Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@18:37:36 GMT

۴۲ درصد نفت خام چین از مسیر تنگه هرمز تامین می‌شود

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۹۰۰۸

۴۲ درصد نفت خام چین از مسیر تنگه هرمز تامین می‌شود

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، «بهرام امیراحمدیان» در کارگاه آموزشی ایران و ابتکار کمربند و راه چین ویژه فعالان رسانه با اشاره به وابستگی چین به راه های آبی، تصریح کرد: این کشور ۸۲ درصد انرژی مصرفی خود را از راه تنگه مالاکا عبور می دهد.

وی پیرامون اهمیت بندر چابهار در سیستان و بلوچستان برای چین گفت: بندرگواتر در نزدیکی این منطقه قرار دارد که سالیانه ۴۵۰ میلیون تن کالا حجم تجارت در این محل است، در حالی  که در چابهار سالیانه ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون تن کالا وارد، صادر و ترانزیت می شود و مقرر شده این میزان به هشت میلیون تن در سال برسد.

همچنین «حامد وفایی» عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه پهنه و راه چین بر سه محور استوار است، تاکید کرد: اقدام به ایجاد ابتکار پهنه و راه تداوم توسعه اقتصادی پایدار، گسترش نفوذ منطقه ای و دیپلماسی منطقه ای و چند جانبه گرایی چین در نظام بین الملل از محورهای اصلی محسوب می شوند.

وی افزود: سه منطقه مهم در این طرح در نظر گرفته شده است که آسیای مرکزی با نام منطقه روشن، آسیای جنوب شرقی با نام نقطه ثقل و خاورمیانه از جمله این موارد است.

وفایی تاکید کرد: خاورمیانه نقطه دشوار نامیده شده است که ایران و کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس در این بخش قرار گرفته اند و چنانچه کشور ما نتواند در برنامه تجارت چین حضور داشته باشد، کشورهای عربستان، بحرین، امارات، قطر، عمان، کویت به سرعت جایگزین خواهند شد.

وی با بیان اینکه امروز جهان بین الملل در حال تغییر است، تصریح کرد: تحولات بسیاری در تجارت بخش آسیای شرقی در حال شکل گیری است و ایران در صورتی که از این فرصت استفاده نکند نقش کمرنگی را بر عهده خواهد داشت.

برچسب‌ها بحرین دانشگاه علامه طباطبایی چین عربستان سعودی خاورمیانه عمان تنگه هرمز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بحرین دانشگاه علامه طباطبایی چین بحرین دانشگاه علامه طباطبایی چین عربستان سعودی خاورمیانه عمان تنگه هرمز اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۹۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم

نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان در گفت‌وگویی به تبیین آخرین وضعیت روابط تهران- کابل پرداخت.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی در خصوص توجه خاص افغان‌ها به چابهار گفت: سیاست ما این بوده حوزه مکران و چابهار توسعه پیدا کند و برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که در منطقه چابهار و مکران صورت می‌گیرد مسئله احداث فرودگاه بزرگ بین‌المللی است. ما به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در منطقه چابهار هستیم.

کاظمی قمی در  گفت‌وگو با ایراف در خصوص حق‌آبه ایران و رویکرد نمایندگی ایران در مورد واکنش‌های دولت سرپرست افغانستان در این موضوع اشاره کرد: آنچه دارالحکومه انجام می‌دهد، برآمده از تصمیمی است که در دارالخلافه در قندهار گرفته می‌شود. رهبری طالبان اعلام کرد در چارچوب معاهده ۱۳۵۱ باید حق آب مردم ایران را بدهند و حکم حکومتی داد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روش برخورد ایران با طالبان تصریح کرد: در دوران حکمرانان جدید در افغانستان از مسیر اقدامات دیپلماتیک و سایر اقدامات حرکت می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در خصوص خط راه‌آهن چابهار به افغانستان گفت: مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آب‌های آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل می‌کند. در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینی‌ها دنبال می‌کنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.

وی اشاره کرد: احتمالاً نشست‌های سه جانبه‌ای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد. کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کرده‌اند. ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت افغانستان است.

کاظمی قمی در پایان گفت: افغانستان مسیر دستیابی‌اش به آب‌های آزاد از ایران کوتاه‌ترین و امن‌ترین حتی اقتصادی‌ترین است. با توجه به شرایطی که امروز به ویژه با بحران اوکراین بوجود آمده، مسئله کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای معنای جدی‌تری به خودش گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • کاظمی قمی: نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • افزایش سرعت بادجنوب غربی/ تنگه هرمز متلاطم است
  • تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا