومه آن رسوب می‌کند، عجیب نیست که سال به سال بر گره‌های ترافیکی پایتخت افزوده شود و حل مشکل بغرنج‌تر به نظر برسد. مشکلی که ظاهرا یکی از راهکار‌های دم دستی مسئولان برای رفع آن، اجرای ایده‌های جهانی به شیوه دلبخواهی است.
از جمله این ایده‌ها می‌توان به اقدامی اشاره کرد که بیش از یک دهه پیش در تهران اجرایی شد و بعد به چندین کلانشهر دیگر کشورمان هم سرایت داده شد؛ ایده راه اندازی اتوبوس‌های تندرو یا همان BRT. اتوبوس‌هایی که برای سرعت دادن به آمد و شدشان، بخش‌هایی از معابر را با نرده‌های فلزی جدا کردند و «خط ویژه» نامیدند تا دیگر خودرو‌ها مخل حرکت اتوبوس‌ها نشوند.
البته این ایده تا حد زیادی به جلوگیری از بروز بحران کمک کرد، اما از آنجایی که کمبود اتوبوس هرگز رفع نشد، عملا این طرح نتوانست مشکلات حمل و نقل عمومی را دست کم در تهران حل کند و یکی از نتایج اجرایش، افزایش گره‌های ترافیکی در بسیاری از معابر بود. ترافیک‌هایی سنگین که موجب ازایش تخلفات رانندگی می‌شود و حتی نماینده مجلس را مجاب می‌کند برای رهایی از آن از مسیر خط ویژه استفاده کند!
این تنها یک نمونه از تلاش مدیران شهری برای تغییر دادن «مُدهای حمل و نقل شهری» است که در گذشته اجرا شده است. طرحی که شانس یارش بود و اجرایی شد و به سرنوشت مونوریل دچار نگشت که یک شهردار آغازش کرد و شهردار بعدی با صرف هزینه‌هایی آن را برچید! ایده‌هایی که همه در زمان رونمایی و اعلام به مردم، ایده‌هایی اصولی و پشتوانه دار معرفی می‌شدند و در نهایت نتوانستند کلاف سردرگم ترافیکی را سامان دهند.  
نکته قابل تامل در این میان، ضرورت تکرار چندین باره این مسیر در برهه‌های مختلف است. مسیری که حالا به «بهراه» رسیده که طرحی در زیرمجموعه مدیریت فعلی شهر تهران است که در ابتدای گزارش، بخشی از مقدمه چینی مسئولان در زمان رونمایی از آن را خواندیم. «طرح احداث ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده روی مناسب سازی شده برای افراد دارای معلولیت با رعایت استاندارد‌های لازم و نگاهی همه جانبه به تأسیسات شهری، فضای سبز، مبلمان شهری و مسیر دوچرخه سواری» که بهراه نام دارد.
بهراه پروژه‌ای است که در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در دست اجرا قرار گرفته و بر اساس گزارشی که امروز صفا صبوری دیلمی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران ارائه داده، ۱۷۵ کیلومتر از آن به اتمام رسیده است. مسیری که به تاکید این مقام، نیاز تهران به آن ۲۰ هزار کیلومتر است و اگر سرعت اجرایش به حدی برسد که سالی ۵۰۰ کیلومتر از آن احداث گردد، ۴۰ سال دیگر پایان خواهد یافت!
اما بشنوید از برخی جزییات این طرح که به گفته صبوری «برخلاف تمام آزمون و خطا‌های انجام شده طی سال‌های گذشته، اقدامی با پشتوانه قابل دفاع مطالعاتی است و مطالعات آن بیش از ۹ ماه به طول انجامیده است». جزییاتی که یکی از آنها، در نظر گرفتن مسیر ویژه دوچرخه برای مسیر‌های احداث و بهسازی شده در قالب طرح بهراه است. اما چگونه می‌شود به دنبال گسترش قلمرو شهروندان به عنوان یکی از شعار‌های کلیدی بهراه بود و مسیر دوچرخه را به پیاده راه‌ها افزود؟
پاسخ مدیران شهری به این سوال، بسیار جالب توجه است؛ کندن از خیابان‌ها و اضافه کردن به پیاده روها. ایده‌ای مشابه ایده اجرای بی آر تی که عرض خیابان‌ها را کوچکتر کرده و بدیهی است که یکی از نتایجش، افزایش بار ترافیکی در خیابان‌های مجاور است. احداث ۱۷۵ کیلومتر مسیر ویژه دوچرخه در خیابان‌های مشکل دار و گاه باریک تهران که دهه هاست توان عبور خودرو‌های عبوری از خود را ندارند و معلوم نیست اجرای چند طرح دیگر که عرضشان را می‌بلعد، دوام خواهند آورد!
نکته‌ای قابل تامل که اگر بدانیم به هزار و یک دلیل (از جمله شرایط جغرافیایی شهر، پیوسته نبودن مسیرها، آلودگی شدید هوا و...) نتوانسته موجب رونق دوچرخه سواری در تهران هم شود، دردناک‌تر جلوه می‌کند، مخصوصا اگر بدانیم مسیر‌های احداث شده برای دوچرخه در تهران، اغلب فاصله بسیار زیادی با استانداردی که خود شهرداری تهران با سازمان ملی استاندارد ایران برای مسیر‌های دوچرخه سواری تهیه و تصویب کرده دارند!
اینجاست که جا دارد آرزو کنیم هزینه‌هایی که قرار است صرف این امور شود، صرف خرید اتوبوس یا توسعه مترو شود یا حتی از آن بهتر، از ساخت مسیر ویژه دوچرخه (که پروژه‌ای گران هم به نظر می‌رسد) به احداث و بازسازی معابر پیاده رو در تهران منحرف گردد. تغییری که می‌تواند احداث پیاده راه مناسب در تهران را سرعت ببخشد و کاری کند که پروزه کمی زودتر از ۴۰ سال دیگر فرجام بیابد و مزایایش نصیب نوه و نتیجه شهروندان بشود!   فایل pdf این استاندارد را اینجا ببینید    

منبع: تابناک

کلیدواژه: سی سخت زلزله تروئیکای اروپایی شاهزاده لطیفه مسیر ویژه دوچرخه طرح بهراه شهرداری تهران سی سخت زلزله تروئیکای اروپایی شاهزاده لطیفه خیابان ها ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.

داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • اقدام حیرت‌آور زاکانی در مقابل پارک قیطریه با یک بنر! | تصویر
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • آتش‌سوزی گسترده انبار کالا در جنوب تهران
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • نخستین پارک آموزش ترافیک شهرداری قزوین در محله هادی آباد 
  • اجرای عملیات ساماندهی ضلع شمالی اتوبان پاسداران تبریز
  • اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریالی برای افزایش ایمنی تردد شهروندان در منطقه ۷ اصفهان