Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@16:24:14 GMT

احتمال همه‌گیر شدن ابولا در غرب آفریقا

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۴۷۸۱

احتمال همه‌گیر شدن ابولا در غرب آفریقا

به گزارش روز دوشنبه  ایرنا، به دنبال کشف موارد جدید ابتلا به ابولا طی دو هفته گذشته در کنگو و مرگ ۴ نفر در شرق این کشور، این ویروس که مسری‌تر و کشنده‌تر از کروناست، در گینه نیز قربانی گرفته است؛ تاکنون ۵ نفر در این کشور غرب آفریقا جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند.

 غرب آفریقا که در سال ۲۰۱۴ کانون اصلی ابولا بود، بار دیگر صحنه موج تازه شیوع این ویروس شده و  روند افزایشی ابتلا به آن در کشورهای این حوزه از قاره سیاه موجب نگرانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های شیوع ابولا در غرب آفریقا ( از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ ) ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر که عمدتا از سیرالئون، گینه و لیبریا بودند، جان خود را از دست دادند.

کنگو دو سال پیش از ریشه‌کن شدن ابولا در این کشور خبر داده بود؛ ابولا در نواحی شرقی کنگو شیوع داشت و آمار مرگ و میر ناشی از آن در کنگو ۲۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

جمهوری دموکراتیک کنگو اوایل تیر امسال رسما پایان اپیدمی ابولا را اعلام کرده بود.

اما هفته گذشته اعلام شد که در جنوب شرقی گینه، هشت مورد ابتلا به ابولا ثبت شده که در سه مورد به مرگ انجامیده و پنج نفر بعدی قرنطینه شده‌اند. در همین حال منابع بیمارستانی گزارش دادند که تعداد فوتی‌های ناشی از ابتلا به ابولا در گینه رو به افزایش است.

به گفته مقامات بهداشتی گینه، موارد تایید شده ابتلا به ابولا ، نشانه‌ یک اپیدمی است.

به نوشته دویچه وله، ابولا یک بیماری عفونی بسیار مسری و کشنده است که نرخ مرگ و میر آن به مراتب از کرونا بیشتر است. این بیماری اما بر خلاف کرونا، از سوی افراد فاقد علائم به دیگران سرایت نمی‌کند. فرد مبتلا، اسهال و استفراغ شدید دارد و ویروس از طریق مایعات بدن او به دیگران منتقل می‌شود.

ویروس ابولا برای اولین مرتبه، در سال ۱۹۷۶ در محدوده‌ای کشف شد که امروزه کنگو نام دارد.

اکنون و پس از گذشت ۵ سال از آخرین موارد ابتلا و مرگ و میرهای ناشی از آن در غرب آفریقا، مقامات بهداشتی کشورهای این حوزه بیم آن را دارند که ویروس ابولا بار دیگر به نحو خطرناکی شیوع پیدا کند.

تارنمای فرانسوی «دِ کنورسَسیون»  نوشت: ابولا بار دیگر در گینه حمله می‌کند. آخرین شیوع ابولا در غرب آفریقا بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رخ داد و لیبریا، گینه و سیرالئون را تحت تاثیر قرار داد.

به نوشته این تارنمای فرانسوی، اپیدمی ابولا، کشنده ترین در جهان، بار دیگر در گینه که مرگ بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر اعم از افزون بر ۵۰۰ متخصص بهداشتی را به دنبال داشت، پدیدار شده است.

فرانس ۲۴ فرانسوی زبان از تایید مرگ ۵ نفر بر اثر ابتلا به ابولا در گینه خبر داده است؛ به نوشته تارنمای این رسانه فرانسوی، ابولا بار دیگر در اوایل فوریه در قاره آفریقا پدیدار شد. در چند روز موارد آلودگی به ویروس در کنگو و گینه که به گفته مقام‌های بهداشتی این کشورها، هر دو در وضعیت یک همه‌گیری قرار گرفته‌اند، شناسایی شد.

ابولا درمان خاصی ندارد اما از سال ۲۰۱۹ واکسنی برای آن تولید شده است. سازمان جهانی بهداشت، اواسط ژانویه اعلام کرد که قصد ایجاد مرکزی برای نگهداری نیم میلیون دوز واکسن ابولا را دارد. 

برچسب‌ها قاره آفریقا گینه کنگو سیرالئون لیبریا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاره آفریقا گینه کنگو قاره آفریقا گینه کنگو سیرالئون لیبریا اخبار کنکور ابتلا به ابولا غرب آفریقا بار دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان

«جزو ۱۰ کشور اول در رشد سرطان هستیم.» این جمله را قبل‌تر رئیس مرکز تحقیقات سرطان به خبرآنلاین گفته بود، بیماری‌ای که اگرچه این روز‌ها روش‌های زیادی برای درمان و کنترل آن وجود دارد، اما هیچکدام از این روش‌ها جای پیشگیری از ابتلا به سرطان را نمی‌گیرد، پیشگیری‌ای که شاید فقط لازم است تغییری در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم، حتی تغییراتی در خوردن چایی یا استفاده از مسواک، این‌ها نتیجه یک پژوهش ۲۰ ساله است، وقتی مردم یک نقطه از ایران بیشتر از هر جای دنیا به سرطان مبتلا می‌شدند یک تیم پژوهشی برای ۲۰ سال حدود ۵۰ هزار نفر از آن‌ها را زیر نظر گرفت تا سر نخ این کلاف به‌هم پیچیده پیدا شود؛ رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت، سرپرست آن تیم تحقیقاتی بود، او به خبرنگاران می‌گوید: «یک زمانی یک نقطه از ایران در دنیا بیشترین میزان شیوع سرطان‌ها را داشت، آن نقطه گنبد کاووس بود که سرطان مری در این شهر بیشتر از همه جای دنیا بود.»

به گزارش خبرآنلاین، ملک‌زاده ادامه می‌دهد: «همیشه علاقه داشتم دلیل این مسئله را متوجه شوم، بنابراین حدود ۲۰ سال در این نقطه از کشور و در ۳۶۴ روستا مطالعه خود روی حدود ۵۰ هزار نفر از افراد سالم شروع کردیم، مثلاً از این تعداد ۵۰۰ نفر از آن‌ها سرطان مری گرفتند و آن‌ها را با افرادی که به سرطان مبتلا نشدند مقایسه کردیم.»

وزیر اسبق بهداشت بیان می‌کند: «به این نتیجه رسیدیم که ابتلا این افراد به سرطان ۷ علت دارد، عدم مصرف سبزیجات، عدم مصرف میوه‌جات کافی، مصرف آب آب‌انبار، زندگی در خانه‌های تنگ و تاریکی که دود آن را گرفته بود، اصللاحاً به آن آلودگی درون خانه می‌گوییم آن‌ها با چوب و ذغال هم خانه را گرم می‌کردند و هم پخت و پز می‌کردند، بنابراین خانه پر از دود شده بود. مصرف چایی داغ یکی دیگر از دلایل بود، برخی‌ها چایی را در دمای ۶۵ الی ۷۰ درجه مصرف می‌کردند. مصرف تریاک و عدم مسواک زدن دندان‌ها از دیگر دلایل بود.»

ملک‌زاده می‌گوید: «در ۲۰ سال این ۷ علت را پیدا کردیم و برای این پژوهش جایزه بین‌المللی هم گرفتیم، جالب این‌که تاثیر تریاک و چایی داغ بر ابتلا به سرطان را برای اولین بار در دنیا ثابت کردیم، قبل‌تر گمان می‌کردند سیگار سرطان‌زا است، اما ما ثابت کردیم تریاک از سیگار سرطان‌زا‌تر است.»

جوان شدن سن ابتلا به سرطان

وزیر اسبق بهداشت درباره جوان شدن سن ابتلا به سرطان به خبرنگاران می‌گوید: «سرطان‌ها در همه دنیا وارد سن جوانی شده است، در ایران هم این اتفاق افتاده و افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا می‌شوند، دلیل آن هم تغییر سبک زندگی آدم‌ها است، غذا‌های فست فودی چیز‌هایی هستند که اگر آدم‌ها از سنین کودکی آن را مصرف کنند کمک می‌کند افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا شوند؛ بنابراین شیوه زندگی ما مدرن شده است لذا ما هم با مشکلات غیرمدرنیزاسیون مواجه هستیم و هم با مشکلات مدرن شدن جامعه.»

او بیان می‌کند: «علاوه بر تغییر سبک زندگی به‌ویژه در غذا خوردن، موارد دیگری هم وجود دارند که سبب ابتلا به سرطان می‌شود، مانند مصرف سیگار، مواد مخدر و آلودگی هوا که متاسفانه در شهر‌های بزرگ خطرات جدی برای ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد می‌کنند.»

دیگر خبرها

  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟