Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، ۳۰ سالی است که خوزستانی‌ها با پدیده جدیدی از آلودگی محیط زیستی دست و پنجه نرم می‌کنند و هر سال که شهر گسترش و طرح‌های توسعه‌ای نیشکر محقق می‌شود، میزان آلودگی افزایش می‌یابد‌.

آتش سوزی عامدانه در مزارع نیشکر شیوه‌ای مرسوم است که سبب سوزاندن کاه و کلش اضافی می‌شود، شیوه‌ای که برای تسریع در روند برداشت و آماده سازی اراضی برای کشت جدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوزاندن پنج میلیون تن نی

بنا به گفته استاندار سابق خوزستان نیشکر امسال هفت میلیون تن نی تولید می‌کند و حدودا پنج میلیون تن آن را می‌سوزاند.

مسوولان نیشکر بارها اعلام کرده‌اند که برداشت سبز به صورت ۱۰۰ درصدی نه صرفه اقتصادی دارد و نه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اعتبار لازم برای خرید تجهیزات برداشت سبز را دارد.

همین دیدگاه سبب شده که چندین سال است فقط ۳۰ درصد از ۴۸ هزار هکتار سطح زیرکشت نیشکر به‌صورت سبز برداشت شود.

ممنوعیت قانونی سوزاندن مزارع

براساس ماده 9 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده دو قانون جلوگیری از آلودگی هوا سوزاندن مزارع و کاه و کلش ممنوع است. شورای سلامت خوزستان نیز از سال 90 ممنوعیت آتش زدن مزارع را مصوب و شرکت توسعه نیشکر را موظف به برداشت سبز کرده است.

از سوی دیگر طرح جامع کاهش آلودگی هوای کلان شهر اهواز آتش زدن مزارع نیشکر و پسماندهای آن را یکی از دلایل اصلی آلودگی هوای این کلان شهر برشمرده است.

بر اساس این طرح که در سال 90 به تصویب رسیده، مقرر شده وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های مربوطه ازابتدای سال 91 به گونه‌ای برنامه ریزی کنند تا با بهره گیری از دستاوردهای نوین و فناوری‌های جدید از سوزاندن پسماندهای کشاورزی در مزارع نیشکر ممانعت شود.

شانه خالی کردن از برداشت سبز با بهانه‌های واهی
یک فعال محیط زیست به خبرنگار فارس می‌گوید: سوزاندن نیشکر امری مرسوم در این صنعت است و همه فعالان محیط زیست هم آن را پذیرفته‌اند اما این رسم غلط باید ادامه یابد یا باید به سمت اصلاح آن پیش رفت؟

امیر عبدی می‌افزاید: متاسفانه شرکت نیشکر هر سال با این بهانه از مسوولیت برداشت سبز شانه خالی می‌کند، در کشورهای دیگر به این سمت حرکت کرده‌اند و حتی برزیل ضرب العجلی برای پایان دادن به سوزاندن مزارع تعیین کرده است.

وی بیان می‌کند: تقریبا در یک دهه گذشته نیشکر مقدار تقریبی برداشت سبز خود را ۲۵ و ۳۰ درصد اعلام می‌کند در حالی که هم سطح زیرکشت در این سال‌ها افزایش یافته و‌ هم تجهیزات آنها افزایش محسوسی نداشته‌اند! این موضوع مبحث صداقت را کمرنگ می‌کند و خوش بینی به فعالیت‌های نیشکر را کمرنگ‌تر می‌کند.

این فعال محیط زیست عنوان می‌کند: برزیل با وجود اینکه بزرگ‌ترین تولید کننده شکردر جهان است اما بیش از ۷۰ درصد برداشت خود را به‌صورت سبز انجام می‌دهد، این موضوع نشان می‌دهد که اصلاح روش برداشت در ایران هم میسر است.

مدعی العموم ورود کند

وی می‌گوید: با این توجیه که برداشت سبز صرفه اقتصادی ندارد و یا شرکت نیشکر شغل ایجاد کرده است، بی توجهی به قانون و سلامت شهروندان قابل پذیرش نمی‌شود و متولیان سلامت و مدعی العموم باید به این بهانه جویی‌ها پایان دهند.

عبدی اظهار می‌کند: اگر برداشت سبز در آینده‌ای نزدیک برای شرکت توسعه نیشکر مقدور نیست، این شرکت می‌تواند با ورود به بخش مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه خدمت به مردم خوزستان بخشی از این آسیب‌ها را جبران کنند.

تغیر الگوی فعالیت شرکت نیشکر
وی می‌افزاید: همچنین این شرکت می‌تواند الگوی کار خود را تغییر دهد. مثلا آنها به جای توسعه سطح زیرکشت که منجر به افزایش سوزاندن مزارع می‌شود، صنایع جانبی خود را فعال کنند.

این فعال محیط زیست می‌گوید: این اقدام می‌تواند درآمدهای شرکت توسعه نیشکر را افزایش دهد و با این درآمدها می‌توان هزینه‌های لازم برای برداشت سبز را تامین کرد.

وی بیان می‌کند: اینکه شکر یکی از کالاهای اساسی است را همه ما می‌دانیم اما در ابتدا باید زنده و سلامت باشیم تا بتوانیم از شکر استفاده کنیم به همین دلیل این بهانه هم برای سوزاندن مزارع کافی نیست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سوزاندن مزارع خاکستر نیشکر آلودگی محیط زیست کارخانه نیشکر اهواز شرکت توسعه نیشکر سوزاندن مزارع برداشت سبز محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۳۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند

احمد سبحانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به بارش‌های قابل توجه در بیشتر شهرستان‌های استان بوشهر و فراهم شدن شرایط لازم برای فعالیت بعضی از عوامل خسارت زای زنده و غیرزنده در محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای، نیاز است کشاورزان پس از بارش باران نکات مهمی را رعایت کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: بارش باران به همراه وزش تندباد در گندم‌های برداشت نشده باعث خوابیدن گندم و بروز مشکلاتی در برداشت این محصول می‌شود.

وی گفت: گندم‌های رسیده ممکن است در اثر جذب رطوبت دوباره شروع به جوانه زنی در خوشه کنند که دانه‌های این قبیل مزارع برای مصرف بذری در سال زراعی آینده چندان مناسب نخواهند بود.

وی ادامه داد: کشاورزان تا زمانی که گندم رطوبت دارد برداشت را انجام ندهند چون دانه‌ها از خوشه به راحتی جدا نشده و باعث کاهش عملکرد برداشت می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: در مزارع گوجه فرنگی فضای باز و مزارع جالیزی به دلیل فعال شدن عوامل ایجاد کننده بیماری‌های قارچی و باکتریایی، بیماری‌های لکه برگی و بوته میری تشدید خواهد شد، بنابراین پس از برطرف شدن شرایط بارندگی بلافاصله با استفاده از قارچ کش‌ها و باکتری کش‌های محافظتی نسبت به محلول پاشی مزارع خود اقدام کنند.

وی اضافه کرد: در گلخانه‌های تولید سبزی و صیفی به دلیل بالا رفتن رطوبت نسبی بعد از بارش باران، برای جلوگیری از فعالیت عوامل بیماری زای قارچی و باکتریایی نسبت به روشن کردن تهویه‌ها و در صورت نیاز استفاده از ترکیبات محافظتی اقدام کنند.

وی گفت: کشاورزان و باغداران در باغ‌های مرکبات که بیماری شانکر باکتریایی وجود دارد بلافاصله پس از اتمام بارش‌ها نسبت به مصرف ترکیبات مسی برای جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری اقدام کنند.

سبحانی بیان کرد: شرکت‌های تأمین کننده بذر در استان به دلیل بالا رفتن رطوبت موجود در انبارها بعد از بارندگی تا حد امکان نسبت به هوادهی گندم‌های موجود در انبارها از طریق جابجایی گندم و روشن کردن تهویه‌ها به منظور جلوگیری از فعالیت قارچ‌های ساپروفیت و کپک زدگی بذرها اقدام کنند.

وی بیان کرد: در کانون‌های فعالیت زنجرک خرما ردیابی این آفت با دقت انجام شود تا در صورت رسیدن جمعیت به آستانه خسارت اقتصادی اقدامات کنترلی با استفاده از حشره کش‌های مناسب انجام شود.

کد خبر 6095376

دیگر خبرها

  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • برداشت توت فرنگی از مزارع مازندران (فیلم)
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • کمیته فنی هوای پاک برای ممنوعیت سوزاندن بقایای کشت گندم برگزار شد