Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@11:37:22 GMT

نسل«گام دوم»

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۴۶۹۹

نسل«گام دوم»

ترسیم آینده‌ای بهتر برای جامعه‌ای که بر مبنای اعتقاد به احیای ارزش‌های اسلامی شکل گرفته به چگونگی عملکرد نظام آموزشی و نهاد خانواده، رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی مختلف وابسته است.

تربیت نسلی همخوان با تراز انقلاب اسلامی مستلزم مؤلفه‌هایی است که توجه به آن‌ها، راه را برای آینده‌ای بهتر هموار خواهد ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرزند زمان خویشتن

دکتر مجید ابهری، جامعه‌شناس درباره تربیت فرزند تراز انقلاب اسلامی به این سخن امیرمؤمنان(ع) اشاره می‌کند که «فرزندان خویش را مطابق شرایط روز تربیت کنید و فرزند زمان خویشتن باشید» و به ما می‌گوید: مفهوم فرزند زمان خویش بودن تنها بازی با رایانه و ورود به شبکه‌های مجازی یا مسافرت با هواپیما و... نیست؛ بلکه پذیرفتن و اعتقاد به ارزش‌ها و معیارهای موجود در جامعه است؛ چرا که اگر والدین با این ارزش‌ها موافق نباشند یا بخش‌هایی از آن را اجرا نکنند نمی‌توانند فرزندان خود را به عنوان مدیران آینده و سرمایه اجتماعی مطابق با ارزش‌های معنوی تربیت کنند.

وی می‌افزاید: مصداق این موضوع، نسل‌های متولد شده پس از انقلاب هستند. نسل‌هایی که دوران سیاه طاغوت را ندیده‌اند اما امروز با وجود کمبودها و مشکلات موجود، به تحقق اهداف اصلی انقلاب یعنی «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» باور دارند.

وی تأکید می‌کند: چه بهتر که والدین  فرزندان را براساس معیارهای جامعه اسلامی تربیت کرده و ارزش‌های انقلابی را که می‌تواند بزرگانی همچون قاسم سلیمانی تربیت کند به آن‌ها منتقل کنند تا انتقال قضاوت‌های اشتباه، فرزندان را از راه تعالی و تکامل منحرف نکند. 

واکسیناسیون اولیه

مجید ابهری درخصوص تأثیر عوامل محیطی بر تربیت انقلابی می‌گوید: تربیت در دو نهاد خانواده و جامعه انجام می‌شود. در وهله نخست تربیت و آیین‌های خانوادگی نقش واکسیناسیون اولیه را دارند؛ یعنی همان طور که در دوران کودکی علیه آبله و فلج واکسینه شدیم، باید بپذیریم آموزش‌های اولیه در خانواده پایه و بنیان تربیت است و مجموعه تربیت‌های خانوادگی در جامعه نیز انعکاس می‌یابد و بر همین اساس مدیران جامعه باید تکامل‌بخش آیین‌ها و تربیت‌های ارزشی در خانواده باشند.

این رفتارشناس درباره ویژگی‌های فرزند تراز انقلاب تصریح می‌کند: فرزند تراز انقلاب کسی است که معیارهای گفته شده را در رفتار و کردار خود بپذیرد و در یک کلام، ولایتمداری و ولایت‌محوری را سرلوحه و هدف کارش قرار دهد و بداند پیروی از ولایت یعنی پذیرش واقعیت‌هایی که در حاکمیت اسلامی وجود دارد و در صورت اطاعت، به تکامل معنوی خواهد رسید.

پدر و مادر الگوی تمام‌عیار فرزندان

تقی ابوطالبی، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان نیز با اشاره به اینکه کودک در خانواده به عنوان فرزند، در مدرسه به عنوان دانش‌آموز و در اجتماع به عنوان شهروند تلقی می‌شود، می‌گوید: هدف تعلیم و تربیت کودکان در خانه، مدرسه و دانشگاه، آماده کردن او برای زندگی در اجتماع از دوران جوانی تا پایان عمر است. بنابراین شیوه رفتار پدر و مادر به عنوان الگوی فرزندان، نقش اساسی در شکل‌دهی شخصیت و مراحل رشد چندگانه جسمانی، معنوی، شناختی، عاطفی، روانی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... دارد.

این روان‌شناس با اشاره به این بیت از عبدالرحمان جامی، شاعر قرن نهم هجری که «ذات نایافته از هستی‌بخش، چون تواند که شود هستی‌بخش» ادامه می‌دهد: والدین به عنوان مربیان اصلی در مهد اصلی رشد و تربیت یعنی خانه -که نخستین مدرسه رشد کودک است- هستند و کودکان از همه حالات، عواطف و احساسات و زبان بدن آنان تقلید می‌کنند، بنابراین اگر پدر و مادر به ارزش‌ها، باورهای دینی همچون محرم، ماه رمضان و... معتقد باشند و در عمل نیز آن را اجرا کنند، فرزند نیز از آن‌ها الگو می‌گیرد.

ابوطالبی تأکید می‌کند: نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی بر پایه احیای ارزش‌هاست، اما متأسفانه شیوه عمل برخی مسئولان در تراز انقلاب اسلامی نیست. حال آنکه اگر مسئولان و مدیران جامعه دچار خطا شوند، نظام‌گریزی و نظام‌ستیزی در جوانان انقلاب شکل می‌گیرد.

مؤلف کتاب «جریان‌های رشدی کودکان» یادآور می‌شود: فرایند رشد نه در زبان بلکه در عمل توسط خانواده بالنده صورت می‌گیرد که سبب آبادانی و رشد همه‌جانبه و متوازن فرزندان می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش ما در این باره که چگونه می‌توان مؤلفه‌های انقلاب را در تربیت فرزند لحاظ کرد، می‌گوید: ابتدا باید والدینی، تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم و این موضوع را می‌توان با آموزش‌های تربیتی و برگزاری دوره‌های تخصصی زوجین در پیش از ازدواج تحقق بخشید، در غیر این صورت، هرگونه تلاش دیگری بسان آب در هاون کوبیدن است. 

مسئولان باید به کمک والدین بروند

وی تأکید می‌کند: مسئولان با اعتقاد به‌اینکه نیروی انسانی سرمایه جاودانه هر جامعه است، باید به کمک والدین بروند تا والدین تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم.

ابوطالبی عنوان می‌کند: همان گونه که واکسینه کردن کودک در روزهای ابتدایی تولد، او را در برابر بیماری‌ها مصون می‌کند، در صورتی که واکسن معنویت، اخلاق، دینداری، ارزش‌های انسانی، خدامحوری، خداخواهی و خداپرستی را درست تزریق کنیم، حتی با وجود عوامل نامناسب بیرونی، فرزندمان از پلیدی‌ها در امان می‌ماند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تربیت فرزندان گام دوم انقلاب انقلاب اسلامی تراز انقلاب اسلامی ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۴۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب و عفاف نماد مسلمانی و پرچم افتخار امت اسلامی است

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا بی نیاز اظهار داشت: عفاف و حجاب از نظر شرعی و قانونی واجبی است که رعایت آن لازم و تضعیف آن تبعات سنگین برای فرد بی حجاب و جامعه اسلامی به بار می‌آورد، از این رو نظام و امت اسلامی نمی‌تواند نسبت به آن بی تفاوت باشد.

امام جمعه کیش با تأکید بر التزام به حجاب و عفاف، از مردم خواست تلاش دشمنان قسم خورده اسلام، انقلاب و کشور را یکبار دیگر ناکام گذاشته و با مسئولان نظم و امنیت همکاری کنند.

حجت الاسلام بی نیاز بیان داشت: دشمنان دین و نظام اسلامی که نتوانستند از راه‌های مختلف به این نظام مقدس ضربه بزنند با جنگ شناختی و ترکیبی بدنبال تضعیف اعتقادات دینی، ترویج هنجار شکنی و بی حرمتی به موازین شرعی در جامعه اسلامی هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: بر همگان لازم است در مقابل این فتنه دشمنان نیز با هوشیاری و بصیرت بایستند و یکبار دیگر نقشه دشمنان را نقش بر آب کنند و برای عزت و سرافرازی نظام اسلامی و مردم عزیز و شریف ایران اسلامی تلاش کنند.
 
امام جمعه کیش تصریح کرد: همه دستگاه‌ها، مردان و زنان مومن و قانونمند کشور عزیزمان نسبت به این امر مسئولیت دارند، از این رو لازم است با تعامل منطقی، معتدل و حساب شده برنامه ریزی و اقدام کنند و با اهتمام وافر و قاطعیت کامل در جلوگیری از هرگونه بی قانونی و هنجار شکنی بر اساس قوانین کشور و ضوابط شرعی، از ایجاد دو قطبی‌ها، تفرقه و تقابل در جامعه پرهیز کنند.
 
وی افزود: از جامعه نخبگان انتظار می‌رود برای بصیرت افزایی، حفظ اخوت و مودت اسلامی و جذب حداکثری با عنایت کامل منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضوری موثر در عرصه جهاد تبیین داشته باشند.
 
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا بی نیاز گفت: از زحمات و تلاش همه مردم و دستگاه‌ها به ویژه فراجا برای تثبیت هویت فرهنگی حفظ و ترویج ارزش‌ها در جامعه اسلامی و صیانت از آرمان‌های امام بزرگوار (ره) و شهدای گرانقدرمان، صمیمیانه تقدیر و تشکر می کنم و از خداوند متعال مزید توفیقات این عزیران را خواستاریم و خدا قوت عرض می‌نمایم.
 
وی افزود: بدیهی است در کنار این اقدامات، جهاد تبیین و دفاع منطقی و مستدل از ارزش‌ها و بصیرت افزایی و آگاه سازی آحاد مردم نسبت به فتنه‌های دشمنان و نیز اهتمام به رویکرد اصلاحی و جذب حداکثری و اخوت و مودت اسلامی و اقدامات معتدل و منطقی و توجه کامل به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تاکید است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • ایستادگی امروز مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • حجاب و عفاف نماد مسلمانی و پرچم افتخار امت اسلامی است
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد
  • عملیات وعده صادق سیلی محکم مظلومان جهان بر چهره صهیونیست بود
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم