Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، احسان خزاعي رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در پاکستان در آیین افتتاحيه دوره جديد آموزش زبان و ادبیات فارسی گفت؛ زبان فارسی میراث فرهنگی مشترک دو کشور ايران و پاكستان است و مفاهیم ارزشمند و واژه های زبان فارسی در اشعار شاعران بزرگ پاکستان مانند "علامه اقبال لاهوري" خودنمایی می کند لذا از این حیث زبان فارسی مهمترین ابزار مردم پاکستان برای درک سخنان بزرگان و جزء لاینفک تاریخ این سرزمین به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مراسم که روز پنجشنبه سي ام بهمن ماه 1399 در محل خانه فرهنگ  جمهور اسلامی ایران در راولپندی به منظور معرفی و ترويج زبان فارسي برگزار شد، استادان، مدرسین و فارسی آموزان حضور داشتند و استادان زبان فارسی ضمن معرفی خود به سخنرانی در خصوص مزایای یادگیری زبان فارسی و همچنین اهمیت این زبان در پاکستان و معرفی ویژگی های این دوره پرداختند.

رايزن فرهنگي کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در افتتاحيه اين مراسم ضمن خوش آمد گویی به  فارسی آموزان جدید و تبريك حلول ماه رجب، ماه بركت و رحمت و ايام ميلاد فرخنده حضرت امام باقر (ع) و امام جواد (ع)  طي سخناني اظهار داشت: براي ما باعث افتخار بزرگی است كه در خانه فرهنگ ایران در راولپندی شاهد افتتاح این دوره هستیم و از استادان با تجربه ای که گنجینه ای گرانبها هستند می توانیم در امر تدریس زبان فارسی استفاده نماییم.

وی در ادامه افزود: زبان فارسي سابقه درخشاني در منطقه شبه قاره داشته است به طوری که قریب به یک هزار سال در کشورهای منطقه شبه قاره از جمله پاکستان زبان رسمی و دیوانی بوده و زبان نخبگان فرهنگی به شمار می رفته است.

خزاعی با اشاره به تدریس این زبان در دانشگاه های مختلف کشور پاکستان، وجود شعرای پارسی گوی و محبوبیت زبان فارسی، بر جایگاه ویژه زبان فارسی در این کشور تاکید کرد. وی با یادآوری فارسی بودن کلیه واژه های سرود ملی پاکستان و نیز وجود اسناد و نسخ خطی فراوان به زبان فارسی، آمادگی رایزنی فرهنگی را برای دراختیار قرار دادن کلیه امکانات برای ترویج زبان فارسی اعلام کرد. 

دکتر مظفر علی کشمیری استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللي اسلامی، طی سخنانی ضمن تشکر از اهتمام رایزنی فرهنگی ایران و با تبریک ماه رجب، در خصوص اشتراکات زبانی دو کشور ایران و پاکستان گفت:60 تا 70 در صد واژگان مشترک زبان اردو و فارسی هستند و سابقه زبان فارسی به زمانی بازمی گردد که بزرگان دین از کشور ایران برای تبلیغ ‏ اسلام به شبه قاره آمدند.

وی در ادامه افزود: زبان فارسی گنجینه ای از اخلاق و ادب است و شعرا و ادبای معروف مثل مولانا، حافظ، سعدی و علامه اقبال آثار خود را به زبان فارسی نگاشته اند. دکتر کشمیری در پایان ‏سخنرانی خود  ابیاتی از علامه اقبال لاهوری در وصف زبان فارسي را قرائت کرد.

دكتر شكيله رفيق، استاد زبان فارسی خانه فرهنگ ایران در راولپندی ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه زبان فارسی در پاکستان، ‏شیوه های جدید تدریس دوره هاي مجازي آموزش زبان فارسي را برای فارسی آموزان تشریح نمود.

هم زمان با شروع دوره کلاس های حضوری آموزش زبان فارسی، دوره هنری آموزش خطاطی و خوشنویسی نیز با تدریس خواجه محمد حسين استاد خطاطی و خوشنويسي آغاز به کار کرد. 

این برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و نعت رسول اكرم(ص) توسط شاعر آييني محمد رفيق مغول آغاز  شد و در ادامه ویدیو کلیپ معرفی بنياد سعدي به نمايش درآمد و سه نفر از فراگيران زبان فارسي دوره قبل اشعار و متون فارسی را برای حاظرین قرائت کردند.

اعطای گواهینامه به تعدادی از زبان آموزان فارسی دوره قبل از دیگر برنامه‌های این افتتاحیه بود.

گفتنی است با شیوع ویروس کرونا طی یک سال گذشته این نخستین دوره آموزش حضوری زبان فارسی در پاکستان است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: زبان فارسی زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

خواجه محمد آصف سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز دانست و تاکید کرد: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

به گزارش ایرنا، وی درباره سفر اخیر سید ابراهیم رئیسی به اسلام‌آباد و دیدار با مقام‌های بلندپایه پاکستانی گفت: این یک سفر بسیار موفقیت آمیز بود و ما به دستاورد‌های آن اطمینان داریم.

وزیر دفاع پاکستان با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی‌دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

وی آینده خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان را روشن توصیف و اضافه کرد: معتقدیم که راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی پیدا خواهیم کرد و آن را به مرحله بهره‌برداری خواهیم رساند.

خواجه محمد آصف در بخشی دیگر از اظهاراتش، خواستار وحدت کشور‌های منطقه برای مقابله با چالش‌های مشترک شد و گفت: متاسفانه رویکرد دوگانه غرب و حمایت مستمر آنان از اسرائیل منطقه را به شدت آسیب پذیر کرده است.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت: منطقه ما شاهد افزایش مداخله قدرت‌های بزرگ است، لذا ما باید برای دفاع از منافع خود در یک جبهه حضور داشته باشیم. در چنین اوضاعی سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است.

وی تروریسم را تهدید مشترک اسلام‌آباد و تهران دانست و افزود: غلبه بر تهدید تروریسم اجتناب ناپذیر است، از این رو هر دو کشور برادر مصمم به افزایش همکاری‌های خود در این حوزه هستند.

خواجه محمد آصف با اشاره به حمایت جبهه غرب از رژیم اسرائیل نیز گفت: حمایت از فلسطین مسوولیت و وظیفه پاکستان است و معتقدیم نسل کشی مردم غزه جنایتی است که مانند آن را در تاریخ مشاهده نمی‌کنیم.

جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در بیانیه مشترک خود پس از پایان سفر رسمی سید ابراهیم رئیسی، خواستار آتش بس فوری و بی قید و شرط در غزه، دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه و بازگشت آوارگان فلسطینی شدند.

ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، صبح روز دوشنبه وارد اسلام‌آباد شد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. محمد اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدار‌های دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور ابراهیم رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • اسلام‌آباد: سفر رئیس جمهور ایران فرصتی برای تعمیق همکاری‌ها بود
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد