Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی اسماعیلی بیدهندی کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه دلیل اصلی آلودگی هوا مازوت نیست، اظهار کرد: طبق آخرین مطالعات انجام شده در ده سال گذشته، عامل اصلی آلودگی هوا ذرات معلق تشکیل می‌داد که عوامل و منابع مختلفی مولد ایجاد این آلودگی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به عوامل طبیعی و غیرطبیعی آلودگی هوا، افزود: منابع طبیعی، چون گرد وغبار و منابع غیرطبیعی ناشی از سوخت‌های فسیلی ومصرف مازوت سبب ایجاد آلودگی هوا می‌شود.

این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه هر ساله نیروگاه‌ها از مازوت استفاده می‌کنند، بیان کرد: امسال افکار عمومی به سمت نیروگاه‌هایی رفت که از مازوت استفاده می‌کنند و مازوت یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا معرفی شد، با وجود اینکه اینگونه نیست.

اسماعیلی بیدهندی با اشاره به اینکه آلودگی هوا در فصل زمستان به دلیل وارونگی دما بیشتر صورت می گیرد، عنوان کرد: بر اساس قانون هوای پاک، یکی از مهم‌ترین نهاد‌هایی که باید مسئولیت می‌پذیرفت وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که باید در راستای کاهش آلودگی خودرو‌ها اقداماتی را انجام می‌داد.

بیشتر بخوانید: بستن نیروگاههای دارای سوخت مازوت موجب کمبود برق می شود

او با اشاره به اینکه سازمان‌های مربوط به قانون هوای پاک یک نظر متمرکز اعلام نمی‌کنند، گفت: عدم تمرکز این سازمان‌ها باعث می‌شودکه ارگان هایی که منجر به ایجاد آلودگی هوا شده اند از نظر خودشان به سوالات ایجاد شده پاسخ داده اند که در نهایت نمی توان متوجه شد که عامل اصلی آلودگی هوا چیست.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به کوتاهی خودروساز‌ها در این امر، تصریح کرد: اگر خودروساز‌ها از فناوری روز استفاده کنند، خودرو‌های استاندارد تری خواهیم داشت و اینکه خودروساز‌ها می‌گویند تحریم مانع این امر است که  این حرف قابل قبول نخواهد بود.

اسماعیلی بیدهندی افزود: خودروی بی کیفیت از چین وارد و مونتاژ می‌شود، ولی خودروی با کیفیت نه! زیرا خودروساز به فکر منفعت خودش است.

او با اشاره به اینکه خودروها و وسایل نقلیه موتوری عامل  ایجاد ۶۵ درصد از ذرات معلق در هوا هستند، تصریح کرد: ناوگان فرسوده یکی از عوامل اصلی آلودگی هواست، خودروساز‌ها باید به فکر جایگزین شدن ناوگان نو باشند و اگر این اقدام عملی شود بخش قابل توجهی از آلودگی هوا کاهش می‌یابد.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه یک اتوبوس فرسوده می‌تواند چند برابر یک خودروی فرسوده آلودگی ایجاد کند، گفت: نصب فیلتر دوده امری است که خودروساز مکلف نمی‌شود، این کار را انجام دهد و به این امر توجهی نمی‌کند.

اسماعیلی بیدهندی افزود: سازمان محیط زیست باید به این موضوع ورود کند که چرا خودرو‌ها فیلتر دوده ندارند و  باید به این خودرو‌ها اجازه فعالیت ندهد.

او تشریح کرد: مازوت را نباید به عنوان مقصر اول آلودگی هوا جلوه دهیم، اگر این طور باشد از یکم فروردین نیروگاه‌ها دیگر اجازه استفاده از سوخت مازوت نداشتند پس چرا باز هم  آلودگی هوا داریم؟

بیشتر بخوانید: استفاده زیاد از مازوت یعنی تخلف از دستورالعمل

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا سوخت مازوت کارشناس محیط زیست اصلی آلودگی هوا محیط زیست خودروساز ها خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۱۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان

بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای شش شهر خوزستان در وضعیت آلوده قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، وضعیت هوا امروز _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ منتهی به ساعت ۱۲:۰۰ بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، در ایستگاه‌های شهر اهواز شامل استانداری ۱۳۹، حفاری ۱۱۷و نیوساید ۱۲۷ و پادادشهر ۱۰۶ و شهرهای اندیمشک ۱۰۶، حمیدیه ۱۰۱، دزفول ۱۱۶، ماهشهر ۱۲۷ و هندیجان ۱۲۷ میکروگرم بر متر مکعب در وضعیت آلوده برای گروه‌های قرار گرفت و بر این اساس افراد باید از فعالیت‌های خارج از منزل خودداری کنند.

بر اساس طبقه‌بندی پنج‌گانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

به گزارش ایمنا، کارگروه آلودگی هوای استان مدارس تمامی مقاطع در شهرهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه را در روز گذشته و را به صورت غیرحضوری اعلام کرد و امروز نیز مدارس تایم صبح شهرهای اهواز باوی کارون خرمشهر آبادان و شادگان تعطیل شدند.

کد خبر 749345

دیگر خبرها

  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست